Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2023. 3. hét – Az átalakulás művészete
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

Az egyetlen állandó a változás maga

– Hérakleitosz

Megújulást és átalakulást hozó energiákban bővelkedhetünk a héten. A tudatos énünket képviselő Nap és az égi transzformátor, a Plútó szerdán bepontosuló konjunkciója azon kívül, hogy rendkívüli átalakító és regeneráló erővel bír, tudatosítani szeretné, hogy a hatalom a sorsod felett a te kezedben van. A Plútó energiája egész héten hatással lesz ránk, és még a szombaton kiteljesedő Vízöntő Újholdnál is fontos szerepet tölt be. Égi kommunikátorunk a Merkúr szerdán, magasabb oktávja az Uránusz vasárnap elindul előre. Ideje tényleg elszakadni a múlttól, és új körülményeket teremteni. Ha azt szeretnéd, hogy a világ változzon meg körülötted, akkor le kell vetkőznöd régi természetedet, és először magadat kell átalakítanod. Ahogy a világegyetem törvénye kimondja: „Amint belűl, úgy kívül”. A tudatállapotod határozza meg az életkörülményeidet, nem pedig fordítva. Töltsd meg a tudatosságodat azzal, amit szeretnél elérni. Hidd el az élet mindig határtalan lehetőségeket kínál, csak észre kellene venni.

Hétfő 01.16.

Hold-Uránusz szembenállás

A Skorpió Hold mély és intenzív érzelmeket teremt, arra ösztönöz, hogy járj a dolgok végére és fedezd fel saját erődet. Vigyél be valami szenvedélyt az életedbe. Szemben az Uránusz hatására jöhetnek váratlan és szokatlan helyzetek. Érezheted úgy, hogy több szabadságra, változásra van szükséged, ki szeretnél törni valamilyen helyzetből. A kisebb nézeteltérések nagyobb drámákká alakulhatnak. Most semmiképp ne hozz végleges döntést, pláne az érzelmi kapcsolatok tekintetében ne. Inkább tarts önvizsgálatot és szabadulj meg félelmeidtől és korlátozó szokásaidtól, és csinálj valamit egy kicsit másképp.

Kedd 01.17.

Hold-Szaturnusz kvadrát

Ma egy kicsit nehezebb lehet a kapcsolódás másokhoz, mivel a Hold kihívást jelentő kapcsolatba lép a Szaturnusszal. Feljöhetnek nyomasztó érzések a múltból, érezheted szomorúbbnak, magányosabbnak, elszigeteltebbnek magadat. A kapcsolatokban ilyenkor könnyen kialakulhat érzelmi hidegség, távolságtartás. Figyelj oda, hogy ne vetítsd ki másokra a negatív érzéseidet, hanem vállalj felelősséget értük!

Szerda 01.18.

Merkúr direkt

Három hétig tartó hátrálása után égi kommunikátorunk, a Merkúr elindul előre. Ettől kezdve könnyebben fog menni minden Merkúrral kapcsolatos téma, azaz gördülékenyebb lesz a kommunikáció, könnyebben fogod megérteni és megértetni a dolgokat, kevesebb fennakadás lesz az információcserében, a közlekedésben. Véget ér az az ösztönös leállási idő, ami azért szükséges, hogy a retrográd ciklust megelőző 3 hónap alatt elraktározott problémákat tudatosítsa, hogy újragondoljuk és szükség esetén átszervezhessük, áttervezhessük dolgainkat. A Merkúr a Bak jegyében hátrált, és ott folytatja még útját február 23-ig. A retrográd Merkúr időszaka a tisztánlátás időszaka. Jó lehetőséged volt arra, hogy áttekintsd eddigi szakmai karrieredet, ambícióidat, kötelességeidet, megértsd hol kellene jobban felelősséget vállalnod, meghúzni a határokat, türelmesebbnek és bölcsebbnek lenni, mivel korlátozod saját magad, milyen félelmeid vannak. Ennek tudatában a szükséges változtatásokat megtéve, most itt az ideje szilárdabb tervekkel elindulni.

Nap-Plútó együttállás

A Plútó az ősi energia archetípusa, univerzális életerő, amely ösztönöz minden fejlődést és átalakulást. Amikor a Nap évente egyszer együttállásba kerül vele, még több erővel ruházza fel az alvilág urát.  Óriási lendületet és energiát ad életed átalakításához és a lélekfejlődéshez. Ez magában foglalja a visszavonulást és a helyzet alapos áttekintését. Az újjászületési folyamat nagyobb önbecsüléshez és személyes hatékonysághoz vezet. Vigyázz, hogy ezzel az energiával nehogy hatalmi harcokba keveredj. Energiáit önző célokra ne használd, csak olyanokra, amelyek másoknak is kedveznek, mert máskülönben dühös ellenállást válthatsz ki, vagy akár erőszakot is tapasztalsz mások részéről. Használd az energiát, hogy saját életedet, önmagadat átalakítsd. Bővítsd tudatosságodat azzal kapcsolatban, hogy ki és mi vagy. Ha a tranzit során nem cselekszel tudatosan, akkor a körülmények átveszik az uralmat feletted, valószínűleg kellemetlen eredménnyel. Lehet, hogy szembesülnöd kell saját magad fájdalmas aspektusaival, de ez a folyamat része, és végül rájössz, hogy ezek a tartalmak nem is olyan rosszak. Csak azért tűntek annak, mert soha nem adtál nekik helyet a tudatos személyiségedben.

