Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 2. hét

2024. január 8-14.

Hétfő 01.08.

Hold-Vénusz együttállás

A két női jelölő együttáll a Nyilas jegyében, így az optimizmus és a vidámság energiája tölt el, egy új kaland mély érzelmi igényeidet elégítheti ki. Ugyanakkor érzelmes, gondoskodó és törődő vagy. Jó alkalom a szeretteiddel, barátaiddal való kikapcsolódásra, a társasági életre. Érzékenyebb vagy a pozitív és a negatív energiákra egyaránt. De nagyobb a valószínűsége, hogy a szépséget, szeretetet, békét és harmóniát vonzod magadhoz. Jó alkalom a főzéshez, az otthon szépítéséhez, kertészkedéshez, szabadidős tevékenységekhez vagy szórakozásra.

Kedd 01.09.

Merkúr-Neptunusz kvadrát

Rövid időn belül harmadszor is bepontosodik az információcsere bolygójának és a spiritualitás, transzcendens bolygójának a Neptunusznak a kihívást jelentő fényszöge. Így ismét előtérbe kerülhet a spirituális és misztikus témákkal való foglalkozás. Intuitívabbá válhatsz, megnyílhatsz a transzcendens világ felé, sokkal ideálisabbnak érzékeled a dolgokat annál, mint amilyenek valóban. Megélénkült fantáziádat és képzeletedet éld meg kreatív alkotó tevékenységekben, vagy táncolj egy jót, nézz egy romantikus vagy sci-fi filmet. Érdemes ebben az egy-két napban jobban odafigyelni és kiszűrni a valós információkat a sok haszontalan információ közül, ugyanis a Neptun leködösítheti az elmét. Ha teheted, ne most hozz fontos döntéseket és ne most végezz komoly szellemi munkát. A közvetlen kapcsolatok ki vannak téve a félreértéseknek, megtévesztéseknek és becsapásnak. Napold el a mélyreható és tartalmas beszélgetéseket máskorra.

Szerda 01.10.

Mars-Szaturnusz szextil

Ha mostanában kissé céltalanná vált az életed, ezekben a napokban könnyebben visszatalálhatsz önmagadhoz és értelmet találhatsz az életednek. Módszeresen meg tudsz tervezni mindent és megtalálod a legjobb megoldást a problémákra. Elszántan, ambiciózusan és következetesen tudsz haladni előre, kedvező időszak a hosszútávú projektek elindításához, az elképzelések gyakorlatba történő átültetéséhez. A lendület és a bátorság egyesül a türelemmel és fegyelemmel. Úgyhogy, ha van valami komoly munka, amit eddig halogattál, most sokkal könnyebben el tudod végezni.

Csütörtök 01.11.

Bak Újhold

Az év első Újholdja január 11-én csütörtökön 12:57-kor teljesedik ki a Bak jegyének 20°44’-én. A Bak Újhold ciklusa kiváló időszak arra, hogy rendbe tedd az életedet, és elkötelezd magadat amellett, hogy összhangban élj belső igazságoddal. A gyakorlatba átültethető és elérhető hosszú távú célokra koncentrálhatsz, dolgozhatsz az érettség és a józan ész fejlesztésén, felkészülhetsz a jövőre, vállalhatsz kötelezettségeket és felelősséget, és a realitás talaján maradva táplálhatod vágyaidat. Kis apró lépésekkel haladhatsz a nagyobb álmaid megvalósítása felé. De ahhoz, hogy ezek sikerüljenek, elengedhetetlen, hogy foglalkozz a múlttal is, ami a Bak egyik központi témája. Azért fontos a múlt ismerete és feldolgozása, mert csak ez után tudod biztos alapokra fektetni a megálmodott jövőt. A múlt terhei, a feldolgozatlan érzelmek, a működésképtelen vagy az elképzeléseidnek nem megfelelő dolgok, emberi kapcsolatok nagyon sok energiát vonhatnak el. Itt az ideje letenni őket! Nézd meg, mi az, ami működik az életedben és mi az, ami nem. Gondold át, milyen folyamatosan ismétlődő minták kísérik az életedet, ezek hol gyökereznek? Hol van állandóan a figyelmed? Izgalmas és pozitív energiákkal érkezik ez az Újhold, részletek egy újabb írásban.

Péntek 01.12.

Mars-Jupiter trigon

Elég erőd lesz ahhoz, hogy elérd vágyaidat. Amit most elkezdesz és amibe most energiát fektetsz, azt nagy valószínűséggel sikerre is tudod vinni. Még akár kockáztatni is érdemes most, mert bőséges pozitív energiákban bővelkedhetsz, amit nemes ügyekbe fektetve, meghozza a kívánt hasznot. Ameddig nem mások kárára cselekszel, addig meg tudod szerezni, amit akarsz. Jó időszak a fontos döntések meghozatalára és a határozott cselekvésre. Érdemes kihasználni minden olyan spirituális fejlődési lehetőséget, ami utadba kerül.

Szombat 01.13.

Merkúr-Plútó kvinkunx

Gondolataid mélyek, sötétebbek is lehetnek és a szokásosnál kíváncsibbá is válhatsz. Ez a nap alkalmas a mély beszélgetésekhez és a kutatást igénylő tevékenységekhez. Viszont a vitás helyzeteket inkább kerüld el. Szándékaid legyenek világosak és tiszták, és kerüld el a megtévesztést és csalást. 

Vasárnap 01.14.

Merkúr a Bakban

Nemrég járt már a Bak jegyében a Merkúr (2023.12.01-13.), hátráló mozgásának köszönhetően rövid időn belül ismét itt halad. Mint minden bolygónak, a Merkúrnak is megvan a szabályos ciklusa, főleg a retrográd időszakok jelentőségteljesek. Az elmúlt két évben a Föld elemű jegyekben hátrált, és életed gyakorlati kérdéseit, céljaidat, kézzelfogható eredményeidet, értékeidet vette górcső alá. Ezúttal direkt irányban halad a Bak jegyében, így gondolkodási mintáink és kommunikációs stílusunk józanabbá, módszeresebbé, logikusabbá, rendezettebbé és szervezettebbé válik. Könnyebben tudunk az adott feladatra és gyakorlati kérdésekre koncentrálni. Jobban ki tudjuk szűrni, mi a lényeges, és az érdekel inkább, mi lesz a hasznos hosszú távon.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!