Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

Hétfő 05.01.

Vénusz-Capella együttállás

A kapcsolatok és anyagiak bolygója a Vénusz már két napja egyvonalban áll a Szekeres (Auriga) csillagkép legfényesebb csillagával a Capellával, akinek az ősi, babiloni jelentése a fény hirdetője. A görög mitológia szerint a barlangba rejtett Zeuszt szoptató Amaltheia kecskét jeleníti meg, akinek a játék hevében Zeusz letörte a szarvát, amiből aztán Fortuna istennő bőségszaruja lett. A Capella a Tejút egyik tartóoszlopaként ismert, egy olyan kapu az égen, amelyen keresztül a Tejút energiája a fenti világból lejön a lenti világba.

A Capella Vénusszal való kapcsolatát úgy lehet értelmezni, hogy mindent, amit a Vénusz képvisel az életünkben, az értékeinket, adottságainkat, kapcsolatainkat, plusz egyéni szinten azt az életterületet, amit ural és ahol áll a születési képletünkben, fel tudjuk tölteni magasabb szintű energiával, önbizalommal, erővel, elszántsággal, határozottsággal, bőséggel és szerencsével.

Retrográd Plútó: 2023.05.01-10.11.

A Plútó 2023. május 1-jén este 19:08-kor megkezdi szokásos éves hátráló mozgását a Vízöntő 0°22’-én, majd október 11-én a Bak 27°53’-ről indul újra előre. Hátrálásakor egyvonalban áll a Sas csillagkép alfa csillagával, az Altair csillaggal, mely a szárnyalás és kiemelkedés üzenetét hordozza magában. A Plútó retrográd ciklusai egy több éves folyamat részeit képezik. Egyéni szinten megköveteli, hogy az ember leereszkedjen lelkének legmélyebb bugyraiba, szembesüljön árnyékoldalával, vágyainak sötét oldalával, személyisége azon részével, amelyet különösen nem kedvel, mert csak így lehet elérni a teljességet. A Plútó retrográd ciklusa most azért különlegesebb, mert a Bak és a Vízöntő jegy közötti átmenetben van, még egy ideig. 2024. november 19-től a Vízöntőben marad 2043. március 9-ig. Erről egy korábbi írásomban olvashatsz bővebben. A Plútó mozgásának sajátosságairól, az aktuális retrográd mozgásáról, ennek a szakasznak a mérföldköveiről a hétfőn megjelenő írásomban olvashatsz.

Kedd 05.02.

Nap-Merkúr együttállás

Kedden éjjel 01:27-kor pontosodik be a tudatos énünket képviselő Nap és az értelem elvét szimbolizáló Merkúr együttállása. A Merkúr éppen hátrál az állatövön, ilyenkor un. alsó együttállásba kerül a Nappal. Amikor a Merkúr direkt mozgásban van, akkor az elme funkcionális szinten működik, ez van az esetek 80%-ban. Amikor a Merkúr retrográd az a mentális leállási időt jelképezi. Ez a visszatekintés, az elmúlt 3 hónap problémáinak átgondolásának időszaka, mely sok újragondolással, újraszervezéssel jár. Amikor retrográd pozícióban a Nappal együttáll, a legközelebb van a Földhöz, úgymond haza hozza a tudását. Ami itt feltárul megfelel egy új kezdetnek. Most vagyunk a retrográd szakasz kb. felénél, ami különösen introspektív, a belső mérlegelés, visszatekintés és elengedés időszaka. Ezzel szemben a retrográd fázis most következő második részeaz önvizsgálattól való elszakadást sürgeti és teljes mértékben a belső iránymutatásokon alapuló, esetlegesen vakmerő kísérletezés időszaka. Ebben az időszak sokkal türelmetlenebbül érezzük magunkat, de nem tudjuk felgyorsítani a folyamatokat, ami belső feszültséget eredményezhet, addig amig a Merkúr el nem indul előre május 15-én. A Merkúr retrográd ciklusáról is van írás az oldalon.

Szerda 05.03.

Hold-Mars kvadrát

A Hold a Mérleg jegyében halad, így egy kicsit félre tudjuk tenni érzelmeinket, a békére és nyugalomra vágyunk, kerüljük a konfrontatív helyzeteket és igyekszünk diplomatikusan kezelni az ügyeket. Viszont az esti órákban kissé impulzívabbakká válhatunk és a tudatalattiban levő harag, neheztelés felszínre törhet. Ami nem baj, csak figyelj oda, ne bánts meg másokat!

Csütörtök 05.04.

