Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Tranzitok » Nap-Plútó szembenállás

Lehull a lepel

A Nap és a Plútó szembenállása minden évben megtörténik egyszer. A mostani 2022 július 20-án hajnalban pontosul be, hatása néhány napig érezhető intenzíven. Szembe kerül a tudatos és a tudattalan, a fény és a sötétség, a jó és a rossz. Napvilágra kerül a rémisztő valóság, ami a dolgok felszíne alatt lapul. Ahogy a kollektívben is megmutatja magát a hatalom, egyéni szinten is felhozhatja és tudatosíthatja néhány olyan aspektusát a személyiségünknek, amely az árnyékban hever, nem voltál rá tudatos, vagy másokra projektáltad ki. Ráadásul a Plútó retrográd irányba halad, így hatása még intenzívebb és még inkább a belső munka és az önvizsgálat felé terel. 

Kapcsolataidban lehetnek mélypontok, melyeket csak akkor tudsz megoldani és új alapokra helyezni, ha őszintén szembe nézel a másikkal, és megbeszélitek a sérelmeket és nehézségeket.

Előfordulhat, hogy megpróbálsz másokat kontrollálni, manipulálni, akaratuk ellenére rákényszeríteni valamire, vagy veled próbálják ugyan ezt megtenni. Ne akarj uralkodni másokon! Bármi legyen is az indítékod, még akkor is, ha úgy érzed, hogy a másik érdekében teszed. A túlzott beavatkozási vágy az egyik negatív hatása ennek a tranzitnak. Amikor te vagy az áldozat, a probléma nehezebb. Valószínűleg tudattalanul hagytad, hogy így bánjanak veled. Ilyenkor nyerhetsz, ha kiállsz magadért és visszavágsz. Lehet, hogy be kell bizonyítanod magadnak, hogy erősebb vagy az ellenfelednél.

Konfliktusba kerülhetsz a feletted hatalmat gyakorló személyekkel, és mivel ők többet árthatnak neked, ezért nagyon óvatosnak kell lenned.

Használd ki az ambícióidat, olyan kreatív változtatásokat tudsz véghez vinni az életedben, amihez eddig nem volt erőd és bátorságod, viszont most sikerrel járhatsz. Ha kell, kérj segítséget hozzá, nem biztos, hogy most egyedül kell cselekedni.  A tranzit nagy energiát ad a dolgok véghezviteléhez, ha nem ütközöl nagy ellenállásba.

Legyél óvatos, mert energiáid nagyon erősek. Ha ellenségeket szerzel, a konfliktus teljes vereséget is eredményezhet, ami arra kényszeríthet, hogy újragondold az egész életedet. Ez önmagában nem rossz, bár a körülmények, amelyek erre késztetnek, nem biztos, hogy túl kellemesek.

Ne állj ellen a változásoknak! Jobb, ha nyitott vagy rá, mintha a sors kényszerítené ki. A Plútó mindig azt szeretné, hogy lépj egy szintet feljebb a minőségibb és boldogabb élet létráján.

Azokat az életterületeket, amelyek nem működnek megfelelően, most ezzel az energiával helyre lehet állítani. Azonban tudd, hogy csak a radikális megoldások segítenek, a félmegoldásokkal egy ilyen plútós tranzitnál nem mész semmire.

Ha ismered a képletedet, nézd meg melyik életterületeden halad a Plútó. Ehhez segítséget itt találsz: Tranzit retrográd Plútó a házakban, Tranzit Plútó a jegyekben

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2023. 38. hét

2023. szeptember 18-24. Hétfő 09.18. Hold-Plútó kvadrát Belső érzelmi változáson mehetsz keresztül. Lehet, hogy nehéznek

Tovább olvasom »

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.