Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 50. hét

2023. december 11-17.

Hétfő 12.11.

Merkúr-Vénusz szextil

A céltudatos Bak Merkúr harmonikus kapcsolatban van a Skorpió Vénusszal. Ez a mélyreható kommunikáció ideje. Könnyebben el tudod mondani a társadnak, amit szeretnél, jobban és könnyebben ki tudod fejezni magad, szavakba is tudod önteni érzéseidet, szeretetedet a másik iránt. Ugyanakkor te is kaphatsz kedvességet, bókot, ajándékot vagy akár pénzt is. Jó alkalom a kreatív alkotó tevékenységekhez, a művészi képességek fejlesztéséhez, íráshoz, zenéhez, kézművességhez. Jobban megy a tárgyalás, gördülékenyebb a kommunikáció, a vitás helyzetek könnyebben megoldhatók. Kiváló alkalom társaságba menni, randevúzni, vagy akár a régi kapcsolatokat megújítani.

Kedd 12.12.

Nap-Uránusz kvinkunx

Ebben a néhány napban kissé idegesebb, feszültebb és szorongóbb lehetsz. Előfordulhat, hogy nehezebb megnyugodni és ellazulni, mivel másképp érzékeled a dolgokat, vagy érzed, hogy valami konfliktus van a levegőben. Az energia felhalmozódása izgalmas is, de egyben ijesztő is lehet. Ha az utóbbi időben úgy érezted, hogy korlátoznak vagy unatkozol, akkor most nagyobb szabadságra és kreatív önkifejezésre fogsz törekedni. Lehetséges hirtelen esemény, mely arra késztet, hogy változtass valamin, ezért elengedhetetlen a rugalmaság és az alkalmazkodás a változó körülményekhez. Próbálj meg haladni az áramlással, mert ha ellenállsz a változásnak, és arrogáns vagy makacs leszel, esetleg túlreagálod a dolgokat, akkor az veszteséghez vagy a jó lehetőségek elszalasztásához is vezethet. Nem kell teljesen irányt váltani, túlzottan vakmerőnek lenni, inkább csak kisebb módosításokat és kiigazításokat tenni. Ha valamit kicsit másképp csinálsz, az mindent megváltoztathat, megkönnyítve magad és a körülötted élők életét.

Szerda 12.13.

Nyilas Újhold

2023. december 13-án 00:32-kor teljesedik ki az Újhold a Nyilas 20°40’-én. Az Újhold egy új ciklus kezdetét jelzi. Most beépíthetjük az életünkbe a Nyilas jegyének pozitív optimista, lelkes, segítőkész, kalandvágyó, őszinte, szókimondó, független vonásait. Itt az idő, hogy valami nagyobbnak értelmet találjunk!

Ha túlságosan belemerültünk, netán elvesztünk a hétköznapi élet részleteiben, most ki tudunk lépni ebből. Az Újhold tudatosságot ad számunkra, hogy a dolgokat kibővítettebb nézőpontból lássuk, régi céljainkat átgondolhassuk egy új perspektívából. A Jupiter energiamezőnket is kiterjeszti, így bátrabbnak, magabiztosabbnak, optimistábbnak érezhetjük magunkat, valamint erőt ad hitünk és reményünk táplálásához. Megtapasztalhatjuk a magasabb szellemi világot és beépíthetjük magunkba.

Az általános elveken kívül izgalmas energiákban lesz részünk, ugyanis az Újholdra hatást gyakorol az Uránusz és a Neptunusz, valamint a képlet aszcendensének ura farkasszemet néz az a Jupiterrel az Újhold jegyének urával, ezt a feszültséget az éppen hátrálása előtt álló Merkúr oldja. Részletek külön írásban.

Merkúr retrográd

Szerda reggel 8:09-kor a Bak 8°29’-én égi kommunikátorunk hátrálni kezd, majd december 23-án visszatér a Nyilas jegyébe, és január 2-án indul előre. Január 14-én lép ismét át a Bakba és február 6-ig ott halad. A Merkúr ciklusában is, mint mindenhol az univerzumban rend van. Retrográd mozgása során sorban az egyes elemekhez tartozó jegyekben hátrál. Az elmúlt időszakban a föld jegyekben volt retrográd, idén április 21. és május 15 között a Bikában, augusztus 23. és szeptember 15. között a Szűzben hátrált. A Bakkal zárja a sort. A Bak Merkúr hatására céltudatosabbá és gyakorlatiasabbá válunk, a realitás és a tervezés fontossá válik ebben az időszakban. A retrográd Merkúr a tudatosítás ciklusa, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, nem azért van, mert a bolygó hátrál és ki szeretne szúrni velünk, hanem lehetőséget ad, hogy újra és újra átgondold korábbi döntéseidet, és tudatosuljon, hogy nem a külső körülmények felelősek sorsod alakulásáért. Erről is külön írásban bővebben lesz szó.

Csütörtök 12.14.

Hold-Vénusz szextil

Megfelelő időszak arra, hogy partnereddel, szeretteiddel, barátaiddal legyél. Jó alkalom pihenésre, szórakozásra, társasági élethez, akár randevúzáshoz is. Nyitottabb, őszintébb vagy, könnyebben meg tudod osztani érzéseidet a másikkal. A szerelmi kapcsolatod virágozhat, vagy új barátokra is szert tehetsz.

Péntek 12.15.

Hold-Neptun szextil

Egy kicsit érzékenyebb, együttérzőbb, intuitívabb, álmodozóbb, pszichésen fogékonyabb is lehetsz. Mélyebb szinten tudsz kapcsolódni szeretteidhez, családtagjaidhoz. Jó alkalom a meditációra és különböző művészi vagy kreatív alkotó tevékenységekhez, valamint táncra és zenéhez.

Szombat 12.16.

Hold-Vénusz kvadrát

Nehezebben tudsz koncentrálni a kötelező feladatokra, a munkára. Ideális alkalom a társasági élethez, romantikához, az ingatag lábakon álló párkapcsolatok könnyen szenvedhetnek a hűtlenségtől, de még egy biztos kapcsolatban is adódhatnak félreértések. Ezt kivédheted, ha kompromisszumot kötsz a harmónia megtartásának érdekében. A pénzügyeket illetően is legyél körültekintő, könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy a pillanatnyi hangulatodnak a hatására túlköltekezel.

Vasárnap 12.17.

Nap-Neptun kvadrát

Az átlagnál fogékonyabb leszel a mélylelki dolgokra. Ügyelj arra, hogy ne kergess hamis illúziókat, ne idealizáld túl az embereket, mert a „kijózanodás” után kiábrándultságot és csalódottságot fogsz érezni. A személyes kapcsolatok ki vannak téve tisztességtelenségnek és megtévesztésnek. A titkokat nehezebb lesz megtartani és nehezebb lesz feltárni. Ez nem a legalkalmasabb időszak az üzleti tárgyalásokra, szerződések megkötésére, nagy a kockázata annak, hogy kihasználnak bennünket. Alkohol fogyasztására kifejezetten nem jó ez a néhány nap. Viszont jó alkalom használni kreatív alkotókészségedet és fantáziádat művészetre, zenére és táncra.  A jótékonysági munka és a társadalmi ügyekért folytatott tevékenység, a spiritualitás kiváló módja a neptuni energia biztonságos felhasználásának.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!