Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 37. hét

2024. szeptember 9-15.

Hétfő 09.09.

Merkúr a Szűz jegyében

Az értelem elvét képviselő Merkúr belép egyik otthonába a racionális Szűz jegyébe, ahol szeptember 27-ig tartózkodik. Amikor a Merkúr a Szűz jegyében jár elménk élesebben működik, beszédünk precízebb lesz és hatékonyabban tudunk kommunikálni másokkal, kevésbé köntörfalazunk és rögtön a lényegre törünk. Információelemző képességünk felerősödik, ami segít gondolatainkat a legtisztábban közölni. Fontos lesz számunkra, hogy pontosan fejezzük ki magunkat, fontossá válnak a részletek, elemezzük és eldöntjük, mi a hasznos és praktikus számunkra, így ebben az időszakban nagyot tudunk előrelépni. Ugyanakkor vigyáznunk kell, hogy ne vesszünk el a részletekben, mert akkor a nagy átfogó perspektívát elveszíthetjük a szemünk elől. Kifejezésmódunk túlságosan tényszerű és száraz lehet, könnyen szőrszálhasogatók és kritikusak lehetünk. Vigyázni kell erre, mert hajlamosak lehetünk mindenben a hibát keresni és ezzel megbántani másokat, vagy akár saját magunkkal kapcsolatban is csalódottá válhatunk, ha a hibáinkra fókuszálunk. A kihívás most, hogy finomítsunk kommunikációs stílusunkon és igyekezzünk tapintatosan elmondani véleményünket.

Kedd 09.10.

Hold-Antares együttállás

A Hold minden hónapban áthalad a Skorpió csillagkép ollója és aztán legfényesebb csillaga, az Antares felett, aki a Nyilas jegyének 10 fokán áll. Így a mai napon lehetőség van a Holdon keresztül az Antares energiájának lecsatornázásához.

Az Antares azért különleges, mert egyrészt a Tejutat, az istenek világát megtartó oszlop, egy belső dimenziókapu. Ráláthatunk saját belső alvilágunkra, szintet lépni azzal tudunk, ha tudatosítjuk és integráljuk. Azzal, hogy eltüntetjük, lenyomjuk, semmibe vesszük, nem érünk semmit, mert akkor is a részünket képezi és úgyis valamilyen analógiában megjelenik, mert egységben csak így lehetünk. A Hold most segít felismerni a családi rendszerben rejlő mintákat és a Skorpió ollójának segítségével levághatjuk magunkról, azokat az érzéseket, melyek nem hozzánk tartoznak, de tudattalanul irányítják életünket, elvághatjuk azokat a karmikus kötelékeket, melyek akár életről életre összekötnek valakivel, a negatív érzéseket, gondolatokat, félelemet és minden egyéb negatív és romboló aspektusát a személyiségünknek. 

Másrészt az Antares Perzsia királycsillagainak egyike. A királycsillagok erőt adnak és elvezetnek a sikerhez, de az Antares esetében a kényszeresség és a szenvedélyesség hatására a vesztünkbe rohanhatunk. Ha valakinek a születési képletében hangsúlyos az Antares, nagy valószínűséggel megtapasztalja a sikert, viszont próbatételekkel lesz kikövezve az útja és könnyen szélsőségekbe eshet.

Szerda 09.11.

Vénusz-Szaturnusz kvinkunx

Olyan érzésed lehet, mintha korlátozva és akadályozva lennél az érzéseid, a szerelmi életed vagy a pénzügyeidet illetően. Napirendre kerülhet a szabadságvágy és az elköteleződés közötti konfliktus. Előtérbe kerülnek az értékekkel kapcsolatos dilemmák, vajon melyek az igazán fontosak egy kapcsolaton belül. Megjelenhetnek a felelősségvállalással és a hosszú távú célokkal kapcsolatos kérdések. Ráeszmélhetsz arra, hogy miért érdemes keményen dolgozni, kitartást, önfegyelmet és türelmet gyakorolni. Ez az időszak kiváló az eddigi kreatív és életképes elképzeléseid gyakorlatba történő átültetésére.

Csütörtök 09.12.

Merkúr-Mars szextil

Rendkívüli előretörési lehetőséget kínál, bátrabb, motiváltabb vagy, gondolataid úttörő jellegűek. A Mars hatására elméd még jobban felgyorsul, céltudatosabbá és kezdeményezőbbé válhatsz. Minden olyan dolog sikerülhet, amihez egy kis plusz erőfeszítés szükséges, hogy elinduljon. Jó alkalom az üzleti ügyek intézéséhez, tárgyalások folytatásához. Kommunikációd közvetlen, nyílt és őszinte, karizmatikus és intellektuális vonzerőhöz jutsz. Hajlandóbb leszel olyan merész cselekedetekhez is, amihez egyébként nincs bátorságod. 

