Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Bolygók » Mérleg telihold

Gyógyító telihold

A telihold csütörtök reggel 6 óra 34 perckor teljesedik ki, a Nap a Kos jegyében szemben áll és bevilágítja a Mérleg jegyében álló Holdat. Ez a tavaszi napéjegyenlőséget követő első telihold, ezért esik erre a vasárnapra Húsvét.

A telihold a csúcspont, a rejtett dolgok napvilágra kerülhetnek, az újholdkor megkezdett dolgok beteljesülhetnek, levonhatjuk a következtetéseket és könnyebben elengedhetjük mindazt, ami már nem szolgál minket. A telihold felerősíti az érzelmeket, különösen azokat, amelyeket elfojtunk, felerősíti az intuíciót, így könnyebben ráérezhetünk arra, hogy mi a gyökere negatív érzéseinkek, mi okoz feszültséget és diszharmóniát életünkben. Ilyenkor könnyebben tudunk kapcsolódni saját magunkkal, a felsőbb énünkkel, ha odafigyelünk belső hangunkra és álmainkra, azok jó útmutatóul szolgálhatnak és segítő megoldásokat hozhatnak egy adott helyzetre.

A telihold két olyan területet kapcsol össze, melyek szemben állnak egymással és ezáltal nehezen összeegyeztethető energiamintázatot képviselnek. Ezúttal a Kos-Mérleg polaritás mentén jön létre, melyet kapcsolati tengelynek nevezünk, ahol a Kos az „Én”, a Mérleg pedig a „Te” világát képviseli. A Kos Nap önérvényesítő, vezető és bátor, kevésbé tapintatos és független erőfeszítések táplálják. A Mérleg Hold diplomatikus, kompromisszumkész, tisztességes és szüksége van a társra és a társaságra.

Megvilágításba kerülhetnek személyes kapcsolataink és ezáltal saját magunk is. Ugyanis, ha belenézünk a tükörbe, akkor magunkat látjuk, de ha belenézünk partnerünk (barátunk, munkatársunk stb.) szemébe, akkor is magunkat látjuk. Ez a párkapcsolatokban addig nem okoz problémát, amíg szerelmesek vagyunk, viszont sok évnyi házasság után már nem biztos, hogy tetszik, amit látunk. A telihold rávilágít erre, és ha tudatosak vagyunk, akkor változtathatunk viselkedésünkön és elengedhetjük azokat az attitűdöket, melyek már nem szolgálnak minket, hogy újra megtaláljuk az összhangot a partnerünkbe kivetített másik részünkkel.

Fókuszba kerülhet a kapcsolódás és a függetlenség iránti vágy konfliktusa, a kapcsolatokban fennálló egyenlőtlenségek, de benne rejlik a gyógyulás lehetősége is, ha elfogadjuk magunkat, felszabadítjuk az önértékeléssel kapcsolatos sebeinket, megtaláljuk belső erőnket, kilépjünk az áldozati szerepből és bátran kiállunk magunkért. A folyamat végére tudatosságunk is egy új szintre emelkedhet. Ugyanis a Nap pontosan együttáll a Chiron nevű kentaurral, aki a legmélyebb lelki sebeinket szimbolizálja. Kollektív szinten a Kos jegyében áthaladó Chiron az egónk és önérzetünk meggyógyításáról szól. Azokat a sebeket gyógyítja, melyek az értéktelenség érzéséről, az Én, a magabiztosság, a létjogosultság hiányáról szólnak.

A Nap-Chiron együttállásba a Jupiter is bekapcsolódik megnyitva egy hatalmas gyógyító portált, hogy fájdalmainkat reménnyé változtassa, szívünket kinyissa és szeretetünket kiterjessze. A Jupiter képes felnagyítani mindent, amivel kapcsolatba kerül, így lehet, hogy olyan helyzettel szembesülünk, vagy olyan viselkedést tapasztalunk mások részéről, ami felnyitja ezt a sebet, azért, hogy szembenézhessünk ezekkel a blokkokkal és traumákkal és fel tudjuk oldani, valamilyen szinten. Ehhez viszont alázat, megértés és elfogadás szükséges. Azért, hogy ezek a sebek ne gátlásként jelenjenek meg, hanem egy jobb és szebb élet katalizátorává váljanak. Érdemes elgondolkodni a kapcsolatokon, mi az, ami fájdalmat, bizonytalanságot okozott, milyen minták ismétlődnek folyamatosan a kapcsolaton belül, vagy minden kapcsolatában, mert ez elvezethet a saját problémánk gyökeréhez, ami csak látszólag a  társunk hiányossága vagy negatív tulajdonsága.  

Érezhetjük úgy is, hogy szeretnénk felszabadulni a korlátok alól és új lehetőségek után nézzünk. Bármennyire is izgalmasnak tűnik egy új helyzet, alaposan át kell gondolni a dolgokat, és más szemszögből is ránézni, mielőtt döntést hoznánk. Most gondolkodásunk tisztább, nyíltabban és őszintén tudunk kommunikálni, ezért ez egy ideális alkalom a komoly beszélgetések lefolytatásához. Sőt egy kis plusz energiát beletéve és nagyobb önfegyelemmel most a nehezebb feladatok is vállalhatók, és amibe most belekezdünk, az hosszú távon sikeres lehet.

Amellett, hogy nyitottak és rugalmasak maradunk az új lehetőségek iránt, a telihold legfontosabb üzenete a szeretet, béke, harmónia, stabilitás és biztonság megteremtése, a mély érzések és kapcsolódások kialakítása, saját magunk elfogadása és értékeink felismerése. Továbbá az, hogy ne másokkal, hanem másokért harcoljunk, megtanuljuk kezelni a kapcsolatok hullámvölgyeit, ne kényszerítsük az akaratunkat a másikra, hallgassuk meg a másik embert is, és vállaljuk tetteinkért a felelősséget.


Ajánló:

Holdnaptár nyomtatható (xlsx) öröknaptár

990 Ft

Holdfázisok öröknaptár jellemzői Azonnal letölthető Színezhető saját stílus szerint Álló vagy fekvő formátum Nyomtatható vagy PDF-be menthető A4-es méretű Excel formátumban   Csak beállítod az évet (2017-2030) amihez szeretnéd elkészíteni az éves naptárat, szükség esetén akár áprilistól-áprilisig, vagy októbertől-októberig is elkészítheted, nem szükséges januárral kezdődjön. Választasz egy színsémát, ami illik az otthonodhoz, íróasztalodhoz. Majd nyomtatóra…


Megnézem

SKU: holdfazisok-oroknaptar
Category: ,
Tags: , , , ,

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!