Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 44. hét

2024. október 28. – november 3.

Hétfő 10.28.

Mars-Neptunusz trigon

Ebben az időszakban érzékibb, kedvesebb és kreatívabb lehetsz, vonzóbbnak érezheted magad, ezért jó alkalom a romantikus találkozásokhoz, igazi testi lelki kapcsolódáshoz. Most könnyebb olyan partnert bevonzani, aki kevésbé agresszív, viszont spirituálisan fogékonyabb. Ilyenkor felerősödhet a képzelőerőd és fantáziád, nagyobb lelki erőt és bátorságot érezhetsz álmaid, vágyaid eléréséhez. Jó időszak spirituális tevékenységekhez, okkult tudományok tanulmányozásához, az asztrológia megértéséhez, kreatív alkotó tevékenységekhez, tánchoz, zenéhez. Fokozott érzékenységed miatt késztetést érezhetsz, hogy segíts másoknak, és kiállj az elesettebbekért. Könnyebben rá tudsz hangolódni mások motivációira, ami segít megérezni bizonyos eseményeket. Bízz az ösztönös megérzéseidben!

Vénusz-Szaturnusz kvadrát

Komolyabbá teszi érzelmeidet, távolságtartáshoz vezethet intim kapcsolataidban, lelassít és arra késztet, hogy nézz szembe a valósággal, és az „itt és most”-ban élj. Arra összpontosíts, hogy javítsd és erősítsd azokat a dolgokat, amelyek hasznos célokat szolgálnak. A Szaturnusz megtanít felelősséget vállalni önmagadért. Megóv attól, hogy szükségtelen kockázatokat vállalj, és segít felépíteni és strukturálni életedet olyan módon, ami később hasznodra válik. A Szaturnusz megtanít a mértékletesség és az óvatosság értékére mind társas kapcsolataidban mind a pénzügyeket tekintve. Jó alkalom a szilárd alapok felépítésére.

Kedd 10.29.

Hold a Mérleg jegyében

Kapcsolatainkat és a környezetünk esztétikáját illető rend megteremtése van a középpontban. Hajlamosak vagyunk a problémákat diplomatikusan kezelni és könnyebben félre tudjuk tenni érzelmeinket, hogy elérjük azt a békét, amelyre vágyunk. Kerüljük a közvetlen konfrontációkat, nehezen hozunk döntéseket, mivel ilyenkor látjuk mindkét oldalt egy adott helyzetben, valamint attól félünk, hogy elveszítjük mások jóváhagyását. Jó alkalom az önvizsgálatra, a partnerrel, külvilággal, csapatmunkával és együttműködéssel járó tevékenységek végzésére.

Szerda 10.30.

Merkúr-Uránusz szembenállás

Új és szokatlan ötleteid lehetnek, melyek eltérhetnek a mindennapi életed alapvető szükségleteitől. Elméd felgyorsultan működhet, feszültnek és szétszórtnak is érezheted magad. Jöhetnek váratlan események, melyek növelik a szorongást. A szőnyeg alá söpört problémákkal most szembe találkozhatsz. Ne most készíts végleges terveket, vagy végezz olyan fontos feladatokat, amelyekhez önfegyelem szükséges. Inkább fedezz fel új dolgokat, találkozz érdekes emberekkel, csinálj valami izgalmasat, de főleg mentálisan legyen kihívás benne. Ilyenkor könnyen vitába is keveredhetsz. Arra azonban figyelj, hogy minden kimondott szónak van súlya és teremtő ereje, az ember elhamarkodottan is kimondhat olyat, amit később megbánhat. Utazáskor legyél óvatos, ellenőrizd az autódat, de az elektronikai rendszerek meghibásodásával is lehet számolni. 

Csütörtök 10.31.

Hold-Mars-Plútó T-kvadrát

A Mars és a Plútó szembenállása már aktív és érezhető, és most a Hold is beszáll a buliba, ugyanis mindkettőjükkel kvadrátot képez. Ezért szenvedélyes vágyaid kielégítésére törekedhetsz és a tudatalattid impulzív cselekésre késztethet. Figyelj oda, mert túl nagy kockázatot is vállalhatsz, vagy megbánthatsz valakit. Ha van benned tudat alatt neheztelés vagy harag, akkor ezek az érzések most feljöhetnek. Nem szerencsés ezeket visszafojtani, legyen bátorságod szembenézni velük. Ez az időszak hozhat belső gyógyító hatású változásokat, de kellemetlenségeket, konfliktusokat, féltékenységet, manipulációt és fény derülhet az eltitkolt dolgokra is.

Péntek 11.01.

Merkúr-Neptunusz trigon

A Neptun serkenti kreativitásodat, képzelőerődet, érzékenyebbé válsz és a lelki dolgok is jobban foglalkoztatnak. Ilyenkor lehet a legfinomabban átadni a gondolatainkat. Nem igazán alkalmas időszak a logikát igénylő tevékenységekhez, viszont jó alkalom a művészi és kreatív alkotó tevékenységek végzéséhez, ahol a fantáziádat használod, vagy akár egy szépirodalmi mű elolvasásához, zenéhez, tánchoz, vagy bármihez, ami harmóniát foglal magában. Most könnyebb a nonverbális kifejezésmód, úgymint a testbeszéd, a telepátia, az intuíciós és pszichés képességek is felerősödnek.