Nap-Jupiter kvadrát

Nagyon magabiztosnak, büszkének, szerencsésnek és optimistának érezheted magad. De szerencsésebb, ha fegyelmezett és mértékletes vagy, és tiszteletet és alázatot tanúsítasz. Megváltozhat a nézőpontod, a hitrendszered és bővítheted a tudatosságodat. Mélyebbre mehetsz és elgondolkodhatsz azon, mit kezdesz az életeddel, és kitűzhetsz magadnak új célokat is. Nem csak a szánkékok megfogalmazására, hanem arra is érezhetsz késztetést, hogy cselekedni kezdj céljaid elérése érdekében. De ne vidd túlzásba a dolgokat, ne vállalj be túl sok mindent. Ügyelj arra, hogy az új iránti izgalom ne mutasson túl azon, hogy ne tudd kezelni az ezzel járó felelősséget. A mértékletesség az élet minden területén a legjobb megoldás most.

Péntek 09.13.

Hold-Vénusz kvadrát

Nehezebben tudsz koncentrálni a kötelező feladatokra, a munkára. Ideális alkalom a társasági élethez, romantikához, az ingatag lábakon álló párkapcsolatok könnyen szenvedhetnek a hűtlenségtől, de még egy biztos kapcsolatban is adódhatnak félreértések. Ezt kivédheted, ha kompromisszumot kötsz a harmónia megtartásának érdekében. A pénzügyeket illetően is legyél körültekintő, könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy a pillanatnyi hangulatodnak a hatására túlköltekezel.

Jupiter-Bellatrix egyvonalban áll

A siker és a terjeszkedés elvét szimbolizáló Jupiter egyvonalba kerül az Orion csillagkép gamma csillagával a Bellatrix-szal (Ikrek 21°17’) szeptember 13. és november 2. között, azért ilyen hosszan, mert a Jupiter október 9-én hátrálni kezd, úgyhogy majd 2025 áprilisában és májusában ismét találkoznak. Bellatrix az Orion bal válla és az árnyékkal való szembenézés sikerét jelzi. A Bellatrix Merkúr és Mars természetű állócsillag, csökönyösséget, makacsságot, túlélőképességet és kitartást hoz. Az általa ígért sikernek megvan az ára, ami nem más, minta a psziché nehéz aspektusaival történő megbírkózás. A sikerhez vezető út nem olyan zökkenőmentes, mint a Betelgeuse (Orion jobb vállán levő csillag) esetében. Itt személyes gyengeségek derülnek ki, mert a bal oldalát, az árnyékos oldalát szimbolizálja a „Nagy Isten”-nek. Annak, akinek ez a csillag hangsúlyos a képletében, sokkal több személyes fejlődést kell megtapasztalnia a siker érdekében, ellenkező esetben a Bellatrix bukást jelenthet. A Jupiterrel kapcsolódva pedig a tanítás iránti szenvedélyt jelzi, és a lélek és a szellem előtérbe helyezését a pénzzel és a hatalommal szemben.

Szombat 09.14.

Hold-Plútó együttállás

Mély érzések, mélyen eltemetett emlékek, érzelmek jöhetnek fel a tudatalattiból, melyek könnyen eluralkodhatnak rajtad és megszállottjává is válhatsz ezeknek az érzéseknek, melynek következtében nehezen tudsz másra koncentrálni és túlságosan bele is pöröghetsz egy adott szituációba. Felerősödhetnek a pszichés képességeid és az intuíciód, az álmokra is érdemes figyelni, mert onnan is kaphatsz plusz információkat a tudatalattid rejtett tartalmaiból. Ezek mind befolyásolják hangulatodat és érzelmeidet. Ezért ügyelj arra, hogy ne reagálj túl erősen ezekre az érzésekre. Intuitív meglátásaid elhomályosíthatják a racionális gondolkodási folyamataidat és a tudatos ítélőképességedet, ezért most nem tanácsos fontos döntéseket hozni. Jó alkalom a mély és tartalmas beszélgetésekhez, különösen a nőkkel folytatott interakció segíthet hozzáférni valódi érzéseidhez. A párkapcsolatban intenzív és szenvedélyes vonzalom és érzelmek törhetnek fel, fellobbanhat újra a láng. De ugyan úgy megvan az esély arra, hogy irányító és manipulatív viselkedésnek leszel tanúja, mint a féltékenység, a bűntudat, a fenyegetés vagy a megfélemlítés. Ez egy jó időszak megszabadulni a káros és pusztító kapcsolatoktól és környezettől. 

Vasárnap 09.15.

Vénusz-Jupiter trigon

Jókedv, optimizmus és a szeretet érzése hat át. Most jobban ki tudod fejezni személyiségednek szeretetteljesebb és barátságosabb oldalát. Jó alkalom randevúzásra, társasági élethez, utazáshoz és a problémás kapcsolatok javítására, otthonod, irodád szépítésére. Pénzügyi befektetéseid most sikeresek lehetnek, vagyonod gyarapodhat. 

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 38. hét

2024. szeptember 16-22. Hétfő 09.16. Hold-Uránusz kvadrát Gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat válthat ki. Türelmetlenebbé

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!