Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 34. hét

2024. augusztus 19-25.

Hétfő 08.19.

Nap-Merkúr alsó együttállás az Uránusz kvadrátjában

Központi égitestünk és az értelem elvét szimbolizáló Merkúr hajnali 4-kor találkoznak az Oroszlán jegyében. A Merkúr hátrál az állatövön, ilyenkor un. alsó együttállásba kerül a Nappal. Amikor a Merkúr direkt mozgásban van, akkor az elme funkcionális szinten működik, ez van az esetek 80%-ban. Amikor a Merkúr retrográd az a mentális leállási időt jelképezi. Ez a visszatekintés, az elmúlt 3 hónap problémáinak átgondolásának időszaka, mely sok újragondolással, újraszervezéssel jár. Amikor retrográd pozícióban a Nappal együttáll, a legközelebb van a Földhöz, úgymond haza hozza a tudását. Ami itt feltárul megfelel egy új kezdetnek. Most vagyunk a retrográd szakasz kb. felénél, ami különösen introspektív, a belső mérlegelés, visszatekintés és elengedés időszaka. Ezzel szemben a retrográd fázis most következő második részeaz önvizsgálattól való elszakadást sürgeti és teljes mértékben a belső iránymutatásokon alapuló, esetlegesen vakmerő kísérletezés időszaka. Ebben az időszak sokkal türelmetlenebbül érezzük magunkat, de nem tudjuk felgyorsítani a folyamatokat, ami belső feszültséget eredményezhet, addig amig a Merkúr el nem indul előre augusztus 28-án. A feszültséget tovább fokozza az Uránusz kvardátja a Nap-Merkúr együttállással (és este a Holddal is), ami hirtelen irányváltásokra és meggondolatlan döntésekre sarkallhat, melynek a következményei kellemetlenek lehetnek. Viszont jöhetnek váratlan sugallatok, zseniális ötletek, kitisztulhatnak a gondolataink, megvilágosodhatunk valamivel kapcsolatban az Uránusz felvillanyozó hatására, de kaphatunk váratlan és megrázó híreket is. A Merkúr és az Uránusz kvadrát 2. állomása (az első július 22-én volt, amikor a Merkúr előrefelé haladt, a 3. szeptember 7-én lesz). Tehát egy folyamat kellős közepén vagyunk, amikor hirtelen napvilágra kerülhet valami, melynek a végső megértésére néhány héten belül kerül sor.

Vénusz-Szaturnusz-Mars-Jupiter T-kvadrát

A változó minőségű T-kvadrát alapját a Szűz Vénusz- retrográd Halak Szaturnusz szembenállás, az apex (háromszög tetején lévő) bolygókat pedig az Ikrek Mars és a Jupiter együttállása teszi ki. A változó T-kvadrátok frusztrálóak és feszítőek lehetnek, de változtatásokra és cselekvésre sarkallanak. A Jupiter-Szaturnusz kvadrátról már sokat volt szó, röviden a nagy lelkesedés és optimizmus és a korlátok és felelősségvállalás között kell megtalálni az egyensúlyt, a Szaturnusz mindent lefarag, ami nem érdemes arra, hogy tovább vigyük bármennyire is ragaszkodunk hozzá. Ehhez a formációhoz csatlakozik a Vénusz és a Mars kvadrátja, amely a Vénuszi témák, mint az értékeink és kapcsolataink témakörére helyezi a hangsúlyt és arra hív, hogy vizsgáljuk felül hogyan tudjuk átértékelni a hozzáállásunkat mindezekhez. A kulcs a Mars és a Jupiter kezében van, azaz, hogy önmagadhoz hűen cselekedj, ha ezt jól meg tudod oldani, nem a külsőségekre figyelsz, hanem saját belső hangodra, hogy neked mi jelenti az értéket és a szépséget az életedben, mi az, ami iránt valódi felelősséget kell vállalni, akkor már jól megoldottad ezt a kihívást. Úgy érzheted, hogy korlátozásoktól mentesen szeretnéd kifejezni magadat és élni az életedet, ami konfliktusokhoz vezethet. Ha valami nagyon korlátozónak tűnik és ki szeretnél törni belőle, gondold át, hogy a későbbiekben hol szeretnéd megtapasztalni a korlátokat, mert egy idő után meg fognak jelenni, csak másképp és még lehet, hogy nehezebb formában is. Van lehetőség mindenből felszabadulni, csak vállalni kell ennek is a következményeit.

