Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 38. hét

2024. szeptember 16-22.

Hétfő 09.16.

Hold-Uránusz kvadrát

Gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat válthat ki. Türelmetlenebbé válhatsz, ez nem a rutin és a fontos feladatok elvégzésének az ideje, mert figyelmedet elvonja valami érdekesebb dolog. Izgalomra vágysz, de ez nem a megfelelő időszak a hirtelen változtatásokra, különösen a közeli kapcsolatokban. Az új találkozások kielégíthetik ugyan az izgalom iránti igényedet, de nagyon felborítanák az életedet. Érzelmi kitöréseket is megtapasztalhatsz környezetedben, ami több türelmet és empátiát igényel. Szeretnél menekülni az érzelmileg megerőltető helyzetekből. Szerencsére a tranzit hamar kioldódik és visszatér a rendezett állapot.

Kedd 09.17.

Hold-Szaturnusz együttállás

Érzelmeid komolyabbak lesznek, intim kapcsolataidban távolságtartóbb leszel. Megszabadulhatsz azoktól a dolgoktól az életedben, amelyek nem működnek, és arra tudsz összpontosítani, hogy azokat a dolgokat javítsd és erősítsd, amelyek hasznos célokat szolgálnak. Felelősségteljesebb leszel önmagad felé, érzelmileg mértékletesebb és óvatosabb vagy, nem vállalsz szükségtelen kockázatot.

Szerda 09.18.

Halak Telihold részleges Holdfogyatkozással

A Telihold szerdán 04:34 -kor teljesedik ki a Halak jegyének 25°41’-én és részleges Holdfogyatkozással jár, melyet Amerikából, Európából és Afrikából láthatunk. Két héttel később pedig október 2-án gyűrűs Napfogyatkozás követi. A napfogyatkozás inkább külső, az ember körüli eseményekkel foglalkozik, a holdfogyatkozás pedig inkább az érzelmi és belső problémákkal.

A Halak Holdat a Szűz Nap világítja meg. A Halak az utolsó stációja a 12 zodiákusnak, és egy ciklus végét jelenti. Érzelmileg lezárulhat egy ciklus az életedben, választ kaphatsz a megoldhatatlan élethelyzetekre és learatod mindazt, amit elvetettél. A Szűz uralja a mindennapi gyakorlati életünkhöz szükséges személyes eszköztárunkat, míg a Halak azokat az eszközöket, amelyeket a lelkiségünk, spiritualitásunk kezelésére használunk. Az egyensúly kulcsa abban rejlik, hogy ismerd fel és fejezd ki lelki szükségleteidet, miközben fenntartod a rendet mindennapi életedben. A tengely bármelyik végének figyelmen kívül hagyása úgy üt vissza, hogy vagy káoszban élsz, vagy a túlzott rendben.

Merkúr-Szaturnusz szembenállás

Gondold át komolyan és beszéld meg a dolgokat. Ne ragadj bele a negatív helyzetekbe és ne csak a rossz oldalát lásd a dolgoknak. Legyél bátor, mert a kishitűség kommunikációs nehézségekhez és elszigeteltséghez vezethet. Mivel most borongósabb lehet a hangulatod, ne most hozd meg a fontos döntéseket, különösen nem a kapcsolatokat illetően. Kerüld a szerződések aláírását vagy a nagy befektetéseket. 

Csütörtök 09.19.

Nap-Uránusz trigon

Nyitottabbá, kalandvágyóbbá és kísérletezővé válhatsz. Intuíciód felfokozódhat, lehetnek váratlan sugallataid, szokatlan ötleteid, melyek mélyebb önismerethez és nagyobb önbizalomhoz is vezethetnek, kifejezve személyiséged egyedibb, kreatívabb vagy különlegesebb oldalát. Ez váratlan, de pozitív változások, lehetőségek és izgalmak ideje. Kedved lesz valami újat és eredetit kipróbálni a szokásos dolgokon kívül. Most könnyebben el tudod hagyni a komfortzónádat és kockázatot tudsz vállalni. Tehát ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy nagy változásokat hajts végre az életében. A változás gyorsan bekövetkezhet, de nagyon jól tud alkalmazkodni az új körülményekhez, és kevésbé okozhatnak idegességet vagy negatív reakciót mások részéről. Ez különösen jó időszak új barátok szerzésére, akik lehetnek szokatlan vagy különc típusok, vagy jöhetnek más kultúrákból is. Jó alkalom a tudományos területeken vagy okkult témákban, mint például az asztrológia, elmélyülni. 

Péntek 09.20.

Vénusz-Uránusz kvinkunx

Úgy érezheted, hogy kapcsolati téren némi változásra van szükséged. Ha van párkapcsolatod, akkor valamivel fel kell frissíteni a kapcsolatot. De az is lehetséges, hogy a kapcsolaton kívül keresed az újdonságokat, ami kétségtelenül izgalmas, de váratlan következményekkel járhat, mert nagy valószínűséggel ki is fog derülni. Lehet, hogy érzelmileg eltávolodsz a partneredtől, vagy ő tőled, és tapasztalhatsz némi instabilitás is, de a dolgok hamar visszatérnek a rendes kerékvágásba. A lényeg, hogy legyél nyitott, rugalmas és kompromisszumkész, igyekezz a partnered kedvében járni és oldani a feszültséget. Egyébként pedig jó időszak mindenféle kreatív tevékenységekhez, új technikák vagy más megközelítésmódok kipróbálására.

