Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Vénusz a Nyilasban

2024.10.17-11.11.

Amikor a Vénusz a Nyilas jegyében jár az intenzív romantikus energia lendületesre változik. A Nyilasnak természetesen vannak heves pillanatai, tekintve, hogy tüzes jegy. Az energiája azonban lényegesen kevésbé koncentrált, és míg a Skorpiót leginkább a mélységek, az intimitás és a szenvedély foglalkoztatja, addig a Nyilas szerelme univerzálisabb.

A Vénusz a Nyilasban akkor tud jól működni, ha megtanulta a leckéjét a Skorpió jegyében, azaz érzelmileg lementél lelked mélyebb rétegeibe és kitakarítottad azt a szintet. Ha találkoztál ott démonokkal, és felismerted, hogy mind hozzád tartozik, valamint megértetted, hogy nem érezheted mindig azt, amit a másik (ez a Skorpió Vénusz legnehezebb feladata), akkor érzelmileg megkönnyebbülten tudsz tovább haladni az optimista Nyilas birodalmába, ahol a vonzalom és a szeretet kifejezésének hangsúlya az érzelmekről a közös tevékenységekre tolódik át.

Ebben az időszakban a szoros kapcsolatok kialakítása helyett a romantikus kalandok, az új élmények vannak napirenden, vonzhatnak bennünket az egzotikus tájak, helyek és emberek. Valami fényesebbre, nagyobbra és jobbra vágyunk. Gyakran túlzásokba is eshetünk és átléphetjük saját határainkat. Remek alkalom arra, hogy felpezsdítsd párkapcsolatodat, elutazhattok egy olyan helyre, amit még nem láttatok, vagy ha van közös intellektuális érdeklődésetek, a közös tanulás is opció lehet. Ha egyedül élsz, új párt találhatsz magadnak utazás alkalmával vagy egy tanfolyamon akár.

Mivel a Vénusz a pénzügyeket is irányítja, figyelj kiemeltebben arra, mire költesz, ugyanis sokkal könnyelműbben szórhatod a pénzt. Viszont, ha magas szintű tudásba fektetsz, ami a hitrendszeredet és a gondolkodásodat is megváltoztatja, az megtérül, de csak akkor, ha a tudást át is tudod ültetni a gyakorlatba, más különben csak információ marad, amit idővel elfelejtesz.

Végül a legfontosabb tudás, amit a Nyilasban járó Vénusz megtaníthat neked, hogyan tudod megfelelő módon értékelni magad, hogyan találhatod meg a hitedet és a belső szabadságodat és ezáltal hogyan tudod a céljaidat elérni és szárnyalni.

A Vénusz ura a Jupiter retrográd, az Ikrek jegyében halad hátrafelé, és a kapcsolataid felülvizsgálatára késztet. Milyenek az emberi kapcsolataid, ugyanis a kapcsolataid minősége meghatározza életed minőségét is. Melyek azok a kapcsolatok, amelyek csak felszínesen működnek, és melyek azok, amelyek hitelesek. Hogyan működsz a kapcsolataidban és mit tükröznek számodra, valamint milyen kapcsolatban tudnál kiteljesedni.

Ezek a témák november 3-án, amikor a Vénusz szemben áll a Jupiterrel, még inkább felszínre kerülnek, különösen a párkapcsolatot illetően. Csak zárójelben, ez egy intenzív időszak lesz, ugyanis ezen a napon pontosodik be a Mars és a Plútó szembenállása is, úgyhogy ne lepődj meg, ha egyrészt legmélyebb feldolgozatlan fájdalmaid is feltörnek a mélyből, azért, hogy felismerd őket és többé ne azok irányítsák az életedet, másrészt a tudattalan vágyaiddal is szembesülhetsz, melyek által jobban megismerheted saját magadat.

A Nyilas Vénusz a Halak Neptunusszal is randevúzik egyet még november 9-én, kvadrátba kerülnek. Ez egy kicsit elbizonytalaníthat és nem biztos, hogy a valóságot érzékeled magaddal és másokkal kapcsolatban és ezért csalódáshoz is vezethet. Kétségtelenül nagy lehet a csábítás, viszont a Nyilas Vénuszt kevésbé lehet megingatni, és kevésbé is kerül áldozati szerepbe, főleg akkor, ha közelebb jutottál magadhoz az önismereti utadon.

Minden tranzit, így a Vénusz tranzitjai is egy nagyobb halmaz részét képezik. Minden bolygó a saját ütemében végigmegy újra és újra a zodiákuson. Igaz, hogy soha nem ismétlődik megy egy adott égi konstelláció, de mindig van egy újabb esély a fejlődésre. A Vénusz a szeretet bolyjója, és nem véletlenül van közel a Naphoz, hogy mindig tudatosítsa, ez az egyik legfontosabb elv, ami szükséges a boldog élethez.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 43. hét

2024. október 21-27. Hétfő 10.21. Hold-Jupiter együttállás, Neptunusz kvadrát A siker és terjeszkedés elvét képviselő

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 5x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!