Vízöntő Telihold

A Telihold budapesti idő szerint 20:25-kor teljesedik ki a Vízöntő 27°15’-én. A Vízöntő Holdat az Oroszlán Nap világítja meg. A téma az „Én” és a „Nem Én”, az ego és az ego feladása, az egyén és a közösség, az önmagam szintjén történő érvényre jutás és a csoporttal való együttműködés és közös alkotás. Ez a konfliktus rejlik ebben a Teliholdban. Bármelyik oldalra is kibillen a mérleg serpenyője, akár túlzottan egocenrtikus vagy, öntörvényű és csak magaddal foglalkozol és nem teszel semmit másokért, vagy nem mersz felelősséget vállalni döntéseidért, nem mered érvényesíteni az akaratodat, meg kell teremteni az egészséges egyensúlyt a kettő között. Mivel a Vízöntő szellemi táplálékot ad a világnak, az edényéből kifolyó víz elmossa a múltat és teret ad az új kezdeteknek. Ennek a Teliholdnak az energiája kiváló a külső, belső rendrakásra, az élet azon részeinek megújításra, ami már nem működik megfelelően, egy új jövőkép kialakítására, megszabadulásra minden olyan tényezőtől, ami akadályozza a kiteljesedést.

Kedd 08.20.

Hold a Halak jegyében

A tegnapi nap után egy kis lazítás és álmodozás. Kicsit sodródunk az áramlattal és álmodozóbbak, érzékenyebbek és együttérzőbbek leszünk ebben a néhány napban. Intuíciónk felerősödik és fogékonyabbak leszünk a körülöttünk lévő világra. Érdemes ilyenkor a megérzéseinkre is hallgatni. Szentimentálisabbak leszünk és szeretnénk közelebb kerülni szeretteinkhez. Jó alkalom spirituális, művészi tevékenységek végzésére, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez.

Szerda 08.21.

Hold-Szaturnusz együttállás

A Hold néhány órán keresztül belép a hétfőn kialakult T-kvadrátba a Szaturnusz mellé a Halak jegyében. Ezáltal érzelmileg is felelősségteljesebb lehetsz magad felé, mértékletesebbé és óvatosabbá válhatsz és nem vállalsz szükségtelen kockázatot, ha még eddig nem tetted meg, annak ellenére, hogy a Jupiter felerősítheti reakcióidat és magabiztosságodat és a Mars pedig impulzív cselekvésekre sarkall. A Hold a tudattalant is képviseli, ezért most feljöhetnek olyan érzések, emlékek, melyeket eddig elnyomtál magadban. Érdemes ezekre is időt szentelni, és utat engedi az érzéseknek, más különben azok úgyis valamilyen formában megmutatkoznak, de érdemes inkább elkerülni az esetleges baleseteket, vitás helyzeteket és egyéb kellemetlenségeket.

Csütörtök 08.22.

Hold a Kos jegyében

Erős vágyat érezhetünk, hogy elkezdjünk valamit. Sőt arra is jól rá tudunk érezni, hogy mit kellene elkezdeni. Nagyon lelkesnek, erősnek, energikusnak érezzük magunkat, vállaljuk a kihívásokat. Ugyanakkor impulzívak és tapintatlanok is lehetünk, a túl sok az energiát fizikai aktivitással vezessük le. Gyors cselekvéseink azonnali eredményeket hoznak, viszont hiányzik a kitartó erő. Ez az időszak a rövidtávú projektek elindításához megfelelő.

Nap a Szűz jegyében

Központi égitestünk belép a földies Szűz jegyébe, ahol szeptember 22-ig folytatja útját. Amikor a Nap a Szűz jegyében jár ideje a gyakorlati ügyekkel foglalkozni és rendet tenni magunk körül. A Szűz a tisztaság és a szolgálat iránti elkötelezettséghez kapcsolódik, valamint a precizitással, a kritikus gondolkodással a szolgálattal és az aratással társítják. Változó jegyként segít áttérni egyik évszakból a másikba, így ebben az időszakban szellemileg és fizikailag is rugalmasabbak lehetünk. Többet a Nap a Szűzben-ről itt olvashatsz.

