Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Merkúr a Mérlegben

2024.09.26-10.13.

Az értelem elvét kifejező Merkúr ma belép a Vénusz uralta Mérleg jegyébe. A Merkúr felel a gondolkodásért, a kommunikációért, a kapcsolatteremtésért, a mozgásért, a tanulásért, a változtatási képességért, ő a közvetítő a tudat és a tudattalan között.

Amikor Merkúr a Mérlegben jár, diplomatikusak és barátságosak vagyunk. Ebben az időszakban racionálisabban közelítjük meg a kapcsolatokat és igyekszünk tapintatosan és óvatosan kezelni a konfliktusokat.

Ugyanakkor a Mérlegben átvonuló Merkúr ingatag energia lehet, miközben megpróbáljuk látni az adott helyzet mindkét oldalát és folyamatosan egyensúlyra törekszünk. A gyors döntések meghozatala a szokásosnál nagyobb kihívást jelenthet, mivel semlegesek is akarunk maradni. Lehet, hogy túl könnyen alkalmazkodunk mások véleményéhez, hogy megőrizzük a békét és harmóniát. Tárgyalásaink során nem akarjuk túl keményen érvényesíteni magunkat.

Ez azonban megfelelő időszak mások nézőpontjának mérlegelésére, a tárgyalási és kommunikációs készségek fejlesztésére, kapcsolataink bővítésére és harmonizálására. Hajlamosabbak lehetünk igazságos következtetésekre jutni, viszont a konfrontáció elkerülése végett nem feltétlen tudunk kiállni magunkért inkább a kompromisszumos megoldásokra törekszünk.   

A Merkúr közeledik a Nappal való felső együttállásra, ami szeptember 30-án lesz a Mérleg 8. fokán. Amíg a Merkúr a Nap szívében van (kazimi), a legerősebb helyzetben van, az elme és az önkifejezés összhangban van, tisztán ráláthatunk és megértetünk egy adott életterületet ebben az időszakban. Ez a helyzet addig a néhány óráig érvényes, amíg a Merkúr 17 fokpercen belül áll együtt a Nappal (09.30. 19:14-10.02. 03:06).

Előtte (szept. 21.) és utána nincs ebben az áldásos helyzetben, hanem a Nap sugarai által elégetett (kombuszta), amíg el nem távolodik a Naptól 8 fokra október 11-én. Ez az állapot homályos objektivitást és fokozott szubjektivitást eredményez. Egy kicsit hasonlít az Oroszlán Merkúrhoz, amikor az egyénben túl erős a ragaszkodás és azonosulás ahhoz, amit gondol vagy hisz, és nem hagy teret mások nézeteinek és véleményének.

Még utána is egy legyengített zónában halad, míg el nem hagyja a Napot 17 fokra október 29-én. A Nap hatáskörébe kerül a Merkúr ereje és esszenciája, ami tulajdonképpen elkerülhetetlen, mivel sosem kerül a Naptól 28 foknál távolabbra, hiszen ő a kapcsolattartó a tudat és a tudattalan között, viszont a Nap és a Merkúr távolságának növekedésével objektivitásunk is növekszik.

Nem árt ezeket a dátumokat észben tartani, ha fontos döntések előtt állunk! Tehát a megértés szempontjából a legerősebb időszak szept. 30. este, a döntésekkel pedig érdemes megvárni az október végét.

Az október 2-i Mérleg Újholdnál is fontos szerepet kap a Merkúr, ugyanis együttáll az Újholddal (Mérleg 10 fok), és ne feledjük, hogy ez az Újhold egyben Napfogyatkozással is jár, mely nagyobb energetikájú esemény és általánosságban a kapcsolatainkat helyezi fókuszba. Véleményem szerint a másikon keresztül lehetünk boldogok és a másikon keresztül szerethetjük magunkat. Ha így tekintünk a kapcsolatra, soha nem fog lejárni a szavatossága, mert akkor tulajdonképpen magunkat nem szeretjük. Igen, el lehet jutni egy olyan szintre, ahol már nem lehet megoldani, de ez már egy hosszabb folyamat következménye és ez is a sajátunk, nem a társunké. Továbbá nem mindenkinek való a kapcsolat, de ezek mind egyéni sajátosságok, mint minden másban sem, ebben sincsenek általános igazságok.

Nagyon sokat segít, ha ismered a másik Merkúrját, mert mindenki másképp gondolkodik. Egy Bak Merkúrral rendelkező illetőtől ne várd azt, hogy átgondolatlan döntéseket hozzon és képes legyen gyorsan változtatni. Viszont egy olyan embernek, akinek a Merkúrja együttáll a Marssal, azonnali megoldásokra törekszik és nyíltan el is mondja neked a véleményét.

Tehát ez az Újhold együttáll a Szűz csillagkép egyik fontos csillagával a Vindemiatrix-szal, amely a betakarítás idejét szimbolizálja, tehát most learathatjuk annak a gyümölcsét, amit korábban elvetettünk. No de ez már egy másik izgalmas téma, úgyhogy külön bejegyzésben lesz róla szó.

Kapcsolódó:
A Merkúr ciklusának szimbolikája
Merkúr tranzitjai a jegyekben

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 43. hét

2024. október 21-27. Hétfő 10.21. Hold-Jupiter együttállás, Neptunusz kvadrát A siker és terjeszkedés elvét képviselő

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 5x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!