Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Bolygók » Plútó a Vízöntőben
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

20 hónapos vizsgaidőszak következik

Nagy nap ez a mai (is), mert az erő, a hatalom és a transzformáció bolygója a Plútó 15 év után jegyet vált, a Bak jegyéből átlép a forradalmi Vízöntő stációjába. A lassú bolygók jegyváltása nagy energiákat mozgat meg, elsősorban kollektív szinten. A Plútó egy generációs bolygó, nagyon lassan halad, kb. 250 év alatt tesz meg egy kört az állatövön. Sőt már nem is bolygó minősítésben van, mivel 2006-ban törpebolygóvá minősítették, de az asztrológiában továbbra is teljes értékű planétának számít.

Kicsi a bors, de erős, a Plútó az ősi energia archetípusa, amely ösztönöz minden fejlődést és átalakulást, azonos a psziché tudattalan, ösztönös részével. Uralja a felfordulást, a lebontást és a pusztulást, de a regenerálódást is. Képviseli Hádész birodalmát, az alvilágot, a sötétséget, a misztériumot és gyakran a rémisztő valóságot, ami a dolgok felszíne alatt leselkedik az egónk máza alatt, és amelyik időnként nagy romboló és átalakító erővel kirobban.

Hogyan hat a Plútó egyénileg?

Egyéni szinten az átalakulás mindig azzal a jeggyel és házzal van kapcsolatban, amelyikben a születéskor állt, valamint azokkal a bolygókkal, melyekkel fényszögkapcsolatot alkotott. De még az a ház is érintett, melynek csúcsa a Skorpió jegyében áll. Például, akinek a születési képletében a Plútó a 9. házban áll, minden nagyobb változás külfölddel, felsőbb tanulmányokkal, hitrendszerrel, erkölcsi és etikai kérdésekkel és minden egyéb témával kapcsolatos, ami a 9. házhoz tartozik.

A tranzit Plútó, ami jelenleg is halad az égen mindenkinek más és más életterületen hozhat átalakulást, főleg akkor, ha érinti valamilyen fényszöggel a születési képlet bolygóját, tengelyét. De ez az áthaladás a házakon valószínűleg sok évig is eltarthat. Arról nem beszélve, hogy egy ember max. 5-6 jegyváltását élheti meg a Plútónak. Nekem kb. 15 éve halad az I. házamban a Plútó és 10 év múlva jut csak el a 2. házba. Kétségtelenül érzem a személyiségem átalakulását, de azt hiszem ez az emberek nagy részéről elmondható. Valakinek erőteljes változást hoz, ha az Aszcendensén átmegy a Plútó, másnak viszont nem történik semmi, mert a Plútó más bolygókkal alkotott fényszögei miatt, már sokkal korábban megkezdődött a változás. És ez most is így lesz, a születési képlet adottságaitól függően lesz ez az időszak hangsúlyos vagy sem egyénileg. Ha a tranzit Plútó egy ház közepén áll, nem fényszögel semmit a radixban, a születési képletben sincs kapcsolata személyi bolygóval és nem állnak anaretikus fokon planéták, akkor észre sem fogod venni a tranzitot.

Ezt azért tartottam fontosnak leírni, mert nem lehet előre megjósolni az eseményeket, minden ember belső pszichológiai fejlődése más és más, nem egyformán érzékeljük a Plútó tranzitjait sem. Ugyanis a Plútó képviseli a tudatalattinkat is. Sokat tehetünk azzal, ha képesek vagyunk elengedni a dolgokat, megfékezni az indulatokat, átdolgozni, feldolgozni és felszabadítani az érzéseinket, így a Plútó szépen, lassan teszi a dolgát és rendezi az életet.

Milyen változást hozhat a Plútó Vízöntőbe lépése?

