Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 20. hét
Legfrissebbek:
  • 2024. július 29-augusztus 4. Hétfő 07.29. Hold-Uránusz…
  • 2024. július 22-28. Hétfő 07.22. Merkúr-Uránusz kvadrá…
  • Írtál már könyvet vagy érdekesebb jegyzetet? Mindezt spiritu…
  • 2024.07.21. A Telihold július 21-én 12:17-kor teljesedik …
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

2024 május 13-19.

Hétfő 05.13.

Nap-Uránusz együttállás

Tudatos énünket szimbolizáló Nap találkozik a Bika 23 fokán a hirtelen változásokat képviselő Uránusszal, akinek impulzív energiája cselekvésre sarkall. Arra késztet, hogy szembe menj a hagyományos és társadalmi normákkal, szabadságra és függetlenségre törekedj, új és izgalmas dolgokat próbálj ki.

Hírtelen szembe kell nézni azzal, hogy ki vagy, mit akarsz tenni, mire vágysz. Céljaid és identitástudatod hirtelen megkérdőjeleződik. Olyan érzésed lehet, hogy meg kell tenned valamit, amitől félsz, és eltávolodni attól, amit nem szeretsz. Olyan, mint egy villámcsapás, megkérdőjelezi a fennálló struktúrákat, megszabadíthat a már nem működő dolgoktól és új tevékenységre inspirálhat.

Ebben a néhány napban intuíciód felerősödhet, érhet hírtelen megvilágosodás, lehetnek zseniális, eredeti, újító ötleteid, kaphatsz információkat álmok útján is, fogékonyabbá válhatsz az okkult tudományok iránt. Legyél rugalmas és nyitott, hogy kellemes meglepetésekben és izgalmakban legyen részed.

Magas szinten ez az időszak megszabadít azoktól a korlátoktól, amit te vagy mások szabtak meg és amelyek nélkül sokkal szabadabban tudod kifejezni önmagad. Ugyanakkor nagy káoszt is tud okozni. Ne vállalj szükségtelen kockázatot és ne lázadj a hatalom ellen, mert könnyen összeütközésbe kerülhetsz feletteseiddel. Az alkalmazkodó képtelenség vitákat és nézeteltéréseket, esetleg elválást is szülhet. Nézd meg, mi az, amit nem tudsz elfogadni a másikban. Különös, de nagy valószínűséggel ez a minőség a te részedet is képezi, csak nem változtatsz rajta és ezt igyekszik a külvilág a tudomásodra hozni.

Vénusz-Szaturnusz szextil

Meglévő kapcsolatodban szeretnéd, ha tisztelnének, szeretnének és értékelnének. Vágyhatsz a tartós elköteleződésre, hűségre és hogy mélyebben átéld a kapcsolatot. A szerelem most nem csak érzéseket és érzelmeket jelent, hanem a gyakorlatiasságot és józanságot is. Ez mutatkozik meg abban, ahogy a problémákat kezeled a kapcsolatban. Racionálisan és egy kicsit érzelemmentesen át tudod gondolni a kapcsolatot. Döntést hozhatsz, véget vetsz-e neki, vagy dolgozol rajta és egészséges mederbe tereled. Ez persze nem csak tőled függ, hanem partneredtől is. Viszont döntéseddel elégedett leszel. Jó alkalom átgondolni a pénzügyi befektetéseket és a vállalkozással kapcsolatos teendők kezelését is.

Kedd 05.14.

Hold-Mars trigon

Bátorságot ad és kezdeményezésre, a kezdő lépések megtételére ösztönző tranzit. Nyugodtan hallgathatsz a megérzéseidre, mert intuitív módon tudni fogod, mit kell tenned, különösen a kapcsolatokban. Ilyenkor határozottabb, nyíltabb és közvetlenebb vagy tudod, mit akarsz. Őszintén fejezed ki érzéseidet, és bátrabban oszthatod meg szenvedélyes vágyaidat. Lelkesebb vagy, és jobban ki tudsz állni magadért és családodért.

Szerda 05.15.

Merkúr-Al Rescha együttállás

Égi kommunikátorunk együttállásba kerül a Halak csillagkép legfényesebb csillagával az Al Rescha csillaggal (Kos 29°42’). A Nap már április 19-én már rávilágított arra, amit az Al Rescha szimbolizál, most talán eljöhet a tényleges megértés is a Merkúrral. Az Al Rescha szimbolikája a csomó fogalmából ered, amely a két ősi hal érintkezési pontja. A hal egykor a bölcsességet és az életet adó női minőséget képviselte. Ezért egyrészt kétféle tudás, két eszme érintkezési pontját, a különböző fogalmak összekapcsolását jelenti a bölcsesség és a megértés megteremtése érdekében, másrészt a kezdetet és véget is szimbolizálja, mi az, amit érdemes tovább vinni, élettel telivé tenni, és mi az, aminek már nincs többé létjogosultsága és el kell engedni.

