Az álmodozós hangulatban induló hét második felében izgalmas égi eseményeknek lehetünk tanúi. A Kos jegyében másodszorra is kiteljesedik egy új kezdeteket és radikális átalakulást ígérő újhold, ami napfogyatkozással is jár. Ezt követően központi égitestünk a Nap belép a Bika zodiákus jegyébe felhívva a figyelmet az élet szépségeire és örömeire, pénteken pedig égi kommunikátorunk a Merkúr megkezdi szokásos hátráló mozgását, lehetőséget teremtve arra, hogy újragondoljuk életünk aktuális kérdéseit.

Hétfő 04.17.

Hold-Neptun együttállás

A Hold a Halak jegyében jár, és este 9 órakor együtt is áll annak urával a Neptunusszal. A Hold a legmélyebb személyes szükségleteinket, alapvető szokásainkat és reakcióinkat, az ösztönt, valamint tudattalanunkat képviseli. A Halak Hold hatására már alapvetően érzékenyebbek, intuitívabbak és együttérzőbbek leszünk, a Neptunnal karöltve ez a hatás felerősödhet és zavart okozhat az érzékelésben, könnyebben ki vagyunk téve a megtévesztésnek. Sokkal könnyebben átvehetjük mások gondolatait és érzéseit, és ettől nem biztos, hogy jól érezzük magunkat. Kell hozzá némi önismeret, hogy kiszűrd a saját érzéseidet. Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk az álmodozásra, fantáziálásra, gyanakvásra és könnyebben érezhetünk bűntudatot is. Ezt a fajta érzékenységet viszont lehet jó dolgokra is használni, mint a spirituális, művészi tevékenységek, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez. Álmaink ilyenkor élénkebbek lehetnek, a tudatalattiból ilyen formában is feljöhetnek tartalmak, hogy feldolgozzuk őket. Érzékenyebbek lehetünk kórokozókra, mérgekre, fertőző betegségekre, mivel ilyenkor az immunrendszer kevésbé ellenálló, valamint az alkoholra, tudatmódosító szerekre is.

Kedd 04.18.

Hold a Kos jegyében

A Hold átlép az álmodozó Halak jegyéből a harcias Kos jegyébe, melynek hatására a következő napokban erős vágyat érezhetünk, hogy elkezdjünk valamit. Sőt arra is jól rá tudunk érezni, hogy mit kellene elkezdeni. Nagyon lelkesnek, erősnek, energikusnak érezzük magunkat, vállaljuk a kihívásokat. Ugyanakkor impulzívak és tapintatlanok is lehetünk, a túl sok energiát fizikai aktivitással vezessük le. Gyors cselekvéseink azonnali eredményeket hoznak, viszont hiányzik a kitartó erő. Ez az időszak a rövidtávú projektek elindításához megfelelő.

Hold-Vénusz szextil

Este a Hold harmonikus kapcsolatot alkot a kapcsolatok és anyagiak bolygójával. Ez egy megfelelő időszak arra, hogy partnereddel, szeretteiddel, barátaiddal legyél. Jó alkalom a szórakozásra, társasági élethez, akár randevúzáshoz is. Nyitottabb, őszintébb vagy, könnyebben meg tudod osztani érzéseidet a másikkal. Lelkesen kezdhetsz bele egy új kapcsolatba vagy egy új projektbe.  

Itt már kezd érződni a Nap és a Plútó kvadrát fényszögének hatása, ami csütörtökön lesz egzakt, valamint a Merkúr és az Uránusz együttállása is,

Szerda 04.19.

Hold-Jupiter együttállás

A Hold még mindig a Kos jegyében jár, ahol találkozik a siker és bőség elvét képviselő Jupiterrel. Az optimizmus, nagylelkűség, boldogság és elégedettség érzésében töltekezhetünk. Jó hangulatunk kedvezően hat a többekre is, ezért az esti órák kedvezőek a társasági eseményekhez. Amit most elindítunk, nagy valószínűséggel sikeres és szerencsés lesz, akár egy kapcsolat, egy pénzügyi befektetés, egy felsőfokú tanulmány, vagy akár egy távoli utazás. Ilyenkor odaadóbbak, gondoskodóbbak, támogatóbbak vagyunk. Jó alkalom nyilvános szerepléshez, spirituális tevékenységhez, különféle kulturális kapcsolatok létesítéséhez.

