Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Szűz Újhold – Rendteremtés és megújulás
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

2023.09.15.

Az újhold szeptember 15-én pénteken 03:39-kor teljesedik ki a Szűz jegyének 21°58’-én. Az újholdak mindig egy újraindítást, új kezdetet szimbolizálnak. Az újhold hatása lágyabb, mint a teliholdé, azonban nem kevésbé jelentős, hiszen egy új fejezet kezdetét jelenti. Amit az újhold idején elhatározol és elkezdesz, abban sokkal több lehetőség lesz a siker elérésére.

A változó minőségű, racionális, szervezett, szorgalmas és találékony Szűz jegyében létrejövő újhold előkészíti a változásokat, az új korszakot, ahogy közeledünk az őszi napéjegyenlőséghez (szept. 23.), és segít megszabadulni minden olyantól, ami régi és elavult helyet biztosítva az időtálló és új értékeknek. Arra hívja fel a figyelmet, hogy lépj ki abból, amibe bele vagy ragadva, amiben már nem lehet fényt aratni, és úgy alakítsd át az életed, hogy ne csak produktívabb, hanem egészségesebb és boldogabb is legyen.

Itt az ideje, hogy megvizsgáld, az alábbiakat:

 • Hogyan tudnád jobban beosztani az idődet?
 • Hogyan tudnád rendbe tenni az életedet?
 • Mi az, ami nem működik az életedben?
 • Milyen ismétlődő mintákat figyelsz meg, ezek kitől erednek?
 • Hogyan tudnád egészségesebbé tenni magad testileg és lelkileg?
 • Milyen tüneteid vannak és ezek mit üzenhetnek neked?
 • Mi az, amit nem tudsz elfogadni?
 • Minek van valódi értéke számodra?
 • Milyen új dolgokat tudnál kitalálni és átültetni a gyakorlatba?
 • Szereted-e a munkádat?
 • Mit teszel meg azért, hogy változtass valamin és mennyire vagy elkötelezett a változások mellett?

És még sorolhatnám a kérdéseket, a lényeg, hogy aktiváld belső erődet és ne feledd, hogy minden, amire szükséged van, ott van benned, csak el kellene csendesedni és meghallgatni, tisztelni elmédet, testedet és lelkedet. A tested a te templomod és hírvivőd is lehet, ha odafigyelsz, és ha hallgatsz az intuíciódra. A tested mindent elmond, mire van szüksége és rávilágít lelki problémáidra is. Figyelmeztethet arra, hogy kit vagy mit kellene elkerülni, vagy akár a megfelelő étrendre, életmódra áttérni.

A Szűz újhold ura a Merkúr éppen áll az égen (direkt stacionárius) befejezve retrográd ciklusát, erejét hatványozottabban fejezi ki, tehát a gondolkodás és a kommunikáció most kulcsfontosságú tényező lesz, és a Szűz 8°-ról indul előre péntek este 22:21-kor. Az elmúlt hetekben lehetőségünk volt felülvizsgálni a mindennapi életünket, munkánkat, egészségünket érintő tényezőket. A Nap-Merkúr együttállás (szept. 6.) körül beindulhattak olyan tudatalatti folyamatok, melyek a Merkúr elindulásakor feltárulnak és tudatosulnak, ezáltal az újhold energiáival még inkább megfelelnek egy új kezdetnek, így minden olyan tényezőt sokkal könnyebben elhagyhatunk az életünkből, melyek idegenek számunkra.

Az újhold harmonikus kapcsolatban áll a nonkonformista Uránusszal, ezzel tovább segíti a megújulást. Az Uránusz hátrafelé halad látszólag az égen, és a Nappal alkotott trigon fényszögének is kitüntetett szerepe van a retrográd ciklusában. Az Uránusz mindig ki akar billenteni mindent a megszokott kerékvágásból, elszakítani a biztonságos viszonyítási pontoktól, retrográd szakaszában pedig ez a változás befelé irányul, és egy fejlődési folyamat részének fogható fel, ugyanis nem csak egy jegyen halad át több évig, hanem egy horoszkóp házon is, ezért a retrográd szakaszok is többször ismétlődnek egyazon házban és jegyben finomhangolást végezve, hogy az új integrálódni tudjon az Én-rendszerbe.

A Nap és most az újhold rávilágít belső természetünk mélyebb aspektusaira, mi az, amit újfajta nézőpontból kellene felfedeznünk. A Bika jegyében haladó Uránusz a biztonsággal, stabilitással, anyagi javakkal, pénzzel, testünkkel, természeti erőforrásainkkal kapcsolatosan hívja fel a figyelmünket arra, hogy ezekhez másképp kellene hozzáállni, és változtatni annak érdekében, hogy az maradjon meg, aminek valódi értéke van. Egyéni szinten, hogy mit kellene felülvizsgálni, ahhoz segítséget nyújt, ha megnézed, hogy hol áll a képletedben az újhold (Szűz 22 foka és az Uránusz (Bika 22 foka), mely életterületeket és mely bolygóidat érintik.

Az újhold az Oroszlán csillagkép alatt teljesedik ki és együtt áll a Denebola állócsillaggal, amely az Oroszlán farkán levő állócsillag és a konvenciókkal való szembeszállást, a másként gondolkodás, egy más világnézetet, bizonyos fokig a kívülállóságot és diktatórikus hajlamokat is jelezhet. A legfontosabb, hogy ne másokon, hanem másokért uralkodj, úgy legyél valaki, hogy nem lenyomod, hanem példaképé válsz másoknak. Láss rá a saját mocsárvidékedre, a zabolátlan, veszélyes és lehúzó erőkre, valamint tanulj meg ezeken uralkodni, kezelni a benned levő indulatokat. Ez az Oroszlánban rejlő legnagyobb erő, ami nem a hatalomban nyilvánul meg, hanem a tiszta, nyugodt lelki erőben és a szeretetben.

Ez az újhold a stacionárius Merkúrral, a retrográd Uránusszal és a Denebolával arra hív, hogy hallgass meg más véleményeket is, gondolkodj egy kicsit másképp, lépj ki a komfortzónádból, kezdj el valami újat és nézd más szemüvegen keresztül a világot. Először állj meg és gondolkodj, rakj rendet az életedben és teremts nyugodt, békés környezetet, tiszta és biztonságos alapokat, melyre lehet építkezni. Legyél bátor és használd a belső erődet, de mindenekelőtt az eszedet!

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!