Skorpió Újhold

A Skorpió jegyének 9°35’-én budapesti idő szerint november 1-jén 13:47-kor kiteljesedő Újhold egy mély belső utazásra hív, és magasabb szintre emeli intuitív képességeidet. Figyelj most oda a megérzéseidre! Nagy hangsúlyt kapnak az intimitással, a mély érzésekkel, az irányítással, a hatalommal, a pénzzel, az elengedéssel, az átalakulással, a kényszeres viselkedéssel, a függőségekkel, az adósságokkal kapcsolatos témák az ezt követő időszakban. Szélsőséges érzelmeket is tapasztalhatsz, amikor feltárulhatnak a veszteséggel, a sebezhetőséggel kapcsolatos félelmeid.

Szombat 11.02.

Merkúr-Mars trigon

November 2-án pontosodik be az értelem elévét képviselő Merkúr és az akarat és cselekvés bolygójának a Marsnak a trigonja, ami már az Újhold energetikájában is benne játszott. Mentális energiád és koncentrációs képességed fokozódik. Gondolkodásod és kommunikációd erőteljes és pontos, így most könnyen ki tudsz állni magadért vagy meg tudod védeni szeretteidet. Ha egy kicsit határozatlanabb lennél, vagy nem tudsz egyértelmű döntést hozni, akkor a Mars energiáinak köszönhetően most ez is könnyebben fog menni. A meggyőző kommunikációs stílus ideális alkalom a tárgyalásra, vitára, szívességkérésre és nyilvános beszédre, ahol kedvező reakciókra számíthatsz. Ideális olyan gondolatok megosztásához, amelyeket egyébként megtartanál magadnak. 

Merkúr-Plútó szextil

A Merkúr oldja a Mars és Plútó szembenállásának feszültségét. Gondolkodásod és kommunikációd mélységet, intenzitást és erőt kap. Komolyabb vagy rejtélyesebb témák is leköthetik figyelmedet, így ez jó alkalom a tanulásra és a kutatásra. Elménk kutató természete különböző titkokat és rejtélyeket tárhat fel. Az erőteljes intellektus erős intuícióval kombinálva nagyon meggyőzővé tesz, amikor másokkal beszélsz. Kedvező alkalom arra, hogy olyan elképzelésekről győzz meg másokat, amelyektől egyébként tartanának. Ebben segít a kommunikáció során tapasztalható furcsa mágneses vonzalom. Azonban fontos, hogy ne élj vissza elméd hatalmával a gyengébb egyének kihasználásával. Jó alkalom arra, hogy a tisztázatlan témákat megbeszéld. Lehet, hogy olyan titokra derül fény, amire nem is számítasz, vagy akár te is tudsz a titkaidról beszélni, amit eddig nem mertél elmondani. Óriási emelő és gyógyítóereje lesz a kommunikációnak. 

Merkúr a Nyilas jegyében

November 2-án este pedig égi kommunikátorunk belép a Nyilas jegyébe, és hosszan időzik ott, ugyanis november 26-án hátrafelé indul és majd csak 2025. január 8-án lép át a Bak jegyébe. Amikor a Merkúr a Nyilas jegyébe lép gondolkodásunk az adott szituáció mélységeibe való belemerülés iránti igényről a témák széles körű megismerésére irányuló vágy felé vált. Ideálokat keresünk, gondolkodásunk optimistábbá válik, hitünk növekszik. Lelkesek, magabiztosak, nyitottak, nagylelkűek, barátságosak, de tapintatlanok is lehetünk, ugyanis a Nyilas gondolkodás nélkül beszél. Hajlamosabbak vagyunk a jövőt fürkészni, filozofálni, és élvezzük, ha új koncepciókat és ötleteket találunk ki. Ennek ellenére a részletek most nem annyira érdekesek számunkra, mivel inkább az összképet szeretnénk elképzelni. Azonban ennek az a hátránya, hogy a részletekre nem figyelve elhamarkodottan cselekszünk, vagy kimondunk olyat, ami bántó vagy valótlan lehet. Erre érdemes odafigyelni ebben az időszakban, és tágítani látókörünket, új felfedezéseket tenni, utazni vagy új ismereteket szerezni.

Vasárnap 11.03.

Mars-Plútó szembenállás

Amikor a Mars a Plútóval szemben áll, frusztrációt érezhetünk, és nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk vágyainkat, melyeket mindenképpen el szeretnénk érni. Kevésbé vagyunk hajlandók kompromisszumot kötni, megszállottságig foglalkozunk elképzeléseink megvalósításával. Nem tűrjük, hogy mások beavatkozzanak. Teljes erőbedobással és intenzíven hajtjuk céljaink elérését és vágyaink megvalósítását. Akaratunk érvényesítése közben megsérthetünk másokat és konfliktusba kerülhetünk. Az is elképzelhető, hogy igazságtalanok vagy manipulatívak leszünk, vagy nagy nyomást gyakorlunk másokra. De meg kell tanulni, hogy a világ nem körülöttünk forog, figyelembe kell venni más embereket is. 

Vénusz-Jupiter szembenállás

A kapcsolatokat, anyagiakat, értékeket, szépséget tekintve bővülés várható, de ez feszültséget is kelthet ezekben a témákban. Ideje szembenézni az igazsággal és újraértékelni a kapcsolatokat, hol billent ki az egyensúlyból, hol nincs harmónia és szeretet, mi az, amit értékesnek és szépnek tartasz magadban és másokban, összhangban állnak-e ezek valódi vágyaiddal és hitrendszereddel. A pénzügyeket illetően érdemes körültekintőnek és óvatosnak lenni, mert most hajlamos lehetsz a túlköltekezésre, vagy képességeid túlbecsülésére és olyan döntéseket hozni, amelyeket később megbánhatsz. 

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 5x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!