Csütörtök 04.20.

Kos Újhold napfogyatkozással

Az Újhold csütörtök reggel 06:12-kor teljesedik ki a Kos jegyében és napfogyatkozással jár. A nap- és holdfogyatkozások az elsötétülésnél és a fénykiesésnél fogva tradicionális asztrológia szerint nem tekinthetők harmonikus vagy jótékony eseményeknek. Európából viszont nem látható!

Ez a második újholdunk a Kos jegyében, ugyanis március 21-én a tavaszi napéjegyenlőséget követően együtt állt a Nap és a Hold a Kos jegy legelején hozva annak erőteljes indító energiáját. A mostani újhold a Kos jegy utolsó fokán jön létre, melyet anaretikus vagy karmikus foknak is neveznek, így adódhatnak próbatételek és kihívások is az elkövetkezendő időszakban. A Kos jegyében kiteljesedő újhold a vágyainkkal, ambícióinkkal, céljainkkal, a bátorságunkkal, függetlenségünkkel és önérvényesítésünkkel kapcsolatos témaköröket helyezi fókuszba. Ez egy jó időszak és lehetőség arra, hogy újraértékeljük önmagunkat és személyes céljaink mellett elkötelezzük magunkat, és változtassunk az életünkön, ha szükséges. A Kos energetikában nagyon erős az indító energia. Itt az ideje a cselekvésnek, belevágni valami új és innovatív projektbe határozottan és magabiztosan. Most könnyebb lesz a kezedbe venni életed irányítását. A Kos energia hatására felerősödnek a vágyak, bátrabbak leszünk, impulzívan cselekszünk, és könnyebben vállalunk kockázatot. Képesek leszünk önállóbbak lenni, és új életre kelteni magunkat, olyan élmények révén, amelyek eltérnek a megszokottól, és tele vannak friss energiákkal. Viszont az értelem elvét képviselő Merkúr közben megállt az égen, pénteken délelőtt elkezd hátrálni és az erő, hatalom, transzformáció bolygója a Plútó kihívások elé állítja az újholdat. Hogyan árnyalják ezek az energiák az újhold hatását, mi a végső üzenet, későbbi bejegyzésben olvasható!

Hold a Bika jegyében

A nyugalom, a biztonság, a béke és a kényelem vágya és érzése tölt el bennünket. Jól esik lazítani, leállni, kényelembe helyezni magunkat. Jó alkalom lehozni az anyagba elképzeléseinket, hosszútávú kapcsolatok indításához, pénzügyi tevékenységekhez, de figyeljünk rá, hogy ne legyünk makacsok és anyagiasak.

Nap a Bika jegyében

Este tudatos énünket képviselő Nap is átlép a Bika jegyébe, ahol május 21-ig tartózkodik. A Bika az élet naposabbik oldalát képviseli, imádja élvezni az életet, minden, ami az életben örömöt okoz neki, az kiemelten fontos. Értékesnek tartja az itt és most, valamint az öt érzékszerv világát. Ebben az időszakban készen állunk arra, hogy az élvezet felé vezető úton haladjunk.

A Bikát a Vénusz, a szerelem istennője uralja, amely szépséggel, bőséggel és érzékiséggel vesz körül bennünket. A szerelem és a romantika kézzelfogható és fizikai megnyilvánulásai a legfontosabbak most. Nem az a nagyon mélységes szerelem, inkább a testiség, a szexualitás a központi témája. Imádja a külsőségeket, a külső szépség nagyon fontos a Bikának.

A Bika Nap lassításra ösztönöz, és rámutat arra, hogyan tudjuk a Föld elem gyakorlati erejét bevezetni mindennapi életünkbe. Jobban szereti a biztonságot és a stabilitást, mint a heves szenvedélyeket, ezért ilyenkor könnyebben tudunk elköteleződni. A tartós kapcsolatok előnyben részesülnek az alkalmi randevúkkal szemben. Ha jól működő párkapcsolatban élsz, akkor ez megfelelő időszak a kapcsolat magasabb szintre emelésére.

