Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 48. hét

2023. november 27. – december 3.

Hétfő 11.27.

Ikrek Telihold

A Nap-Hold szembenállás november 27-én hétfőn 10:18-kor pontosodik be budapesti idő szerint az Ikrek 4°51’-én. A Telihold egy érzelmi időszak, az újholdkor megkezdett dolgok csúcspontja, és olyan dolgok elengedésével jár, amelyek már nem szolgálnak minket. Az Ikrek-Nyilas polaritást a tudás és a hit tengelynek nevezzük. Az Ikrek kíváncsi, rugalmas, alkalmazkodó és szereti a változásokat. Megmutatja, miként gondolkodunk és kommunikálunk, hogyan viszonyulunk másokhoz a hétköznapi életünkben. A Nyilas kifejezi a viszonyunkat a Teremtővel, és rávilágít távlati céljainkra, lehetőségeinkre. Ez a Telihold azt az üzenetet hordozza magában, hogy hozzuk összhangba mindennapi tevékenységeinket a hosszútávú elképzeléseinkkel. Ne feledd, mindig van valami újat tanulni, felfedezni, és mindig van lehetőség változtatni! Azonban nem mindegy, hogy mit és hogyan. Az Ikrek Telihold energetikájában ezen kívül jelentős szerepet játszik, hogy a Nap még együttállásban van a Marssal, valamint a Nap és a Hold T kvadrátot alkot a Szaturnusszal. Továbbá erős a Merkúr és a Neptun kvadrátja és érvényesül a Vénusz és az Uránusz kvinkunxa is. Részletesen külön bejegyzésben.

Kedd 11.28.

Hold-Neptun kvadrát

A változatosságra vágyó Ikrek Hold néhány órát a Halak Neptunnal táncol, melynek hatására érzelmileg elbizonytalanodhatsz, nem biztos, hogy megfelelően érzékeled a valóságot, könnyen becsaphatod magadat vagy mások tévesztenek meg. Ne most hozz fontos döntéseket, vedd jobban fontolóra a dolgokat. Használd képzeleted erejét és inkább végezz valami kreatív alkotó tevékenységet, ami örömet okoz.

Szerda 11.29.

Hold a Rákban

Az Ikrek Hold nyugtalansága reggel átadja helyét az érzelmes és békés ösztönös igényeknek, a Hold a saját hazájába tér, belép a Rák jegyébe. Ez idő alatt az összetartozás, a biztonság érzése motivál bennünket. Érzéseink mélyen átjárnak, így ideális alkalom arra, hogy kapcsolatba lépjünk azzal, ami motivál bennünket. Jó időszak a személyes szükségleteinkkel foglalkozni, családunkkal tölteni minél több időt, ideális a lakberendezéshez és gyógyítói tevékenységek folytatásához.

Nap-Jupiter kvinkunx

A Jupiter retrográd, hátrafelé halad az égen, így felerősít minden olyat, amiben hiányt szenvedsz és ahol elfojtott vágyaid vannak, de ez az időszak megköveteli, hogy az önmagadba vetett hit mély tartalékaiból meríts. Amikor a Nap kvinkunxot alkot a Jupiterrel, sok mindent felül kell vizsgálni és ha szükséges, módosítani elképzeléseidet. Ez egy várakozással és feszültséggel teli időszak, mert még nem látod az alagút végét. Majd, amikor direktbe fordul december 31-én, akkor felszabadulnak a blokkolt érzelmek, és fokozatosan tisztázódik mire is van leginkább szükség.

Csütörtök 11.30.

Vénusz-Neptun kvinkunx

Ez a néhány nap inkább az álmodozásról, mint a cselekvésről szól. Képzelőerőd felélénkül és egy szebb, romantikában és gazdagságban bővelkedő jövőt vizionálsz magadnak. Ugyanakkor a bizonytalanság érzése, az önbizalomhiány is magával ragadhat céljaid elérésével kapcsolatban. Gondold át, mire vágysz leginkább, és erre fókuszálj! Úgy gondolj rá, mintha már a tiéd lenne! Ebben az időszakban a szeretet adása és fogadása közötti egyensúlyhiány is nyilvánvalóbbá válik a kapcsolatokban. Érezheted azt is, hogy valamilyen módon szolgálnod kell másokat, hogy kiérdemeld a szeretetüket. Empatikusabb, együttérzőbb és segítőkészebb lehetsz az emberekkel, de vigyázz, mert ilyenkor a megtévesztés és a csalás, csalódás veszélye is fennáll.

