Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 23. hét

2023. június 5-11.

Hétfő 06.05.

Hold a Bakban

Reggel a lelkiségünket és legmélyebb személyes szükségleteinket kifejező Hold átlép az optimista és vidám Nyilas jegyéből a komoly Bak jegyébe, kicsit érzelemmentes napok következnek. Felismerjük a rendszer, struktúra és az előre tervezés szükségességét. Az eredmény és siker vágya motivál bennünket. Ösztönösen tudatában vagyunk az idő korlátainak is, feleslegesen nem akarunk időt, energiát vagy erőforrásokat pazarolni. Termékeny időszak lehet, ha tisztában vagyunk a valósággal is. Jó időszak a hosszú távú, lassú, de stabil eredményeket hozó tevékenységekhez, gyakorlati dolgokhoz, tervek készítésére.

Vénusz az Oroszlánban

Délután a szépség és szeretet elvét kifejező Vénusz a gondoskodó Rák jegyéből átlép a méltóságteljes Oroszlán jegyébe, ahol ezúttal hosszabban, október 9. tartózkodik, mivel július 23-án hátrálni kezd szeptember 4-ig. Amikor a Vénusz az Oroszlán jegyében halad, a szerelem csodálatos és örömteli érzésében töltekezik. Szeretetünket és érzéseinket jobban ki tudjuk mutatni, nagylelkűek és kreatívak vagyunk. Vágyunk a figyelemre, elismerésre, csodálatra, imádatra és kényeztetésre. A büszkeség és a szenvedély hatja át ezt az időszakot.

Vénusz-Plútó szembenállás

Este pontosodik be a Vénusz és a Plútó szembenállása, előtte és utána egy-egy napig érvényesül hatása. A Plútó, amivel kapcsolatba kerül, képes levinni a mélységekbe és radikálisan átalakítani. A Vénusszal farkasszemet nézve kapcsolataidra és pénzügyeidre képes intenzív hatást gyakorolni. Előtörhetnek tudatalatti tartalmak a psziché mélyéből, melyeket megfelelően kezelve konstrukív mederbe lehet terelni az energiákat, egyébként könnyen lehetsz manipuláció vagy hatalmi játszmák áldozata, könnyen kihasználhatnak. Hatalmába keríthetnek a rögeszmés és kényszeres vonzalmak és veszélyes ügyekbe keverhetnek. Az is lehet, hogy te élsz vissza a vonzerőddel és kerítesz hatalmadba másokat, azonban ez nem kedvez a lelki fejlődésednek. Mindenesetre, ez egy olyan tranzit, amely lehetőséget kínál a szélsőséges érzelmek gyökerének felkutatásához és oldásához. Nagyon nem mindegy, hogyan kezeled ezt az energiát, mert a Plútóval sorsot is tudsz fordítani most Vénuszi témákban. Itt most nem lehet a középutas megoldást választani, mivel a Plútó nem ismeri a kompromisszumot. Tehát csakis akkor tudsz vele minőségi szintemelkedést elérni, ha olyan döntést hozol, ami gyökeres változást hoz. 

Kedd 06.06.

Hold trigon Merkúr-Uránusz együttállással

Az esti órákban a céltudatos Bak Hold harmonikus kapcsolatba kerül az értelem és a zsenialitás elvét kifejező Merkúrral és Uránusszal. Nyitottabb és intuitívabb lehetsz az áltagosnál, érdekelhetnek a szokatlan megoldások, az új lehetőségek. Lehetnek zseniális ötleteid, vonzódhatsz az izgalmak, a változatosság és a különleges emberek iránt. Lehet, hgoy találkozol valakivel véletlenül. Jó alkalom gondolataid megosztására, beszélgetésekre, írásra, vagy akár nyilvános beszédre. Az álmaid és feljövő emlékképeid informatívabbak lehetnek. Az is elképzelhető, hogy meglepő dolgokat tudsz meg gyerekkorodról vagy a családodról.

Szerda 06.07.

Hold a Vízöntőben

Délelőtt a Hold átlép a Vízöntő jegyébe, így továbbra is érzelmileg valami új és szokatlan iránt vonzódunk. A reakciók inkább intellektuálisak, mint érzelmesek, és az interakciók inkább személytelenek, mint személyesek. Ez egy olyan időszak, amely elősegíti a társasági összejöveteleket, a közösség számára fontos célok és projektek kezelését, az ötletelést, a szokatlan ötleteket és a haladó változásokat. Nyitottak vagyunk az új dolgokra és a jövőre koncentrálunk. A kötelező dolgokat most nehéz betartani, mivel a személyes szabadság a legfontosabb számunkra.

