Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Bika Újhold

Megújulás érzelmi és anyagi szinten

2023.05.19.

A Nap és a Hold együttállása május 19-én pénteken 17:53-kor teljesedik ki a Bika jegyének 28°25’-én. Ez az első újhold az idei nap- és holdfogyatkozás után, melyek sokak életébe hozhattak változást, azonban a jelenlegi időszak energiái sem kevésbé intenzívek, akár mindent elsöprő új kezdeteket is hozhatnak.

Az újholdak általánosságban egy ciklus végét és egy új ciklus kezdetét jelzik a kreativitás energiáját hordozva magukban. Ez a legjobb alkalom, hogy elgondolkodj, min szeretnél változtatni, milyen újdonságokat szeretnél bevinni az életedbe. Nézd meg, mit szeretnél tovább vinni az új korszakodba, és mi az, ami már nem szolgál, idejét múlt. Válj meg tőle, hogy ne eméssze fel többé az energiáidat!

Természetesen magas szintű önismeret szükséges ehhez, ami nélkül belekerülhetsz egy hasonló szituációba, élethelyzetbe addig, amíg fel nem ismered az ismétlődő mintákat és meg nem érted, nem tudatosítod a mögöttes tanítást. Nézd meg, melyek azok a kihívások, amelyek újra és újra megjelennek az életedben, melyek a legnagyobb félelmeid, melyekkel nem kívánsz szembenézni, hanem inkább el akarod kerülni? Mi az, amihez görcsösen ragaszkodsz és minden áron el szeretnéd érni? Mi az, amit nem tudsz elengedni?

A Bika a termékenység szimbóluma, nem csak az anyagi, hanem a szellemi értelemben is. Az életörömök, a szépség, a szerelem, testiség és minden, ami kézzelfogható kiemelten fontos neki. A Bika zodiákusban kiteljesedő újhold megfelelő alkalom arra, hogy szilárd és reális terveket készíts, elköteleződj személyes céljaid mellett, értéket, biztonságot, stabilitást és harmóniát teremts, meglévő és életképes elképzeléseidet átültesd a gyakorlatba. A Bika felső szinte a hit, a középső a birtoklás, az alsó pedig az élvhajhászat. Hiszel-e eléggé magadban, hogy meg tudod teremteni magadnak a (belső) biztonságot és nem kívülről várod? Ebben lesz segítségünkre a Bika Jupiter is az elkövetkező kb. egy évben, aki tudatosságunkat a fizikai világon túlra emeli.

Mindenkinek mást jelent a biztonság, valakinek az érzelmi biztonság fontosabb, valakinek a fizikai, anyagi biztonság.  Mindenkinek máshol áll a születési képletében a Bika zodiákus, más életterületeket színeznek át a Bika jegy energiái. Ugyanígy ez az újhold is mindenkinek más típusú megújulást hozhat. Ez egy jó időszak arra, hogy feltedd magadnak a következő kérdéseket:

  • Mitől érezed magad jól és biztonságban?
  • Mitől érzed magad boldognak és harmóniában?
  • Mi jelenti számodra az értéket?
  • Milyen értéket tudsz teremteni másoknak?
  • Hogyan tudsz segíteni másokat?
  • Milyen a pénzhez és az anyagi javakhoz való viszonyod?
  • Miben vagy termékeny, milyen kiváló adottságaid vannak, és használod-e ezeket?
  • Milyen lépéseket teszel meg annak érdekében, hogy stabilabbnak és magabiztosabbnak érezd magad?

Ebben az újholdban benne van az egész hét összenergetikája, ami jelentősen fokozza az újhold radikális megújító hatását. Az újhold szextilben áll a Marssal és trigonban a Plútóval, így egyrészt oldja a tudatos (Mars) és az ösztönös (Plútó) cselekvés közötti feszültséget, másrészt a két bolygó harmonikus módon támogatja céljaink elérését és az új kezdeteket. Megnövekedett önbizalmat adnak, hogy új dolgokba vágjunk bele, rengeteg energiát adnak a megújuláshoz és ahhoz, hogy fontos és gyökeres változásokat tudjunk véghezvinni az életünkben, főleg ott, azon az életterületen, ahol az újhold kiteljesedik. Ugyanakkor ezek az impulzív energiák meggondolatlan és elhamarkodott cselekedetekre is sarkallhatnak. Hatalmas szenvedélyt érezhetsz, hogy elérd céljaidat és nem biztos, hogy kontrollálni tudod vágyaidat, egészen a megszállottságig is elmehetsz, miközben megsérthetsz és átgázolhatsz másokon. Ha sikerül leküzdeni a büszkeséget és az öntörvényűséget, akkor ez egy jó időszak arra, hogy képességeid felismerésével egy nagyszerű jövőt építs fel magadnak.

Az újhold harmonikus (szextil) kapcsolatban van a Neptunnal is, ami arra hív, hogy a saját lelki igényünknek megfelelő utat válasszuk, ami nem biztos, hogy összhangban van a múltunkkal, a családi hagyományokkal, a régi, berögzült mintáinkkal. Ezért ez egy kis feszültséget és bizonytalanságot is okozhat. Ezt mutatja az is, hogy az újhold ura a Vénusz a Rák jegyében állva, félkvadrát fényszöget vet az újholdra. Viszont jó, ha van egy jövőképed (Jupiter), egy elképzelt terved az elkövetkezendő időszakra, mert az első eredmények már a következő teliholdkor, június 4-én láthatóak lesznek.

Érdekes, hogy egyrészt a Nap, a Hold, a Merkúr, a Jupiter és az Uránusz is a Bika jegyében halad, valamint az egész csapatot a Hold uralja (még a Vénuszt és a Marsot is), fontos lenne, hogy nemcsak anyagi, hanem érzelmi és lelki szinten is biztonságot teremtsünk, gondoskodjunk szeretteinkről, környezetünkről és élvezzük a földi lét adta örömöket.

Kép: Saját fotó (Ronda, Spanyolország)

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.