Szombat 09.21.

Nap-Neptun szembenállás

Ilyenkor önfeláldozóbbak, empatikusabbak lehetünk. Vigyázz, ne ess át a ló túloldalára, ne hagyd magad kihasználni, becsapni. Tudj nemet mondani! Nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb időszak az elköteleződésre. Legyél óvatos és legyél tisztában a saját és a mások szándékait illetően. A függőségekre való hajlam is megnövekszik ilyenkor, úgyhogy kerüld a tudatmódosító szerek használatát, mert még mélyebbre tudnak vinni, ahonnan még nehezebb felállni. Használd az intuíciódat, a képzeletedet, és megteremtsd legnagyobb álmaidat, vágyaidat. A Nap rávilágít a lelked mélyére, a Neptun pedig feloldja az egod görcsös akarását. Farkasszemet tudsz nézni a legbelsőbb félelmeiddel is. Lehet, hogy ez az, ami gátol téged a kiteljesedésedben. Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, amitől félsz? Áss mélyre, tárd fel a félelmeid gyökerét! Akár meditációban, akár legyél egy kicsit egyedül magaddal. Végezz kreatív tevékenységet, például rajzolj egy mandalát és tűnődj el rajta, mit szimbolizál neked? Számos felismerésre juthatsz általa. 

Merkúr-Jupiter kvadrát

Elősegíti a pozitív gondolkodást és az optimista jövőképet. Jó alkalom a hosszú távú tervek készítéséhez és a kereskedelmi és üzleti kapcsolatokhoz, koncentrálva a részletekre is, ennek hiányában nagy lehet a hibázás és tévedés esélye. Figyelj arra oda, hogy ne ess túlzásokba, mert ilyenkor ez könnyen lehetséges. Továbbá megeshet, hogy valamit nagyon lelkesen elkezdesz, viszont már nem lesz elég önfegyelmed a kitartáshoz. Ne becsüld most túl a képességeidet. 

Vasárnap 09.22.

Nap-Plútó trigon

Lehetséges, hogy meg kell küzdened mások rejtett taktikáival, manipulatív és irányító viselkedésével. Most könnyebben a rejtélyek mélyére áshatsz, felderíthetsz titkokat, jó időszak kutatáshoz és nyomozáshoz. Könnyen a végére tudsz járni a kapcsolati nehézségeknek, azaz a saját pszichédben levő kivetítéseket könnyebben ismered fel. Tapasztalhatsz drámai és felkavaró dolgokat is. Itt az ideje, hogy foglalkozz az életed sötét területeivel is. Ne csak kívül takarítsd el a szemetet. Az újjászületési folyamat nagyobb önbecsüléshez vezet.

Nap a Mérlegben

A Nap a levegős és kardinális Mérleg jegyében esésben van. Ebben az időszakban egyre inkább foglalkoztat bennünket az egyensúly és a harmónia témája a másokkal való kapcsolaton keresztül. Elérkeztünk az őszi napéjegyenlőséghez, amikor a nappal és az éjszaka egyforma hosszúságú és egyensúlyban van, lehetővé teszi számunkra, hogy elgondolkodjunk a mértékletesség bölcsességén életünk minden területén. 

Amíg a Nap a Mérleg jegyében jár, elkezdhetjük mérlegelni életünk korábbi döntéseit. Ha a múltban nem hoztuk meg a megfelelő döntéseket, tanulhatunk korábbi hibáinkból, és ezt a tudást felhasználhatjuk jobb döntések meghozatalára a jövőben. Ebben az időszakban még inkább törekszünk a békés együttműködésre, a tisztességre, a diplomatikusságra, tapintatosságra, toleranciára, kapcsolataink javítására és arra, hogy a másik szemszögéből is ránézzünk egy adott helyzetre. Hajlandóbbak vagyunk kompromisszumot kötni. 
Fontosabbá válnak a személyes interakciók, a partnerségek kialakítása, a pozitív kapcsolatok fenntartása és az eszmecserék. A döntéshozatal ebben az időszakban kihívás lehet, mivel a Mérleg minden helyzet mindkét oldalát mérlegeli és kikérheti mások véleményét is, ami meghosszabbítja a folyamatot. 

Vénusz-Plútó kvadrát

A Plútó mély hatás gyakorolhat szerelmi életedre. Egyrészt megjelenhetnek a heves szenvedélyek, másrészt a manipuláció, féltékenység, a birtoklási vágy, hatalmi vagy irányítási problémák és a párkapcsolat elvesztésétől való félelem is. Ezeknek a viselkedéseknek a gyökerét egy mélyen eltemetett félelem, vagy tudatalatti program határozza meg, ami gyakran a gyerekkorban vésődhetett be. Lehet ez egy bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy nem érzed magad szerethetőnek, ezért féltékenykedni kezdesz. Ismerd fel, hogy a partnered csupán kivetítéseid áldozata. Fájdalmas és drámai eseményeket is hozhat ez a tranzit. Azok a kapcsolatok, melyek nem állnak stabil alapokon, megromolhatnak. A jól megalapozott kapcsolatok kibírják ezt az intenzív energiát, ugyanakkor a kapcsolat dinamikáján belül lehet átalakulást tapasztalni. Az új szerelem ilyenkor nagyon vonzó és szenvedélyes lehet, de benne lehet az erőszak is. Most nem javasolt új kapcsolatot kezdeni, mert az jellemzően tele lesz ezekkel az energiákkal. 

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!