Péntek 08.23.

Vénusz-Mars kvadrát

Most pontosodik be, ami már a hétfői Vízöntő Telihold képletnek is aktív eleme volt a Jupiter jóvoltából, a szerelem, szépség, anyagiak bolygójának a Vénusznak és a cselekvés és energetikai erő elvét képviselő Marsnak a feszült kapcsolata. Előtérbe kerül a szexualitás, megnövekszik a nemi vágy, izgalmas időszak jöhet. Figyelj oda, hogy türelmetlenséged miatt, ne tedd ki magad fölösleges kellemetlen helyzeteknek. Most könnyebben adódnak alkalmak az ismerkedésre, kisugárzásod vonzóbbá válik, de ezek inkább fellángolások és nem feltétlenül lesznek tartósak ezek a kapcsolatok. 

Ha jól működő, harmonikus párkapcsolatban élsz, szeretetedet a szexen keresztül fejezed ki. De ha nem vagytok jó viszonyban a pároddal, akkor most valószínűbb, hogy az egymás iránti harag és negatív érzések fognak kifejeződni a felhalmozott szexuális frusztráció miatt. Nem ez a legjobb alkalom a párkapcsolati feszültségek mögött meghúzódó okok feltárására, mivel az intimitás iránti vágy mindent felülír.

Ezekben a napokban kevésbé tudunk uralkodni magunkon, sokkal impulzívabbak vagyunk és könnyebben leszünk dühösek. Igyekezz nem elveszíteni a türelmedet és kompromisszumban gondolkodni, ugyanakkor ne egyezz bele bármibe, hogy elkerüld az ellenségeskedést, mert azt utána könnyen megbánhatod. Csalódottságodat, fizikai feszültségedet produktív módon oldd fel, menj sportolni, mozogni, vagy végezz kreatív alkotó tevékenységet.

Szombat 08.24.

Hold a Bika jegyében

A nyugalom, a biztonság, a béke és a kényelem vágya és érzése tölt el bennünket. Jól esik lazítani, leállni, kényelembe helyezni magunkat. Jó alkalom lehozni az anyagba elképzeléseinket, hosszútávú kapcsolatok indításához, pénzügyi tevékenységekhez, de figyeljünk rá, hogy ne legyünk makacsok és anyagiasak.

Merkúr-Mars szextil

Rendkívüli előretörési lehetőséget kínál, bátrabb, motiváltabb vagy, gondolataid úttörő jellegűek. A Mars hatására elméd még jobban felgyorsul, céltudatosabbá és kezdeményezőbbé válhatsz. Minden olyan dolog sikerülhet, amihez egy kis plusz erőfeszítés szükséges, hogy elinduljon. Kommunikációd közvetlen, nyílt és őszinte, karizmatikus és intellektuális vonzerőhöz jutsz. Hajlandóbb leszel olyan merész cselekedetekhez is, amihez egyébként nincs bátorságod. 

Vasárnap 08.25.

Hold-Merkúr kvadrát

Lehetnek nézeteltéréseid elfogultságod vagy rosszkedved miatt, és lehet, hogy erőteljesebben fejezed ki véleményedet, anélkül, hogy a másikkal törődnél. Viszont ez most nem a legmegfelelőbb alkalom, hogy kioktass másokat. Gondolataid és érzéseid konfliktusban állnak egymással. Érzelmeid befolyásolhatják gondolataidat és fordítva intellektusod is hat érzelmeidre. Kicsit állj meg és figyeld meg, mi zajlik belűl. Egyébként a legjobb ilyenkor, ha belefogsz valamilyen szellemi munkába, vagy akár egy otthoni rendrakásba. Estére már beér a Hold a Vénusz trigonjába, úgyhogy érzéseidet egyre inkább a szeretet és béke tölti el.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 43. hét

2024. október 21-27. Hétfő 10.21. Hold-Jupiter együttállás, Neptunusz kvadrát A siker és terjeszkedés elvét képviselő

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 5x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!