Először is fontos leszögezni, hogy nem egyik napról a másikra változik meg minden. Első körben június 11-ig ízlelgeti a Vízöntő jegyét, ugyanis május 1-jén megkezdi szokásos retrográd mozgását, ami október 11-ig tart. Másodszorra 2024. január 21-én lép újra a Vízöntőbe, aztán megint retrográd, 2024 szeptemberében megint vissza a Bak jegyébe, aztán harmadszorra 2024. november 19-én lép a Vízöntő jegyébe, és itt is marad egy jó ideig, 2043 márciusáig. Amíg ezt az ide-oda mozgást végzi a Bak és a Vízöntő jegye között, addig természetesen a Bak jegy végén, azon a bizonyos anaretikus fokon áll. A Bak uralja a rendszereket, a hierarchikus struktúrákat, törvényeket, szabályokat, a hagyományos, régi dolgokat. Az anaretikus fok nagy jelentőséggel bír, még ott vannak a Bak jegynek a tulajdonságai, de már nem olyan erőteljesen, a bolygó már látja a másik jegyet, olyan, mintha félig itt lenne, félig ott, ettől kissé ingadozóvá, türelmetlenebbé, agresszívabbá válhat. Az anaretikus fokot karmikus foknak is hívják, egyfajta próbatételt, fordulópontot, lezárást jelent. Fókuszba kerülnek és megkérdőjeleződnek a fennálló társadalmi, gazdasági, hatalmi struktúrák, a kormányok, intézmények, vezetők. A Plútó levizsgáztatja a rendszert, és ami átment a vizsgán, az mehet tovább. Lesz itt akkor egy 20 hónapos vizsgaidőszak, egy átmeneti időszak. Amíg a Plútó a Bak anaretikus fokán áll egyéni szinten fontos lesz az önuralom és az alkalmazkodás gyakorlása.

Nem lehet előre megjósolni mit hoz ez az időszak, a Plútó felfedezése óta (1930) nem éltünk át Vízöntőben járó Plútót, de ettől még 1777-1797 között a Vízöntőben járt. Aki szeretne, nézzen utána az akkori trendeknek, melyek beleillenek a Vízöntő analógiákba. Csak példaként, II. József (a kalapos király), aki 1780-ban lépett trónra és nem koronáztatta meg magát, hogy mentesüljön minden kötöttség alól és saját elképzelése szerint alakíthassa ki az államberendezést. Óriási mennyiségű rendeletet bocsájtott ki, melynek nagy része sértette a hagyományokat. Ez az időszak volt a felvilágosodás korszaka, valamint egybe esett a francia és az amerikai forradalommal is. Ekkor szűnt meg a birtok alapú társadalom, ekkor vezették be a szabad kereskedelmet is. Azonban a történelem nem ismétli önmagát pontosan, mivel más szereplői is vannak a naprendszernek és soha nem fordul elő ugyanaz a konstelláció még egyszer.

A Vízöntő levegős jegy, mentális síkon fejti ki hatását. Nem szereti a hagyományokat, a szokványost, változást hoz, tágítja a látókörünket, új ötleteket és új témákat helyez fókuszba. Amikor a Plútó a Vízöntőben halad, jelentős reformok sora várható a tudomány, a technológia, mint például a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság, a hálózatépítés területén, lehet, hogy lesznek új gyógymódok is a mentális betegségek kezelésére, vagy elterjedhetnek a pszichodelikus szerek is, mivel a Plútó a tudattalant is képviseli a Vízöntő pedig szabad utat enged neki.

A Plútó lebont minden rendszert és szerkezetet, ami már nem szolgál minket és teret ad az újnak és a jobbnak. Felerősödik az együttműködések, a társulások és a szövetségek szerepe. Nem az individuum, hanem a közösségek kerülnek fókuszba. Nem az számít, hogy az egyénnek mi lesz a jó, hanem az, ami a többieknek is segít. A Vízöntő humanitárius, tehát előtérbe kerülhetnek az emberi jogok, az egyenlőségre fognak koncentrálni, ez nyilván sokaknak jó lesz, de nem mindenki fog örülni neki.

Mindenesetre 2024 novemberéig ez egy átmeneti időszak lesz, rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle.

Ne hagyd ki az új cikkeket!

Iratkozz fel hírlevelünkre...

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatkezelési szabályzatunkat.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2023. 23. hét

2023. június 5-11. Hétfő 06.05. Hold a Bakban Reggel a lelkiségünket és legmélyebb személyes szükségleteinket

Tovább olvasom »

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.