Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Rák Újhold – Családi (láthatatlan) kötelékeink
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

2024. július 6.

A Nap és a Hold együttállása július 6-án szombaton 00:57-kor teljesedik ki budapesti idő szerint a Rák jegyének 14°23’-én. Az újholdak általánosságban egy ciklus végét és egy új ciklus kezdetét jelzik a kreativitás energiáját hordozva magukban. Ez a legjobb alkalom, hogy elgondolkodj, min szeretnél változtatni, milyen újdonságokat szeretnél bevinni az életedbe. Az Újhold idején a Hold árnyékos oldalát mutatja nekünk, ezért ilyenkor jól lehet dolgozni a mélylelki, tudattalan tartalmakkal is.

A Hold a lélek feminin oldalát, a legmélyebb személyes szükségleteinket, alapvető szokásainkat, reakcióinkat és a tudatalattinkat fejezi ki. Az érzéseken keresztül a múltat árasztja be az életünkbe. Mivel a Hold a saját otthonában a Rák jegyében áll, így ebben az időszakban jobban tudunk kapcsolódni érzelmeinkkel, női oldalunkkal és könnyebben megértjük, mitől érezzük magunkat meghittségben és biztonságban. A Hold az anyához is kapcsolódik, megmutatja, hogyan éled meg vagy látod az édesanyádat, milyen vagy anyaként, hogyan szereted, ha gondoskodnak rólad. A születési képletben a Hold helyzete és fényszögkapcsolatai, valamint a X. ház nyújthatnak információt arról, amilyennek érzékeltük édesanyánkat, illetve az anyaság megélésével kapcsolatban (részletesen: A szülői minta szerepe az asztrológiában: Anya).

Belső világunk jelképrendszereken keresztül kommunikál velünk. Az első jelkép a saját édesanyánk, mert ő az, aki előszőr hozza közel hozzánk a lélek nőies princípiumának a témáját, mind a jó és mind a rossz oldalával egyaránt. Az a mód, ahogy megmutatta az első napoktól kezdve az első éveket, döntően befolyásolja az érzelmi „számlánkat”. Itt dől el, hogy biztos alapokkal indulunk-e, vagy adósságokkal, tehát kiépül-e az ősbizalom, vagy sem. Az ősbizalom az anyai szeretetből fakadó kora gyermekkori biztonságérzetet jelenti, ez a személyiségfejlődés első szakasza és két éves korig tart.

Az anya a megbízható és elvárt külső jelenségekből belső biztonsággá válik. Nem az anyai szeretet megnyilvánulásának mennyisége, hanem a kapcsolat minősége a lényeges. Az anya-gyermek kapcsolat lesz az alapja minden más emberi kapcsolatnak, ebben a kapcsolatban tanuljuk meg, lehet-e bízni egy másik emberben, szerethetőek és értékesek vagyunk-e. Ebben a kapcsolatban tanuljuk meg, hogy mit jelent szabadnak lenni a másik jelenlétében. A gyermekkori kötődési minták határozzák meg a felnőttkori kötődéseket és hatást gyakorolnak az elköteleződésre, valamint az intimitásra való készség fokára.

Természetesen nincs tökéletes szülő és tökéletes gyerek, egyetlen szülő-gyermek kapcsolat sem csak jó, vagy csak rossz. A szülő és a gyermek természete nagyban meghatározza, mennyire illenek össze. Egy érzékenyebb gyermek lelkivilágát másként érinti, ha kevésbé empatikus édesanyja van, mint akinek a hátán fát lehet vágni. De nem okolhatjuk minden problémánkért szüleinket, hanem vállalnunk kell a felelősséget saját életünkért, és ha kell felnőttként újra fel kell nőni.

