Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 36. hét

2024. szeptember 2-8.

Hétfő 09.02.

Plútó a Bakban

A Plútó május 2. óta (a Földről nézve látszólag) hátrafelé halad az égen egészen október 12-ig. Mivel a Vízöntő 2 fokáról kezdte meg hátrálását, és mivel egy retrográd ciklus alatt kb. két és fél fokot lép vissza az állatövön, még egyszer utoljára november 19-ig visszatér a Bak jegyébe a jelen időszakban élő ember számára.

A Bak uralja a rendszereket, a hierarchikus struktúrákat, törvényeket, szabályokat, a hagyományos, régi dolgokat. A Plútó a Bak jegy végéig megy vissza, annak anaretikus fokára (29 fok), mely nagy jelentőséggel bír, mert még ott vannak a Bak jegynek a tulajdonságai, de már nem olyan erőteljesen, a bolygó már látja a másik jegyet, a Vízöntőt és olyan, mintha félig itt lenne, félig ott, ettől kissé ingadozóvá, türelmetlenebbé, agresszívabbá válhat. Az anaretikus fokot karmikus foknak is hívják, egyfajta próbatételt, fordulópontot, lezárást jelent. Fókuszba kerülnek és megkérdőjeleződnek a fennálló társadalmi, gazdasági, hatalmi struktúrák, a kormányok, intézmények, vezetők. A Plútó levizsgáztatja a rendszert, és ami átment a vizsgán, az mehet tovább. Amíg a Plútó a Bak anaretikus fokán áll egyéni szinten fontos lesz az önuralom és az alkalmazkodás gyakorlása.

A Plútó hátráló időszakai kitüntetett szerepet játszanak a személyiségfejlődésben, csakúgy, mint a többi Szaturnuszon túli bolygó. Munkája nagy részét az 5 hónapos retrográd ciklusa során végzi, melynek során sajátos szimbolikáján keresztül lassan, több év alatt hozza felszínre a személyiség egyes tudattalan aspektusait.

Az aktuális ciklusáról szóló cikket itt olvashatod.

Kedd 09.03.

Szűz Újhold

Budapesti idő szerint 03:55-kor teljesedik ki az Újhold a változó minőségű, racionális, szervezett, szorgalmas és találékony Szűz jegyének 11 fokán. Az Újhold előkészíti a változásokat, az új korszakot, ahogy közeledünk az őszi napéjegyenlőséghez (szept. 23.), és segít megszabadulni minden olyantól, ami régi és elavult helyet biztosítva az időtálló és új értékeknek. Arra hívja fel a figyelmet, hogy lépj ki abból, amibe bele vagy ragadva, amiben már nem lehet fényt aratni, és úgy alakítsd át az életed, hogy ne csak produktívabb, hanem egészségesebb és boldogabb is legyen.

Az Újhold az Oroszlán csillagkép alatt teljesedik ki, együttállva az Oroszlán hátán levő áldozatiságot szimbolizáló Zosma csillaggal. Arra hívja fel a figyelmet, hogy naivitásod miatt hol kerülhetsz áldozat szerepben, vagy hol kellene nagyobb áldozatot vállalni, akár saját hozzáállásodat illetően, akár a másokkal való bánásmód vagy munkád során.

Mars-Neptun kvadrát

Ez a tranzit kihívások elé állíthat, megkérdőjelezheti az általad meghatározott életút érvényességét, és a hatékonyságodról alkotott képet. Hozhat gyanakvást, megtévesztést, hazugságot, féltékenységet, pletykákat és esetleg botrányt is. Lehet bűntudatod is, amiért korábban megbántottál valakit. Fontos, hogy az ilyen negatív érzések ne hatalmasodjanak el rajtad és ne fordítsd magad ellen az energiákat. Viszont lényeges, hogy ismerd fel a kellemetlenségeket, nézz szembe velük és dolgozd át őket, ha egyedül nem megy, kérj segítséget.  Hagyatkozz önbizalmadra és saját belső erőforrásaidra. Győződj meg mindenről, amibe belevágsz, hogy valódi-e. Fontos, hogy a tranzit idején (is), amit csinálsz, az legyen összhangban veled, mert ha nem, akkor több nehézséget fog hozni. Vigyázz, hogy ne bonyolódj olyan idealista ügyekért való küzdelembe, aminek nincs sok esélye a sikerre, mert a végén kiderül, hogy fel kell adnod az egyéniségedet egy “magasabb cél érdekében”, amiről általában kiderül, hogy valaki más egója! A szívügyekkel is óvatosan, mert Mars szenvedélyes vágyai nem tükrözik pontosan a helyzet valóságát. Nem ez a megfelelő idő arra, amikor meg kell tenni az első lépést. Lehet, hogy álmosabb és fáradtabb leszel a héten, és az a legcélszerűbb, ha kicsit lazítasz, ne tedd ki a testedet szokatlan igénybevételnek vagy megerőltetésnek. Ne hagyd, hogy a félelmeid vagy a képzelgéseid legyőzzenek téged. Ne vállalj többletmunkát vagy új projekteket. Használd fel ezt az energiát kreatív elképzeléseid megvalósítására, amelyekhez inspirációra és képzelőerőre van szükség, nem pedig tartós fizikai erőfeszítésre.

Szerda 09.04.

