Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 33. hét

2023. augusztus 14-20.

Hétfő 08.14.

Még hatással van ránk a vasárnapi Nap-Vénusz együttállás, melyről az oldalon olvashatsz, és sok érdekes cikket is találsz a Vénuszról, ciklusáról, mitológiai és pszichológiai vonatkozásáról:

Vénusz: Önértékelésünk és a lelkünk tükre

A Vénusz égi mandalája

Vénusz tánca

Vénusz Pentagram mágia

A Vénusz szerepe az ego fejlődésében

A Vénusz kettős természete

Nap-Vénusz alsó együttállás

Nap-Vénusz felső együtállás: Vénusz az alvilágban

És még rengeteg cikket találsz, ha beírod a keresőbe a Vénuszt.

Hold az Oroszlánban

Napközben a Hold is átlép a nagylelkű, teátrális és drámai Oroszlán jegyébe. Ilyenkor büszkék vagyunk és nem fedjük fel a valódi érzéseinket. Keressük a figyelmet, különleges tulajdonságainkkal szeretnénk kitűnni. Jó időszak a romantikához és minden kreatív tevékenységhez, a gyermekekkel kapcsolatos tevékenységekhez, az elismerést adó vállalkozásokhoz és a kockázatvállalásra.

Hold-Plútó szembenállás

Érzéseid extrém módon felerősödhetnek és hangulatod szélsőséges ingadozáson mehet keresztül. Az egyik pillanatban még mindent pozitívnak érzel, majd depresszióba is eshetsz. Gyakori érzés ilyenkor a reménytelenség, a félelem, a féltékenység és a megszállottság. Ha lehetőséged van rá, oszd meg valakivel érzéseidet! Figyelj oda, mert most könnyen érzelmi manipuláció áldozata lehetsz. Különösen a nők alkalmazhatnak olyan taktikákat, mellyel alááshatják mások önbizalmát a sajátjuk javára. Az érzelmi befolyás hatására bűntudatot vagy félelmet kelthetnek benned, megpróbálhatják elvenni tőled azt, amihez érzelmileg kötődsz. De mivel kevésbé tudod irányítani ilyenkor saját reakcióidat, te is érzelmi manipulációhoz folyamodhatsz, hogy megnyerj néhány csatát, mely után bűntudat és szégyenérzet marad. Próbálj meg most érzelmi alapon cselekedni vagy reagálni, mert ítélőképességedet elhomályosíthatja pillanatnyi hangulatod. Ne most hozz fontos döntéseket!

Kedd 08.15.

Hold-Jupiter kvadrát

Ösztönös reakcióid felerősödhetnek és túlzásokba is eshetsz az érzelmeket illetően, és könnyen túlreagálhatod a dolgokat. Az igazság könnyen kiderülhet, ami az otthonnal, a családdal, és a múlttal kapcsolatos eseményeket illeti. Előfordulhat, hogy a túlzott magabiztosságodnak köszönhetően nem kívánatos helyzetekben találod magad, vagy a kishitűséged miatt bizonytalanodsz el. Egyébként ez az aspektus kellemes közérzetet biztosít, derűsnek és optimistának érezheted magad.

Szerda 08.16.

Nap-Uránusz kvadrát

Napokkal korábban már érezhetted a feszültséget a levegőben, amitől kissé nyugtalan lehettél. Készülj fel arra, hogy mások kiszámíthatatlanúl is viselkedhetnek (te nem, mert ezt olvasod és felkészülsz rá). Ez a tranzit hozhat vitákat, dühkitöréseket, hírtelen irányváltásokat, és meggondolatlan döntéshozatalt, melyeknek súlyos következményei lehetnek. Az elektormos eszközök és rendszerek is gyakrabban hibásodhatnak meg ilyenkor, illetve ez egy picit balesetveszélyesebb időszak.