A világ ugyanis nem a szüleinknél kezdődik, nekik is van egy származási családjuk és a nagyszülőknek is és így tovább. Mindegyik családnak van egy története, melyet tudatosan vagy tudattalanul adnak át generációról generációra. Bármennyire hihetetlen, a ki nem mondott, eltitkolt események, traumák lenyomatai is tovább öröklődnek a családi tudattalanban, ugyanis még a csecsemők is észlelnek mindent és integrálnak. A gyerek tudja, de nem tudja, hogy tudja. A tudattalan kommunikál, természetesen a tudtunk nélkül. Ahogy Francoise Dolto francia pszichoanalitikus mondta, a családi titkokról: „Egy házban a kutyák és a gyerekek mindig mindent tudnak, főleg azt, amit nem mondanak ki”. Addig, ameddig ezek a tartalmak feltárásra nem kerülnek, minden gondolatunkat befolyásolják, és egyetlen szabad gondolatunk nem lesz.

A Rák Újhold az IC tengelyen (család, otthon, gyökerek, múlt tengelye) teljesedik ki, ami egy „láthatatlan”, titkos pont is az égen. A Bika Mars és a Halak Szaturnusz támogatásával a családi egység fontosságára hívja fel a figyelmet, amelyért érdemes tenni és küzdeni. Felhozhatja a gyermekkori emlékeket, és lehetőséget ad arra, hogy rálássunk ezekre a tartalmakra és a miértekre is, valamint a negatív érzéseket átalakítsuk az önbecsülés, az önszeretet, a bizalom, a bátorság, az öröm és a felszabadultság érzésévé. Ha lehetőséged van, beszélgess minél többet a szüleiddel, nagyszüleiddel, rokonaiddal és tárd fel a családi rendszeredet, beszéljetek ki mindent, amit csak tudtok, mert a titkok és a kibeszéletlen események nagy kárt tudnak tenni a további generációkban is. Ami nem látszik, attól még ott van és olyan történéseket „okozhat”, ami előtt értetlenül áll az ember.  

Még egy érdekesség, hogy az Újhold az égbolt legfényesebb csillagával a Nagy Kutya alfa csillagával a Siriussal áll egyvonalban. Sok mindent jelképez ez a csillag, a nagy sikerektől kezdve a nagy pusztulásokig. Ebben a kontextusban most a hűséghez kötném, a családhoz való hűséghez, ami ugyanúgy megnyilvánulhat pozitív módon, de szabotálhatja a leszármazottak boldog életét. Mert a tudattalanban leegyszerűsítve úgy működik, „ha neked nem lehetett, akkor nekem sem”, így tanúsítva a lojalitást a családhoz, és ez lehet egy szerelemtől kezdve az anyagiakon át, a betegségekig sok minden. Sokan tapasztalhatták, hogy sorozatosan ugyan azok az események történnek meg az egyes generációknál, pl. korán meghalnak a férfiak, így egy későbbi generáció nő tagja nem tudja miért nincs párkapcsolata, mert a tudattalanjában benne van a veszteség élménye és ezt elkerülve inkább elzárkózik tőle, vagy valaki  korábban belehalt a szülésbe és a most élő rokonnak “nem lehet gyereke”, vagy valamelyik felmenő elvesztette mindenét, ezért egy későbbi leszármazott tudattalanul veszteségessé teszi a vállalkozásait stb. Rengeteg példa van, viszont a mai ember számára minden lehetőség adott, hogy el tudjon indulni és fel tudja tárni, tudatosítani ezeket a láthatatlan kötelékeket, melyek már nem szolgálják őt és a saját életét kezdje el élni.

Egyéni szinten további plusz információt ad, ha tudod, melyik házadban, mely életterületen teljesedik ki az Újhold, mert ott tudsz most könnyebben megújulni és jobban rálátni a felszín alatt megbúvó tartalmakra. Nézd meg a születési képletedben, hova esik a Rák 14 foka. Ezt oldalunkon is megteheted.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 29. hét

2024. július 15-21. Hétfő 07.15. Mars-Uránusz együttállás Fokozódik a lendületed, azonnal szeretnél cselekedni, nyugtalanabbá és

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!