Hold-Plútó együttállás

Miután belépett a Hold a Vízöntő jegyében, rögtön együtt is áll a Plútóval. Mély érzések, mélyen eltemetett emlékek, érzelmek jöhetnek fel a tudatalattiból, melyek könnyen eluralkodhatnak rajtad és megszállottjává is válhatsz ezeknek az érzéseknek, melynek következtében nehezen tudsz másra koncentrálni és túlságosan bele is pöröghetsz egy adott szituációba. Felerősödhetnek a pszichés képességeid és az intuíciód, az álmokra is érdemes figyelni, mert onnan is kaphatsz plusz információkat a tudatalattid rejtett tartalmaiból. Ezek mind befolyásolják hangulatodat és érzelmeidet. Ezért ügyelj arra, hogy ne reagálj túl erősen ezekre az érzésekre. Intuitív meglátásaid elhomályosíthatják a racionális gondolkodási folyamataidat és a tudatos ítélőképességedet, ezért most nem tanácsos fontos döntéseket hozni. Jó alkalom a mély és tartalmas beszélgetésekhez, különösen a nőkkel folytatott interakció segíthet hozzáférni valódi érzéseidhez. A párkapcsolatban intenzív és szenvedélyes vonzalom és érzelmek törhetnek fel, fellobbanhat újra a láng. De ugyan úgy megvan az esély arra, hogy irányító és manipulatív viselkedésnek leszel tanúja, mint a féltékenység, a bűntudat, a fenyegetés vagy a megfélemlítés. Ez egy jó időszak megszabadulni a káros és pusztító kapcsolatoktól és környezettől.

Vénusz-Plútó szembenállás kvadrátban a Holdcsomópontokkal

A felszálló Holdcsomopont a fejlődésnek azt a szakaszát mutatja, mellyel szembesülünk és amelyek felerősödnek. A Bika jegyében haladó felszálló Holdcsomópont arra hív bennünket, hogy a kaotikus körülmények ellenére is teremtsük meg a biztonság, stabilitás, béke, harmónia állapotát az életünkben. Találjuk meg azokat az apró dolgokat az életünkben, amelyek boldoggá tesznek. Térjünk vissza egy kicsit a természethez, a földhöz, értékeljük jobban az adottságainkat, hangolódjunk rá jobban fizikai testünkre. A Jupiter együttállása a felszálló Holdcsomóval fel is nagyítja ennek a témának a jelentőségét. A Vénusszal alkotott feszült kapcsolat (kvadrát) arra hív, hogy elgondolkozz, mi képviseli számodra a valódi értéket, milyen adottságaid és képességeid vannak, mert bizony mindenkinek ahhoz van adottsága, hogy beteljesítse saját sorsfeladatát. Ha ez ellentétes azzal, amire egóból vágysz, akkor jöhetnek a nehézségek, mert a sors mindig a te saját utad felé terel. A Plútó is kvadrátban van a holdcsomókkal, itt a lehetőség, hogy gyökeresen változtass azon, ami nincs összhangban az értékrendeddel, a valódi céljaiddal és vágyaiddal. Ideje szembenézni a legmélyebb félelmeiddel, elengedni a múlt traumáit, negatív érzelmeit, ahhoz, hogy valóban élvezni tudd az életet és bekapcsolódni az élet áramlásába. Ha ez sikerül, akkor senki nem tud irányítani, uralkodni és hatalmat gyakorolni feletted.

Csütörtök 06.08.

Nap-Hold trigon

A belső béke és egyensúly ideje. Nyugodtságot és kiegyensúlyozottságot hoz ez a nap, hogy magadba nézz, és mélyebben megértsd, mit akarsz, mire van szükséged, és hogyan kell elérned. Segíteni tudsz másoknak is saját maguk megértésében. A kapcsolataid révén, különösen az ellenkező neműekkel, jobban megismered magad, mint máskor. Tanulmányozd személyes életedet, és találd meg, mit kell tenni, hogy kijavítsd a félreértéseket és nehézségeket másokkal, amelyek feszültséget keltettek közöttetek. A barátságok és a szerelmi kapcsolatok, amelyek e tranzit alatt kezdődnek, fontos következményekkel járnak a jövőben és erősen befolyásolhatják az élethez való hozzáállásodat.

Péntek 06.09.

A Hold dél körül átlép az önfeláldozó és együttérző Halak jegyébe. Ebben a néhány napban érzékenyebbek, intuitívabbak és álmodozóbbak leszünk. Jó alkalom spirituális, művészi tevékenységek végzésére, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez.

Merkúr-Neptun szextil

Gondolkodásod intuitívvá válik, megérzéseid kiélezetten működnek, szavaid mások számára gyógyító hatásuak és megnyugtatóak lehetnek. Kevésbé vagy képesek a tiszta, logikus gondolkodásra, nem foglalkozol a bonyolult részletekkel. Megértheted, hogy mi az, amiért érdemes áldozatot hozni. Jó alkalom pihenésre, kreatív művészi tevékenységekhez, színházba, moziba menni, zenét hallgatni, meditálni. Figyelj az álmaidra, mert útmutatást vagy plusz információt is kaphatsz általa!  

Szombat 06.10.