Vénusz-Neptun kvadrát

Az Ikrek jegyében haladó Vénusz számára nem annyira a szenvedély, mint az intellektus jelenti a kapcsolódás alapját. Amikor a Vénusz kihívást jelentő kapcsolatba kerül a Neptunnak, könnyen elbizonytalanodhatsz, énképed torzulhat és megint nem tudod pontosan, hogy a valóságot érzékeled-e. Ez egy érzelmileg sebezhetőbb időszak, néhány napig tart. Ha párkapcsolatban élsz, és a kölcsönös bizalom és megértés kialakult, akkor ez a tranzit nem jelent nehézséget. Ha most ismerkedsz, hajlamosabb lehetsz a tudattalan képeid kivetítésére a társadra, ami torz észleléshez vezethet és semmi köze a másikhoz, hanem te alkottad meg az elméddel. Ezért ez a későbbiekben hozhat csalódást, mivel túlidealizáltad a másik személyt, figyelmen kívül hagyva a nyilvánvaló hibákat és negatív tulajdonságokat, vagy nem vetted észre, hogy kihasználnak. Most fokozott igény mutatkozhat a gyengédség és a szeretet iránt, de érdemesebb lenne várni néhány napot az elköteleződéssel, míg a tranzit elvonul. Neptun tranzit idején kerülendők a függőséget okozó szerek is, ugyanis fogékonyabb lehetsz azok depresszív hatására és a méreganyagok is könnyebben felszívódnak. Ez nem egy produktív időszak, viszont kedvez a művészi tevékenységeknek. Használd a fantáziádat és a képzelőerődet és alkoss valami szépet!

Péntek 05.05.

Skorpió Telihold félárnyékos Holdfogyatkozással

A két héttel ezelőtti napfogyatkozás után elérkeztünk egy félárnyékos holdfogyatkozáshoz, ami teljes egészében Ázsiából és Ausztráliából, holdkeltekor Európából és Afrikából lesz megfigyelhető. A fogyatkozás Saros 141-hez tartozik, és a sorozat 72 fogyatkozása közül a 24. helyen áll. Ebben a sorozatban minden fogyatkozás a leszálló Holdcsomópontnál történik. A holdfogyatkozás 4 óra 18 perc hosszan tart.

A napfogyatkozás inkább az ember körüli eseményekkel foglalkozik, olyan eseményeket hoz magával, amelyeket nem tudatosan váltottunk ki. A holdfogyatkozás pedig inkább érzelmi és belső problémákkal foglalkozik, mely a saját gondolataink vagy érzéseink által előidézett eseményekhez kapcsolódnak.

A telihold 19:34-kor teljesedik ki és két olyan területet kapcsol össze, melyek szemben állnak egymással és ezáltal nehezen összeegyeztethető energiamintázatot képviselnek. Ezúttal a Skorpió jegyében álló Nap áll szemben a Bika jegyében álló Holddal a jegyek 14°58’-én.

A Bika-Skorpió tengely a birtoklás és értékek tengelye. Az én javaim, erőforrásaim, vagyonom, jólétem (Bika) állnak szemben a mások javaival, erőforrásaival, vagyonával (Skorpió). A Bika az anyagi javakkal, biztonsággal, stabilitással, személyes értékekkel foglalkozik, a Skorpió a lebontást, a változást, az elengedést és az átalakulást szabályozza. A Bika Nap szereti az egyszerű és kézzelfogható dolgokat, a Skorpió Hold a bonyolultabb, megfoghatatlanabb, rejtélyes dolgokra irányítja a figyelmünket.

Ez a telihold arra hív bennünket, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a két energia között. A telihold a csúcspont, a rejtett dolgok napvilágra kerülhetnek, az újholdkor megkezdett dolgok beteljesülhetnek, levonhatjuk a következtetéseket és könnyebben elengedhetjük mindazt, ami már nem szolgál minket.

A telihold felerősíti az érzelmeket, különösen azokat, amelyeket elfojtunk, felerősíti az intuíciót, így könnyebben ráérezhetünk arra, hogy mi a gyökere negatív érzéseinkek, mi okoz feszültséget és diszharmóniát életünkben. Ilyenkor könnyebben tudunk kapcsolódni saját magunkkal, a felsőbb énünkkel, ha odafigyelünk belső hangunkra és álmainkra, azok jó útmutatóul szolgálhatnak és segítő megoldásokat hozhatnak egy adott helyzetre.

A Nap megvilágítja életedben azokat a kérdéseket, amelyek hátráltatnak, vagy hátráltatják választott sorsod beteljesülését. Mindenkinek a saját dolga, hogy hogyan kezeli ezeket a kérdéseket.

Szombat 05.08.

Zodiákus szinten nincs ma bepontosodó fényszög, viszont annál több csillagkép energiája kapcsolódik be az égitesteken keresztül. Érdekes, mindegyik állás arra mutat rá, fogadjuk már el azt, ami az igazi küldetésünk és ne olyan elvárásoknak akarjunk megfelelni, amihez semmi közünk.