Úgy érzheted, hogy korlátozásoktól mentesen szeretnéd kifejezni magadat, ami konfliktusokhoz vezethet. Úgyhogy konstruktív mederbe kell terelni ezt a lázadó energiát. Az Uránuszt kijátszani csak úgy lehet, ha beleviszel valami szokatlant az életedbe, valamit másképp csinálsz, egyébként ő fog megviccelni téged valamivel, ami nem biztos, hogy olyan mókás lesz. Ha valami zavart tapasztalsz az életed bármely területén, állj meg egy kicsit és gondold át mi okozhatja. Legyél rugalmas és kész a változásra! Így elindulhatsz egy olyan új úton, ami több lehetőséghez és örömhöz vezet.

Oroszlán újhold

A Nap és a Hold együttállása 11:38-kor teljesedik ki az Oroszlán jegyének 23°17’-én. Az újholdak általánosságban egy ciklus végét és egy új ciklus kezdetét jelzik a kreativitás energiáját hordozva magukban. Ez a legjobb alkalom, hogy elgondolkodj, min szeretnél változtatni, milyen újdonságokat szeretnél bevinni az életedbe. Az Uránusz megkönnyíti a változtatást, ugyanis kvadrátban áll az újholddal, ami tágan együttáll a retrográd Vénusszal, így a téma még mindig az önértékelés, az önszeretet és a valódi értékek. A Mars trigonja az Uránuszhoz pedig segíti a tudatos változtatást.

Az Oroszlán Újhold az önkifejezéssel, a vágyakkal, az életörömökkel és a teremtéssel foglalkozik ösztönös és tudatos szinten egyaránt. Arra ösztönöz, hogy kapcsolatba kerüljünk azzal, ami örömöt okoz nekünk. Természetesen minden ember boldogságra és a vágyai megvalósítására vágyik. Tárd ki a szíved és kérdez meg magadtól, mire vágysz igazán, azt teszed-e, amitől elégedettnek és sikeresnek érzed magad?

Mars-Uránusz trigon

Itt az idő, hogy tudatosan megtedd a szükséges lépéseket ahhoz, hogy változtass akár a napi rutinodon, akár nagyobb kockázatot vállalva új lehetőségek után nézz és megszabadulj a saját korlátaidtól. Szokatlan kezdeményezések időszaka. Jó alkalom új projektek elindítására, kapsz hozzá erőt és bátorságot és nagy valószínűséggel meg is tudod valósítani őket a gyakorlatban. A szerelmi életedetbe is hozhat változást. Nyitottabb lehetsz az izgalmak, az érzékiség és a kalandok iránt, azonban vedd figyelembe, hogy ezek a kapcsolatok nem biztos, hogy tartósak lesznek.

Csütörtök 08.17.

Hold a Szűzben

A Hold éjjel átlépett a racionális Szűz jegyébe, ilyenkor ösztönösen a gyakorlati tevékenységeket helyezzük előtérbe. Ahhoz, hogy érzelmileg elégedettek legyünk, igyekszünk a dolgokat rendbetenni, megoldani a problémákat, segíteni másoknak, újra szervezzük és átgondoljuk a terveinket. Fókuszba kerülhetnek az egészségügyi kérdések is. Észrevesszük a kisebb részeket, amelyek az egészet alkotják, és azon dolgozunk, hogy kisimítsuk őket, hogy magabiztosabban haladhassunk tovább.

Hold-Szaturnusz szembenállás

 Kicsit szomorúnak, magányosnak érezheted magadat. Nehezebben tudod megosztani érzelmeidet, ami távolságtartáshoz vezethet kapcsolataidban. Fontos ezt tudatosítani, nehogy a rossz hangulat gondot okozzon a kapcsolatban. Az embereket hidegnek és távolságtartónak érezheted. Leginkább az érzelmi kapcsolatban lehetnek problémák, bűntudatot, terhet, felelősséget érezhetsz egy nálad sokkal idősebb vagy fiatalabb személy miatt. Ez is szerencsére csak egy néhány órán át tartó érzés.

Péntek 08.18.