Csütörtök 01.19.

Hold-Neptun kvadrát

A Nyilas Hold szereti a kalandokat, melyek mély érzelmi igényt elégítenek ki. Feszült kapcsolatban azonban a Halak Neptunnal érzelmi bizonytalanságot eredményez. Egyrészt vigyázz arra, hogy ne ess túlzásokba az új élmények tekintetében, másrészt könnyen becsaphatod magad, vagy mások téveszthetnek meg, mert nem biztos, hogy megfelelően érzékeled a valóságot. Ne most hozz fontos döntéseket, vedd jobban fontolóra a dolgokat. Használd képzeleted erejét és inkább végezz valami kreatív alkotó tevékenységet, ami örömet okoz.

Péntek 01. 20.

Nap a Vízöntő jegyébe lép

A Nap január 20 és február 18. között jár a forradalmiságáról és a zsenialitásáról híres Vízöntő jegyében. A Vízöntő egy levegős jegy, intellektuális és nagyon szereti a szabadságot, függetlenséget, lázadó, különc, barátságos, de ugyanakkor hűvös és távolságtartó is. Fókuszában nem az egyén, hanem a közösség áll.

A Vízöntő archetípusának valódi jelentősége az, hogy felszabadítson a feleslegesen cipelt terhek alól és kiszakítson egy olyan helyről, ami nem a te helyed. Azért, hogy egy másik helyen jobban megfelelj a sorsodnak. Akkor lép működésbe, amikor túlságosan eltávolodtál saját magadtól. Ha vonakodsz elfogadni a helyedet, akkor kiszakít a „rossz” helyről. A hely lehet egy ország, egy munkahely, egy állapot és sokminden más is. A feladata, hogy átvezessen arra a helyre, ahová valóban tartozol. A Vízöntő abban is segít, hogy megszabadulj a mások terheitől, hogy legyen elég a sajátod hordozásához. Segít a múlt terheit letenni. Ezt a szabadságot akarja elérni.

A Vízöntő feloldja az Oroszlánban túlságosan erőssé vált egót, elvezeti a vereséghez és a zuhanáshoz, valamint feloldja azokat a kötéseket is, amelyeket a Skorpió olyan sok fáradtsággal és energiával kialakított. A Bak által kidolgozott struktúrák és rendszerek pedig túl komolynak és merevnek válnak számára.

Ebben az időszakban tehát az innováció, az eredetiség és a tudás fontossá válik számunkra. Ami idejét múlt az életünkben, azt most könnyebben átalakíthatjuk, és könnyebb lesz új perspektívákat találni.

Szombat 01.21.

Vízöntő Újhold – Változás és átalakulás

Szombat este 21:53-kor teljesedik ki az Újhold a Vízöntő jegyében. Az Újhold egy új ciklus kezdetét jelzi és a kreativitás energiáját hordozza magában. Ez a legjobb alkalom, hogy elgondolkodj, min szeretnél változtatni, milyen újdonságokat szeretnél bevinni az életedbe. A Vízöntő újhold új kezdeteket nyit meg, új ötleteket, új megközelítésmódokat indíthat el, pozitív energiával feltöltve. Arra késztet, hogy hagyjuk hátra a múltat, azokat a dolgokat, melyek már nem szolgálnak minket, hogy bátran és könnyedén, a felesleges terheket lerakva léphessünk tovább. A Vízöntő energiáival képesek lehetünk elképzeléseinket, úttörő meglátásainkat átültetni a gyakorlatba. Fókuszba kerül a barátság, a közösség és a humanitárius erőfeszítések is, melyekkel kapcsolatban szintén új kezdetek lehetségesek. Részletes elemzés hamarosan!

Vasárnap 01.22.

Uránusz direkt

A változás, a szabadság, a lázadás és a forradalom elvét képviselő Uránusz augusztus 24-én kezdte meg hátráló mozgását a Bika jegyében, ma pedig elindul előre. Az Uránusz retrográd mozgása egy szabályos ciklus, amely évente kb. öt hónapig tart. Ebben a ciklusban az életünk megváltoztatására irányuló vágyunk befelé fordulhat a külső változások hatására. Újra összekapcsolódhatunk személyiségünk azon aspektusához, amelytől elszakadtunk, vagy amellyel kapcsolatban érzéketlennél váltunk. Az Uránusz egy égi ébresztőóra, ami hírtelen felébreszti természetünk alvó és ki nem próbált aspektusait. Mivel az Uránusz kb. hét évet tölt egy jegyben, retrográd tranzitciklusai, akárcsak a többi külső bolygóé, tevékenységtörténetet halmoznak fel az adott házban (életterületen) töltött évek során. A Bika jegyében lesz még három retrográd ciklus, legközelebb augusztus 29-én fordul retrográd irányba. Tehát a Bika jegyének tématerületei (pénz, biztonság, értékek, harmónia, szépség, érzékiség) frissülnek fel és újulnak meg 2026. februárjáig. Ezeken a területeken törekedhetünk több szabadságra, törhetjük át korlátjainkat, találhatunk új és innovatív módszereket az élet kényelmesebbé és kellemesebbé tételére. Az Uránusz retrográd időszakai remekül szolgálnak arra, hogy teszteld, minek van számodra maradandó értéke.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!