Nap-Menkar együttállás

A Nap a Kos csillagkép alatt halad és együttáll a Cet csillagkép alfa csillagával a Menkar csillaggal. Hírtelen felbukkanhat valami a mélyből, napvilágra kerül, tudatosulhat egy rejtett belső, titkos részed. Erőt kapsz ahhoz, hogy szembenézz vele és elindulj a valódi küldetésed, sorsfeladatod felé.

Merkúr- Hamal együttállás

Az értelem elvét képviselő Merkúr a Kos csillagkép alfa csillagával a Hamal csillaggal. Tudatosodhat valami fontos dolog, ráláthatsz és megértheted, hogy mi a saját utad. Lehet, hogy először egy kicsit félelmetes, mert ismeretlen számodra, de itt az idő, hogy megtedd a lépéseket.

Vénusz – Betelgeuse együttállás

A szépség és harmónia bolygója együttáll a Nimród csillagkép béta (második legfényesebb) csillagával a Betelgeuse csillaggal. A siker és a szerencse csillaga, de csak akkor, ha felvállalod a sorsodat és kiállod a próbákat, ha elengeded mindazt, ami nem méltó a Tejúthoz, az isteni energiához. Elengedni egy élethelyzetet, egy kapcsolatot, egy érzést, gondolatot, hitrendszert stb. Mert amíg ragaszkodsz hozzá, addig nem tudsz meríteni az isteni energiából, és addig nem tudsz rálépni az isteni utadra, arra, amit leszületésed előtt megterveztél magadnak. Ez sokszor nem azonos azzal, amit az egód szeretne. De csak így tudsz tovább lépni a boldogság felé vezető út.

Vénusz – Polaris együttállás

A Vénusz egyvonalba kerül az Északi sarkcsillaggal (Polaris), aki a te középpontod, a benned lévő örök változatlan és mozdulatlan, az isteni én. Ez az időszak tehát abban is segít, hogy megtaláld és eljuss saját a középpontodba és bármi is jön, ne tudj kibillenni. Hogyan lehet ide eljutni? Csakis úgy, ha legyőzöd saját magadat, ha egy kicsit háttérbe tudod szorítani az egód görcsös akarását, ha el tudod fogadni a sorsfeladatodat. Mert ha ide belűre eljutottál, akkor kint történhet bármi.

Vasárnap 05.07.

Vénusz a Rák jegyében – Otthon, édes otthon!

A szeretet és szépség elvét képviselő Vénusz május 7-én vasárnap átlép az intellektuális és kíváncsi Ikrek jegyéből a Hold uralma alá a Rák jegyébe, ahol június 5-ig tartózkodik. A Vénusz szimbolizálja azt, ahogy kapcsolatba kerülünk önmagunkkal és másokkal, ahogy kifejezzük érzéseinket, és ahogy megteremtjük életünkben a harmónia és a szépség feltételeit. A Bika és Mérleg jegyek uralkodójaként tájékoztat értékeinkről, a gazdagsághoz, bőséghez való viszonyunkról, arról a képességünkről, hogyan tudjuk élvezni az életet, valamint a testünkkel, érzékeinkkel és a természettel való kapcsolatunkról. A tranzit Vénusz változásokat mutat meg mindezekben az aktuális jegyenergetikának megfelelően, amelyben áthalad.

Amikor a Vénusz a Rák jegyében van, tápláló, védelmező, óvatos és termékeny. Arra bíztat minket, hogy biztonságos és romantikus kapcsolatokat alakítsunk ki. Ilyenkor sokkal kedvesebbek, ragaszkodóbbak, bújósabbak vagyunk. Szeretetünket a törődésen és az odaadáson keresztül nyilvánítjuk ki. Akkor érezzük a legjobban magunkat, ha biztonságban vagyunk.

Ebben az időszakban fontosabbak lesznek az otthonnal és a családdal kapcsolatos ügyek. A törődés vágya még édesanyánk és a család női tagjai iránt is felerősödhet bennünk. A legjobb égi időzítés Anyák napja alkalmából. Fontossá válik az odatartozás érzése és beindulhat a fészekrakás is. Jó időszak lakáseladáshoz és vásárláshoz, lakásfelújításhoz, lakásdekoráció vásárlásáshoz is.

Mivel a Vénusz a Hold uralma alatt van, érzékenyebbek lehetünk, és emiatt több érzelmi hullámvölgyet is megtapasztalhatunk szerelmi életünkben. De alapvetően ez egy kellemes időszak, ne növessz páncélt magad köré.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!