Péntek 12.01.

Hold az Oroszlánban

Az Oroszlánban lévő Hold egy meleg, nagylelkű, teljes szívből szerető pozíció. Büszkék vagyunk és nem fedjük fel a valódi érzéseinket. Teátrális és drámai tud lenni. Keressük a figyelmet, különleges tulajdonságainkkal szeretnénk kitűnni. Nem tetszenek a személytelen dolgok. Mások agressziója megérinthet, ez a tranzit harc vagy menekülés reakciót válthat ki. Ha az otthoni környezet nem megfelelő, akkor most lehetőség van, hogy elhagyd ezt a közeget.  Jó időszak a romantikához és minden kreatív tevékenységhez, a gyermekekkel kapcsolatos tevékenységekhez, az elismerést adó vállalkozásokhoz és a kockázatvállalásra.

Merkúr a Bakban

Égi kommunikátorunk a Nyilas jegyéből, ahol elvileg nem igazán érzi jól magát, mert száműzetésben van, átlép a céltudatos Bak jegyébe, majd december 13-án retrográdba fordul, úgyhogy újra vissza kell mennie egy hónapra a Nyilas jegyébe, majd január 14-én lép ismét át a Bakba és ott regenerálódik február 6-ig. Amikor a Merkúr a Bak jegyében jár, gondolkodási mintáink és kommunikációs stílusunk józanabbá, módszeresebbé, logikusabbá, rendezettebbé és szervezettebbé válik. Könnyebben tudunk az adott feladatra és gyakorlati kérdésekre koncentrálni. Jobban ki tudjuk szűrni, mi a lényeges. A realitás és a precizitás válik fontossá számunkra, és az érdekel, mi lesz a hasznos hosszú távon. Konkrét témákhoz és információkhoz ragaszkodunk, kommunikációnk óvatosabb a szokásosnál, és nem túl kifejező. Előnyben részesíthetjük a módszeres megközelítést a tanulásban. Fantáziáink átgondoltak és reálisak. Ügyelj arra, hogy ne váljon gondolkodásod túl merevvé, makaccsá és ne legyél pesszimista.  Ebben az időszakban hidegebbnek és keményebbnek is tűnhetünk, és kevesebbet humorizálhatunk, vicceink szarkasztikusak lehetnek. Szeretünk előre tervezni és feltérképezni a jövőt. Felelősebben hozunk döntéseket és megbízhatóbbak vagyunk. Az ütemterv változásai lehetnek a leginkább zavarba ejtőek ilyenkor.

Szombat 12.02.

Merkúr-Szaturnusz szextil

Gondolkodásunk tisztább, ítélőképességünk és szervezőképességünk is jobb lesz, könnyebben fogunk tudni koncentrálni, kommunikációnk nyílt és őszinte. Ideális alkalom a komoly beszélgetések lefolytatására, szerződések aláírására, hosszú távú projektekhez, távlati tervek készítéséhez.

Vasárnap 12.03.

Vénusz-Plútó kvadrát

A Plútó mély hatás gyakorolhat szerelmi életedre. Egyrészt megjelenhetnek a heves szenvedélyek, másrészt a manipuláció, féltékenység, a birtoklási vágy, hatalmi vagy irányítási problémák és a párkapcsolat elvesztésétől való félelem is. Ezeknek a viselkedéseknek a gyökerét egy mélyen eltemetett félelem, vagy tudatalatti program határozza meg, ami gyakran a gyerekkorban vésődhetett be. Lehet ez egy bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy nem érzed magad szerethetőnek, ezért féltékenykedni kezdesz. Ismerd fel, hogy a partnered csupán kivetítéseid áldozata. Fájdalmas és drámai eseményeket is hozhat ez a tranzit. Azok a kapcsolatok, melyek nem állnak stabil alapokon, megromolhatnak. A jól megalapozott kapcsolatok kibírják ezt az intenzív energiát, ugyanakkor a kapcsolat dinamikáján belül lehet átalakulást tapasztalni. Az új szerelem ilyenkor nagyon vonzó és szenvedélyes lehet, de benne lehet az erőszak is. Most nem javasolt új kapcsolatot kezdeni, mert az jellemzően tele lesz ezekkel az energiákkal.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

IC a Nyilasban
Szereted a szabadságot, intenzíven és szenvedélyesen akarsz élni, kontrolláló szülők nélkül, a régi …

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!