Nap-Hold kvadrát

A délután kicsit feszültebb lehet, de sok benne a teremtőerő. Ha a munkád, az otthonod, a családod vagy bármely más forrásból származó nyomás nehezedik rád, akkor ezt most nehéz elviselni, különösen akkor, ha a közelmúltban nem voltál hajlandó szembenézni vele. Tudatos cselekedeteid ma impulzívak és átgondolatlanok lehetnek, mivel érzelmeid konfliktusba kerülnek a tudatos akaratoddal. Ingerlékenységet, idegességet vagy túlzott érzelmességet hozhat. De ez a tranzit nem feltétlenül olyan nehéz, attól függően, hogy milyen jól kezeled az érzelmeidet. Ha érzelmileg jó formában vagy, ez energizáló tranzit lehet, amely mind az érzelmi hajtóerőt, mind a fizikai energiát megadja a mozgáshoz. Tartsd meg az egyensúlyt az akaratod és az érzelmeid között, hogy tudatosan működhess!

Vasárnap 06.11.

Retrográd Plútó a Bakban

A Plútó visszahátrál a Vízöntőből a Bak jegyébe, mivel május 1-jén megkezdte szokásos 5 hónapos retrográd mozgását hátrálni. Egészen a Bak 27°53’-ig megy vissza, majd indul onnan újra előre és 2024. januárjában újra a Vízöntőben találja magát. Lesz még egy hátraarc és 2024 szeptemberében úja a Bakban lesz, majd 2024 novemberétől 2043 márciusáig szárnyal a Vízöntőben. Több érdekes irományom is kapcsolódik a témához: Plútó a Vízöntőben, Retrográd Plútó a Sas csillagkép alatt, Retrográd Plútó és még rengeteg cikk a Plútó a házakban, jegyekben, fényszögei stb.

Merkúr-Plútó trigon

A nagy, radikális, gyógyító beszélgetések ideje. Könnyebben megértheted az élet sötétebbik oldalát, a titkokat, rejtélyeket. Nagy benyomást tudsz tenni a másikra és könnyen rá tudod beszélni valamire. Jó alkalom kutatásra, nyomozásra, üzleti tárgyalásra, nagyobb értékű dolgok vásárlására, önismeretre, asztrológiára, pszichológiára, akár előző életes utazásra is.

Merkúr az Ikrekben

Égi kommunikátorunk a Merkúr a megfontolt Bika jegyéből az otthonába, az intellektuális Ikrek jegyébe lép, és június 27-ig itt okoskodik. Ebben az időszakban különösen kommunikatívak, kíváncsiak és társaságkedvelők vagyunk. Jó időszak a tanuláshoz, további ismeretek megszerzésére, felfedezni mindent, ami még ismeretlen, de inkább felületesen, mint elmélyedve és aztán továbbadni másoknak. Könnyen alkalmazkodunk a megváltozott körülményekhez. Érezhetjük úgy, hogy mindenben részt kell vennünk, ami a látókörünkbe tartozik, ezért egy kicsit szétszórttá is válhatunk, valamint a folyamatos kételkedés abban, hogy melyik a helyes út, megnehezítheti a lehetőségeink megvalósítását.

Hold a Kosban

Délután a Hold átlép a lendületes Kos jegyébe. Erős vágyat érezhetünk, hogy elkezdjünk valamit. Sőt arra is jól rá tudunk érezni, hogy mit kellene elkezdeni. Nagyon lelkesnek, erősnek, energikusnak érezzük magunkat, vállaljuk a kihívásokat. Ugyanakkor impulzívak és tapintatlanok is lehetünk, a túl sok az energiát fizikai aktivitással vezessük le. Gyors cselekvéseink azonnali eredményeket hoznak, viszont hiányzik a kitartó erő. Ez az időszak a rövidtávú projektek elindításához megfelelő.

Vénusz-Jupiter kvadrát

Az anyagiak és a kapcsolatok jelölője a Vénusz és a siker, terjeszkedés elvét képviselő Jupiter kihívást jelentő kapcsolatba kerül egymással. Szórakozásra, társasági eseményekre, találkozókra megfelelő időszak, kemény munkához és komolyabb ügyek intézéséhez viszont kevésbé jó, ahol felelősségteljesebb vagy konzervatívabb hozzáállásra van szükség. Boldognak, optimistának és nagylelkűnek érezheted magad, viszont túlzottan öntelt és hiú is lehetsz. Vigyázz, meddig mész, ne feszegesd határaidat, mert ez a többiek rosszallását is kiválthatja. Vénuszi témákban túlzásokhoz vezet. Ilyenkor fontos a mértékletesség, mert hajlamosabb lehetsz több pénzt költeni a kelleténél szórakozásra, élvezeti cikkekre, luxuscikkekre, divatra, utazásra, és még egy romantikus viszonyba is belekeveredhetsz, ami nem tesz jót a házasságodnak.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!