Nap-Plútó kvadrát

A Plútó óriási lendületet és energiát ad életed teljes átalakulásához és az újjászületéshez. Vigyázz, hogy ezzel az energiával nehogy hatalmi harcokba keveredj. Szeretnéd jobban a kezedbe venni az irányítást, megvédeni a pozíciódat, konfliktusba kerülhetsz, viselkedésed szélsőséges is lehet. Ha nem cselekszel tudatosan, akkor a körülmények átveszik az uralmat feletted, valószínűleg kellemetlen eredménnyel. Lehet, hogy szembesülnöd kell saját magad fájdalmas aspektusaival, de ez a folyamat része, és végül rájössz, hogy ezek a tartalmak nem is olyan rosszak. Csak azért tűntek annak, mert soha nem adtál nekik helyet a tudatos személyiségedben.

Péntek 04.21.

Merkúr retrográd a Bika jegyében

Mielőtt bepontosodott volna az értelem elvét képviselő Merkúr és a változás, a szabadság, a lázadás és a forradalom elvének képviselője, az Uránusz együttállása, a Merkúr megállt az égen és 10:34-kor megkezdte szokásos hátráló mozgását (természetesen csak a földről nézve hátrál egy bolygó). Mivel a két bolygó hatókörön belül áll együtt, egymástól kb. két fokra, az együttállás létrejön, a Hold még szorosabbra fűzi a kapcsolatot közöttük, ugyanis 10 óra körül beáll a Merkúr és az Uránusz közé. A Bika Hold erőben van, így kevésbé leszünk kitéve hangulatváltozásoknak és nem válunk túlérzékennyé sem. Viszont lehetnek kreatív ötleteink, szokatlan gondolataink, hirtelen felismeréseink. Intuitívabbak és nyitottabbak lehetünk, a rutinfeladatok nem annyira érdekelnek és a koncentrálás is kevésbé megy. Nem javasolt ilyenkor hirtelen döntéseket hozni, komoly tárgyalásokat folytatni, mert most egyébként is erősebb érzelmi befolyás alatt lehetünk. Érdemes körültekintőnek és óvatosabbnak lenni, figyelni a közlekedésnél és ne csodálkozzunk, ha az elektronikai eszközeink is meghibásodnak. A Merkúr hátráló mozgásának további sajátosságai új bejegyzésben!

Szombat 04.22.

Hold az Ikrek jegyében

A könnyed, szellős Ikrek Hold energiájának hatására kíváncsiak leszünk, alapvető igényünk, hogy kommunikáljunk, gondolkodjunk és tanuljunk, egyszerre több tevékenységet is tudunk végezni. A változatosság vágya és az ösztönös kíváncsiság motivál bennünket.

Hold-Plútó trigon

Lelkileg és pszichikailag is érzékenyebbek lehetünk és fogékonyabbak a környezetünkben zajló eseményekre és annak atmoszférájára. Lehet, hogy valami mélyen meg érint és nagy hatással lesz ránk, vagy szélsőségesen tapasztunk meg valamit. Most könnyebben hozzáférhetővé válnak a tudatalatti rétegek, szembesülhetünk lényünk sötétebbik oldalával, de kiderülhetnek családi vagy a kapcsolatot érintő titkok is.

Hold-Szaturnusz kvadrát

Ma egy kicsit nehezebb lehet a kapcsolódás másokhoz, bár az Ikrek Holdat kevésbé viseli meg a Szaturnusz keménysége. Feljöhetnek nyomasztó érzések a múltból, érezheted szomorúbbnak, magányosabbnak, elszigeteltebbnek magadat. A kapcsolatokban ilyenkor könnyen kialakulhat érzelmi hidegség, távolságtartás. Figyelj oda, hogy ne vetítsd ki másokra a negatív érzéseidet, hanem vállalj felelősséget értük!

Vasárnap 04.23.

Hold-Vénusz együttállás

Kicsit érzelmesebbek, gondoskodóbbak és törődőbbek lehetünk. Jó alkalom a társasági életre, szeretteinkkel, barátainkkal való kikapcsolódásra. Kissé érzékenyebbek lehetünk a pozitív és a negatív energiákra egyaránt. De nagyobb a valószínűsége, hogy a szépséget, szeretetet, békét és harmóniát vonzzuk magunkhoz. Jó alkalom a főzéshez, az otthon szépítéséhez, kertészkedéshez, szabadidős tevékenységekhez vagy szórakozáshoz.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

Mars a Rákban

2024.09.04-11.04.2025.01.06-04.18. A cselekvés bolygója szeptember 4-én lépett be a Hold uralma alá tartozó Rák jegyébe,

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!