Mars a Rákban

Amikor a Mars a Rák jegyén halad át a tipikus marsikus energiák visszafogottabban és kerülőúton működnek, akár a duzzogás, a passzív agresszió vagy az érzelmi manipuláció formájában is. Ebben az időszakban lelkesen és céltudatosan törekszünk érdekeink érvényesítésére, de kerüljük a közvetlen megközelítést, a konfrontációt, inkább a passzív utat választjuk vágyaink eléréséhez. Nem ugrunk fejest a mélyvízbe, lassan és óvatosan teszteljük a dolgokat. Most nem annyira szeretjük a változást. Óvatos lépéseket teszünk a jövő irányába, az ismerős mintákat megtartva. A stabilitás és kényelem most fontosabb, mint hogy felboruljon az egyensúly. Az új kipróbálása nehézségekbe ütközik a bizonytalanság miatt. A tények helyett az érzelmek vezérelnek. Ha nem érezzük, hogy érzelmileg kapcsolódunk valamihez, akkor nem valószínű, hogy cselekedni fogunk. Céljaink és terveink hangulati ingadozásoknak is ki vannak téve, tevékenységeink inkább a pillanatnyi hangulatunktól függenek. Hajlamosabbak lehetünk túlérzékennyé válni és túlságosan magunkra venni a dolgokat. Ilyenkor jobban ki tudjuk fejezni gondoskodásunkat, jobban ki tudunk állni szeretteink érdekében. Bármit megteszünk, hogy megvédjük őket, valamint jobban érezzük a késztetést, hogy másokon is segítsünk. Ha a düh és a harag mégis beférkőzne az otthonunkba, akkor inkább találjunk valami egészséges kivezető utat az energiáknak és az érzelmek feldolgozásának. Jó időszak egy új kreatív tevékenység elindítására, az otthon szépítésére, felújítására és a kert rendbetételére is.

Csütörtök 09.05.

Hold-Vénusz együttállás

A két női jelölő a Mérleg jegyében állnak együtt. Ebben az időszakban még érzelmesebb, gondoskodóbb és törődőbb lehetsz. Jó alkalom a szeretteiddel, barátaiddal való kikapcsolódásra, a társasági életre. Érzékenyebb vagy a pozitív és a negatív energiákra egyaránt. De nagyobb a valószínűsége, hogy a szépséget, szeretetet, békét és harmóniát vonzod magadhoz. Jó alkalom a főzéshez, az otthon szépítéséhez, kertészkedéshez, szabadidős tevékenységekhez vagy szórakozásra. 

Péntek 09.06.

Hold-Jupiter trigon

Optimista és vidám energiával hatja át a mai napot, boldogságot és jó érzéseket hoz. Érzelmeidet könnyebben meg tudod osztani szeretteiddel. Másoktól számíthatsz érzelmi támogatásra, vagy te is kifejezheted törődésedet és nagylelkűségedet azok felé, akik segítségre szorulnak. A nyitottság és az őszinteség, valamint a kölcsönös tisztelet és a megértés sikeres személyes és üzleti kapcsolatokhoz vezethet. Jó alkalom a kikapcsolódásra, kreatív vagy meditatív tevékenységek végzésére. Fantáziadúsabb és intuitívabb vagy, és elképzelhető, hogy lesznek jó megérzéseid a jövőt illetően is.

Szombat 09.07.

Merkúr-Uránusz kvadrát

A háromszorosan bepontosodó kvadrát harmadik alkalma. Jöhetnek kiszámíthatatlan események, váratlan és felkavaró hírek, ami idegességet és nyugtalanságot okozhat és arra késztet, hogy kilépjünk a komfortzónánkból. Ilyenkor nagyobb az esélye a vitáknak, félreértéseknek, mások megbántásának, mivel gyakran előfordul, hogy hirtelen, gondolkodás nélkül kimondunk olyat is, amit egyébként nem tennénk. A koncentrálás és odafigyelés most nehezebb lesz, mint általában, figyelmed könnyen elterelődhet, a mindennapi rutinfeladatok unalmasnak tűnhetnek. Az informatikai eszközök működésében is tapasztalható fennakadás, meghibásodás, a közlekedésnél pedig mindenki legyen óvatos. De ugyanakkor lehetnek zseniális és korszakalkotó ötleteid is, hirtelen megvilágosodhatsz valamivel kapcsolatban. Más szemszögből is átláthatod a dolgokat és észreveheted azt is, ami egyébként elkerülné a figyelmedet. Viszont a fontos döntéseket ne most hozd meg és a találkozókat ne erre a napra szervezd. Ha nyitott maradsz az újra és beviszel valami szokatlant az életedbe, akkor a kellemetlen meglepetéseknek az elejét tudod venni. 

Vasárnap 09.08

Nap-Szaturnusz szembenállás

A Szaturnusz retrográd ciklusának felezőpontja és fordulópontja.  Ez egy fontos mérföldkő, ugyanis ráláthatsz arra, amin változtatnod kellene, de mégsem teszed. Hiába vagy tudatában a szükséges változtatásnak, ösztönösen ellenálhatsz. Az egód mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze az irányítást, megőrizze a status quót, vagy kitérjen valami elől. Ha túlságosan mereven állsz a változásokkal szemben, akkor ez egy frusztráló időszak lehet. Úgy érezheted, hogy akadályokkal és nehézségekkel kell szembesülnöd, és még az önbecsülésed is alacsony szintre süllyedhet. Szeretnél megszabadulni a terhektől és kötelezettségektől, de komoly és megfontolt hozzáállás, a kitartás, a türelem és a céltudatosság meghozza a gyümölcsét, sikerhez és elismeréshez vezet. Nézd meg mely házak felett tranzitál a Nap és a Szaturnusz, mert azok az életterületek kerülnek most fókuszba.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 38. hét

2024. szeptember 16-22. Hétfő 09.16. Hold-Uránusz kvadrát Gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat válthat ki. Türelmetlenebbé

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!