Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2023. 4. hét – Szabadon szárnyalni

Tegnap az utolsó retrográd bolygónk, az Uránusz is elindult előre, április 21-ig (amikor a Merkúr kezd hátrálni) minden bolygó direkt irányban halad. Természetesen a bolygók nem állnak meg és nem mennek hátrafelé, csak a földről nézve tűnik úgy eltérő keringési sebességük miatt. Amikor egy bolygó retrográd energiája befelé irányul, az adott bolygó által uralt területen kissé lelassít, hatással van érzelmeinkre és életünkre. Van, hogy erősebben érezzük a bolygó energiáját, és olykor zavart is tapasztalhatunk, mivel letéríthet a kitaposott útról. Ilyenkor nem árt, ha befelé tekintünk átgondoljuk a dolgokat, és ha szükséges, változtatunk nézőpontunkon, hozzáállásunkon. Mivel közel három hónapig nem lesz retrográd bolygó, itt a ragyogó lehetőség arra, hogy változtassunk életünkön, és jelentős növekedést érjünk el.

Hétfő 01.23.

Hold-Vénusz-Szaturnusz együttállás

A tegnap este bepontosuló Vénusz-Szaturnusz együttállás a mai napra is hatással van, és mivel a szombati Újhold energetikáját is meghatározta, így az elkövetkező heteket is. Ez az aspektus próbára teheti a személyes kapcsolatainkat, ahol a szőnyeg alá söpört problémák most felszínre kerülhetnek, és kénytelenek leszünk szembe nézni velük. A jól működő kapcsolatok stabilabbak lesznek és könnyeb lesz az elköteleződés. Mindenesetre érzéseink kifejezése visszafogottabbá válik, nem csak a Szaturnusz miatt, hanem azért is, mert a Vízöntő Vénusz nem az érzelmességéről híres, hanem inkább intellektuális oldalról közelíti meg a kapcsolatokat, a romantika helyett inkább a barátságot preferálja. Ez az időszak szólhat arról is, hogy egy számunkra fontos cél elérése vagy egy szeretett személy érdekében képesek leszünk lemondani az azonnali örömünkről. Pénzügyeket is a józan ítélőképesség és a fegyelem határozza meg.

Hétfőn a Hold is becsatlakozik a Vénusz Szaturnusz együttálláshoz, így a fentiek a lelkiségünkre is hatással lesznek, méginkább érzékelhetjük a Vízöntő hűvösségét és személytelenebb aspektusát. A Hold önmagában is hozhatja a változásokat, intuitívabbakká válhatunk azon az életterületen, ahol áthalad, de a Vízöntő energetikájának köszönhetően még nyitottabbakká válhatunk az új dolgokra.

Kedd 01.24.

Hold-Mars kvadrát

Kedd reggel a Hold, aki már közben átlépett a Halak jegyébe, így érzékenyebbek, intuitívabbak és együttérzőbbek leszünk, kap egy kis impulzust a Marstól. Tudatalattink impulzív cselekvésre késztet. Érdemes odafigyelni, nehogy megbánts valakit. Ha van benned tudat alatt neheztelés vagy harag, akkor ezek az érzések most feljöhetnek. Nem szerencsés ezeket visszafojtani, legyen bátorságod szembenézni velük. Fontos, hogy foglalkozz érzelmi problémáiddal, mert ha nem teszed, akkor az dührohamok, balesetek, különböző sérülések és erőszak formájában fog megnyilvánulni.

Szerda 01.25.

Nap-Jupiter szextil

Optimizmust, szerencsét és boldogságot hoz. Ez egy ideális időszak céljaid eléréséhez, az új projektek indítása is előnyös ilyenkor. Mások nagylelkűbbek és elfogadóbbak lesznek veled, különösen a törvény emberei és a tekintély személyek. A megtapasztalt növekedés lehet anyagi és spirituális, és lehetőség nyílik gazdagságod növelésére. Jó időszak magasabb szintű tanulmányok folytatásához, távolabbi utazásokhoz. A most elkezdett dolgoknak sikeresnek kell lenniük.

Csütörtök 01.26.