Hold-Jupiter trigon

Optimista és vidám energiával indul a mai nap, ami boldogság és jó érzéseket hoz. Érzelmeidet könnyebben meg tudod osztani szeretteiddel. Másoktól számíthatsz érzelmi támogatásra, vagy te is kifejezheted törődésedet és nagylelkűségedet azok felé, akik segítségre szorulnak. A nyitottság és az őszinteség, valamint a kölcsönös tisztelet és a megértés sikeres személyes és üzleti kapcsolatokhoz vezethet. Jó alkalom a kikapcsolódásra, kreatív vagy meditatív tevékenységek végzésére. Fantáziadúsabb és intuitívabb vagy, és elképzelhető, hogy lesznek jó megérzéseid a jövőt illetően is.

Szombat 08.19.

Hold a Mérlegben

Kapcsolatainkat és a környezetünk esztétikáját illető rend megteremtése van a középpontban. Hajlamosak vagyunk a problémákat diplomatikusan kezelni és könnyebben félre tudjuk tenni érzelmeinket, hogy elérjük azt a békét, amelyre vágyunk. Kerüljük a közvetlen konfrontációkat, nehezen hozunk döntéseket, mivel ilyenkor látjuk mindkét oldalt egy adott helyzetben, valamint attól félünk, hogy elveszítjük mások jóváhagyását. Jó alkalom az önvizsgálatra, a partnerrel, külvilággal, csapatmunkával és együttműködéssel járó tevékenységek végzésére.

Hold-Neptun szembenállás, Hold-Plútó trigon

Ráláthatsz lelked mélységeire, megnyílhat a tudatalatti világa, megnyílhatsz egy spirituálisabb életszemlélet felé. Jó alkalom a spirituális önfejlesztésre, meditációra, könnyebben tudsz kapcsolódni az intuícióidhoz. Lelkileg és pszichikailag is érzékenyebb leszel és fogékonyabb a környezetedben zajló eseményekre és annak atmoszférájára. Lehet, hogy valami mélyen meg fog érinteni és nagy hatással lesz rád, vagy szélsőségesen tapasztalsz meg valamit. Most könnyebben hozzáférhetővé válnak a tudatalatti rétegek, szembesülhetsz lényed sötétebbik oldalával, de kiderülhetnek családi vagy a kapcsolatot érintő titkok is.

Vasárnap 08.20.

Nap-Neptun kvinkunx

A retrográd Neptun lendületbe kerül, ahogy halad a Nap szembenállása felé, ennek az aspektusnak a kulcsszava a kiigazítás, melyet a beszorultság érzése kísérheti. Szimbolikusan ez azt jelenti, hogy a külső körülmények meghiúsítják vagy kihívások elé állítják az ego vágyait, főleg azon az életterületen, ahol a Nap és a Neptun éppen tranzitál a születési képleten.  A Neptun a tudattalannak azt a részét képviseli, amely arra kényszeríti az embert, hogy vizsgálja meg, mi az, ami akadályokba ütközik. Lehet, hogy az alkalmatlanság érzése kerít hatalmába, hiába érzel heves vágyat arra, hogy belefogj valamibe. Ahelyett, hogy ez a kihívás ösztönözne, a beragadtság és a depresszió érzése jöhet fel, ami az akarat hiányát és az életerő csökkenését eredményezi. Lényeges, hogy az ember tudatosítsa, hogy a választási lehetőségeket tapasztalati úton kínálják fel, és minél jobban tud alkalmazkodni a külső tényezőkhöz, helyzetekhez, annál gyorsabban éri el a célt. Lehet, hogy az egónak a lehetőségekhez képest nagyobb tervei vannak, innen ered a frusztráció, amikor az ember előre nem látott akadályokba ütközik. Ez tulajdonképpen az ego és a világ közötti csatát jelképezi, és aki ilyen aspektussal rendelkezik óriási bátorságot érezhet céljai megvalósításában, ha azt társadalmi ügynek érzi.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!