A bolygók kategóriái

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » A bolygók kategóriái

Annak érdekében, hogy könnyen megértsük a bolygók működését, szem előtt kell tartani, hogy három nagyon eltérő kategóriába tartoznak.

Személyes, köztes, és a kollektív kategóriába soroljuk őket.

Az első kategória öt személyes bolygót foglal magában, nevezetesen a Napot, a Holdat, a Merkúrt, a Vénuszt és a Marsot. Leírják a személy legegyénibb és legspecifikusabb tulajdonságait. Nyilvánvalóan az ebbe a kategóriába tartozó bolygókra kell összpontosítani az aprólékos elemzésnek, mivel minél ritkább egy adottság a populáció keresztmetszetéhez képest, annál erősebb, és annál jobban áthatja az embert a befolyása. Így az Aszcendens önmagában gyakran árulkodóbb, mint a Nap a személy fizikai megjelenését, külső és felületes viselkedését illetően. Valójában az Ascendens, a fényszögek és a születési ábra házai a leginkább mobilis jellemzők, mert kétóránként más-más jegybe kerülnek.

A második köztes kategóriába két bolygó, a Jupiter és a Szaturnusz tartozik. Nem igazán tekinthetők személyes bolygóknak, mert túl lassú a mozgásuk, és ugyanazon a pozíción vannak a sok ember születési diagramján. Ennek ellenére a Jupiter és a Szaturnusz nem elég lassú ahhoz, hogy teljesen elszakadjanak az egyénektől. Úgymond köztesek, valahogy a kollektív és a személyes értékek között helyezkednek el. Azt mondják, hogy a személy társadalmi beilleszkedési képességét képviselik. Amikor a Jupiter és a Szaturnusz jól állnak, az azt jelzi, hogy az illető gyakran jól beilleszkedett a körébe, jól fogadja a többi ember és a társadalmi státusz átlagos vagy valamivel átlag feletti. A Jupiter a jogi ügyeket részesíti előnyben, és kitágítja az ember társadalmi sorsát, míg a Szaturnusz tartóssággal és a sikerhez szükséges kitartással ruházza fel.

A harmadik kategóriába tartoznak a nagyon lassan mozgó bolygók, amelyeket transzszaturnuszi vagy kollektív bolygóknak is neveznek, nevezetesen az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó. Hatásuk sokkal finomabb, és általában külső eseményekből fakad. Mivel mozgásuk nagyon lassú, hatásuk természetüknél fogva kollektív. Csak akkor vannak hatással az emberre, ha a születési radix személyes pontjait érintik, vagy ha egy speciális mintát alkotnak. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ennek a három bolygónak 84, 165 és 285 évet kell megtennie az állatöv bejárásához, és hét-húsz évig ugyanabban a jegyben maradnak! Ugyanannak a korcsoportnak a generációit érintik, nem pedig az egyéneket. Ez az oka annak, hogy a kollektív bolygók által alkotott aspektusokat generációs aspektusoknak nevezzük.

Az Uránusz a zsenialitás, az eredetiség, az extrém individualizáció, a különbség, a váratlan és a teljes meglepetéssel foglalkozik. Ő a Merkúr magasabb oktávja, az értelem bolygója, amely száraz és érzelemmentes értékeket közvetít.

A Neptunusz olyan kollektív és differenciálatlan értékekkel foglalkozik, mint az illúziók, a megérzések, a korlátok hiánya, az álom, a képzelet, a megengedés, az önkényeztetés és a tudatalatti. Ő a Vénusz magasabb oktávja.

A Plútó a tudattalan, mély ösztönös erőkkel, a titokban előkészített cselekvés erejével, a hatalommal és az uralom minden formájával, a szexualitással, valamint a rejtett és titokzatos cselekedetekkel foglalkozik. Ő a Mars magasabb oktávja, a cselekvés bolygója a transzcendált formában. A Plútó ugyanakkor mélyebb és rejtettebb, mert a tudattalan birodalmához tartozik. A Plútónál az ösztönök hevesen szabadulnak, és a hatalom iránti szomjúság ellenállhatatlan.

A bolygók részletesebb kifejtését a bolygók értelmezése cikkünkben találod.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!