Hold-Merkúr kvadrát

A Kos jegyében tranzitáló Hold időszaka alatt erős vágyat érezhetünk, hogy elkezdjünk valamit. Sőt arra is jól rá tudunk érezni, hogy mit kellene elkezdeni. Nagyon lelkesnek, erősnek, energikusnak érezzük magunkat, vállaljuk a kihívásokat. Ugyanakkor impulzívak és tapintatlanok is lehetünk, a túl sok az energiát fizikai aktivitással vezessük le. Gyors cselekvéseink azonnali eredményeket hoznak, viszont hiányzik a kitartó erő. Ez az időszak a rövidtávú projektek elindításához megfelelő. Tehát lehetnek nézeteltéréseid elfogultságod miatt, és lehet, hogy erőteljesebben fejezed ki véleményedet, anélkül, hogy a másikkal törődnél. Viszont ez most nem a legmegfelelőbb alkalom, hogy kioktass másokat. Gondolataid és érzéseid konfliktusban állnak egymással. Érzelmeid befolyásolhatják gondolataidat és fordítva intellektusod is hat érzelmeidre. Kicsit állj meg és figyeld meg, mi zajlik belűl. Egyébként a legjobb ilyenkor, ha belefogsz valamilyen szellemi munkába, vagy akár egy otthoni rendrakásba.

Péntek 01.27.

Vénusz a Halak jegyében

A harmónia, szépség, értékek és anyagiak bolygója a Vénusz pénteken belép a Halak zodiákus jegyébe, ahol közel február 20-ig folytatja útját. A Vénusz a Neptunusz otthonába kerül, aki az ő energetikájának magasabb szintű kifejeződése. A Vénusz a romantikus, földi szerelemről, míg a Neptunusz az isteni, transzcendentális, feltétel nélküli szerelemről szól. A Vénusz áthaladása a Halak jegyén át hidat képez e két birodalom között. Arra hív bennünket, hogy fedezzük fel önmagunkkal és másokkal való kapcsolatteremtés különböző módjait. Inkább a lelki gazdagságra törekszünk, mint az anyagi gazdagságra. Inspirálja képzeletünket és fantáziánkat, és képes új szintre emelni művészi, kreatív és spirituális képességeinket. Ebben az időszakban nem árt egy kicsit óvatosabbnak lenni, ugyanis a Vénusz a Halakban elhomályosíthatja ítélőképességünket, így annak könnyen csalódás lehet a vége. Ezért lassulj le egy kicsit, hangolódj rá jobban intuícióidra, és igyekezz megkülönböztetni a kivetítéseidet a valóságtól!

Szombat 01.28.

Nap kvadrát leszálló és felszálló holdcsomóponttal

A holdcsomópontok a karmikus sorsfeladatot jelképezik, megmutatják, a fejlődés azon területeit, amiben éppen vagyunk és amelyek mélyebb feltárás igényelnek. A felszálló holdcsomópont jegye arról informál, hogy mely témák növekedhetnek vagy erősödhetnek fel. A leszálló holdcsomópont jegye pedig arról, hogy mely témák csökkenhetnek, vagy melyeket kell leválasztani. Jelenleg a felszálló holdcsomópont a Bika jegyében halad (2023 júliusáig), tehát a kollektív tudatosság a stabilitás felé tolódik el. Ebben az időszakban olyan dolgokkal szembesülünk, amelyek megmutatják, hol kell egyszerűsítenünk, hol kell pihennünk, hol kell változtatni a munkamódszereinken, törekvéseinken, illetve a pénz és értékrendszereinket illetően. A Bika szilárdabbá vagy végrehajthatóvá teszi ezeket. Szemben pedig a Skorpió leszálló holdcsomópont hatására kiesnek a csontvázak a szekrényből, kollektíven szembe kell néznünk az emberi lét árnyékával. De mivel a feltáruló traumák fájdalmasak lehetnek, elkezdjük működtetni a védekezési mechanizmusokat, harcolni kezdünk ellene. De egyszer csak ki kell keveredni ezekből a drámákból és meg kell pihenni. Ezt segíti a Bika, a háború utáni béke időszaka, lehetővé teszi a gyógyulást és a stabil alapok kiépítését a nyugodt élethez.

Amikor a Nap kvadrát fényszökapcsolatba kerül a holdcsomópontokkal, rávilágít mindkettőre. Bizonytalannak érezhetjük magunkat, mivel válaszút elé állíthat, ilyenkor már nem azonosulunk azzal, akik voltunk, de még nem tudjuk pontosan, hova tartunk. Frusztráltságot tapasztalhatunk, mert úgy érezzük, hogy megrekedtünk az előrehaladásban. Félelmeink miatt ellenállhatunk a változásnak. Pedig ez most egy jó lehetőség, hogy kipróbáljunk egy másik nézőpontot, másként reagáljunk, mert ez segít az előrehaladásban és a blokkok feloldásában.

Vasárnap 01.29.

Hold-Uránusz együttállás

Hirtelen benyomások, tudatalatti impulzivitások érhetnek. Megborulhatnak a párkapcsolatok, közeli kapcsolatok, a családban lehetnek viták, váratlan események. Hallgass az intuíciódra, a túl sok gondolkodás nem hozza meg az eredményt. Ilyenkor lehet kockáztatni és nem feltétlen kell figyelembe venni a társadalmi elvárásokat.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!