Merkúr a Bikában

Égi kommunikátorunk május 15 és június 3. között a Bika jegyében jár. Amikor a Vénusz uralta földies jegyben halad, gondolkodásunk megfontoltabb, szilárdabb és földhözragadtabb. Könnyebb a józan eszünkre hallgatni, így tudatosabban kommunikálunk, elménk az öt érzékszerv világa felé orientálódik. A kipróbált gondolkodásmódot részesítjük előnyben az újjal szemben. Könnyebben elviseljük a rutinszerű, monoton munkát vagy módszereket. Kommunikációnk és személyes interakcióink nyugodtabbá és határozottabbá válnak, döntéseink során körültekintően járunk el, előtte alaposan átgondoljuk a dolgokat. Ebben az időszakban makacsul ragaszkodhatunk állaspontjainkhoz, ahonnan nehezebben tudunk elmozdulni. Fontos, hogy nyitottak maradjunk az új felé, és ne ragaszkodunk túlzottan merev álláspontunkhoz. Céltudatosabbak vagyunk, könnyebben tudjuk ötleteinket és terveinket megszilárdítani, kézzelfoghatóvá tenni, anyagba önteni, átültetni a gyakorlatba. Hajlamosabbak vagyunk hinni az eddig is jól bevált módszerekben, melyek racionálisak és közelebb vannak az anyagi valósághoz.

Csütörtök 05.16.

Nap-Algol együttállás

A Nap egyvonalba kerül a Perzeusz csillakép béta (második legfényesebb) csillagával az Algollal a Bika 26°30’-én. Az Algol egy erős szenvedélyt jelképez, amelyet pozitív és negatív irányban is lehet működtetni. Használhatod eszközként, hogy legyőzd magadban a negatív tulajdonságaidat, a benned levő „szörnyet”, vagy elfojtott energiaként a külvilágra vetíted ki, ami dühöt és bosszúvágyat vált ki és akár erőszakba is torkollhat. Ez nem csak egyéni, hanem kollektív szinten is ugyanígy működik. A Nap most rávilágít a bennünk levő hatalmas és erős potenciálra, melyet tudatossági szintünknek megfelelően eldönthetünk, mire használunk. Bővebben itt és itt olvashatsz a Nap-Alogol kapcsolatról.

Péntek 05.17.

Merkúr-Plútó kvadrát

Itt az ideje a nagy, radikális beszélgetéseknek, most ki tudod mondani, amit eddig nem tudtál. Ha még maradt valami tisztázatlan téma, akkor most itt a lehetőség megbeszélni. Lehet, hogy olyan titokra derül fény, amire nem is számítasz, vagy akár te is tudsz a titkaidról beszélni, amit eddig nem mertél elmondani. A Plútó képviseli a személyiség tudattalan részét, ami mindazokat a tartalmakat foglalja magában, amelyeket az egyén el szeretne kerülni. Lehet, hogy egy ilyen részed tudatosul, feljön valami a felszínre. Ez azonban nem kellemes érzés, a tudatosulás sajnos fájdalommal jár, ugyanis ezek a tartalmak azért kerülnek oda, mert nem szeretnénk szembesülni velük és lenyomjuk őket. A Plútó regeneráló erejének segítségével be tudja gyógyítani ezeket a sebeket. Óriási emelő és gyógyítóereje lesz a kommunikációnak. Lehetnek mélyreható, úttörő elképzeléseid, de lehetnek olyanok is, melyek túl szélsőségesek, és ha minél nagyobb erővel győzködsz másokat, az annál nagyobb konfliktusokhoz is vezethet. Ne bonyolítsd túl a dolgokat!

Szombat 05.18.

Vénusz-Uránusz együttállás

A Napot követően a Vénusz is találkozik az Uránusszal. Kapcsolataidat és pénzügyeidet érintően is hirtelen változásoknak, izgalmaknak, váratlan eseményeknek lehetsz kitéve. Ha tudatosan szeretnéd használni ezt az energiát, akkor vigyél be valami szokatlant, valami újat a napi rutinodba, a szerelmi életedbe és igyekezz magadnak korlátokat állítani, egyébként kívülről fog érkezni. Nagyon inspiráló napok ezek, lehetnek zseniális, forradalmi ötleteid, elképzeléseid. Érdemes kreatív, művészi tevékenységekkel is foglalkozni.

Nap-Jupiter együttállás

A bőség, a lehetőség, az optimizmus és a boldogság érzését kelti, és egy új növekedési és terjeszkedési ciklus kezdetét is jelentheti. Nem csak anyagi szinten hozhat pozitív változás, mint például egy új üzleti vállalkozás, egy új projekt, egy munkahelyi előléptetés formájában, hanem spirituális és pszichológiai növekedést, önmagunk és mások mélyebb megértését is hozhatja. Megnyílhatsz a meditáció vagy más újonnan felfedezett érdeklődésed, vagy egy új készség elsajátítása iránt. Most úgy érzed, hogy még magasabbra tudsz szárnyalni. Jó alakom új célokat kitűzni, mert a most elkezdett dolgok hosszútávon is pozitívan alakulnak, ha átgondolt és mértékletes vagy, így ki tudod hozni a legtöbbet a kínálkozó lehetőségekből.

Vasárnap 05.19.

Hold-Mars szembenállás

Most lehet, hogy olyan dolgok is bosszantanak, amelyeket egyébként figyelmen kívül hagysz. Kialakulhatnak viták és veszekedések a gondolkodás nélküli cselekvés miatt. A közeli kapcsolatok, család, barátok is megtapasztalhatják az impulzív cselekvést. Tereld az energiákat olyan mederbe, hogy ne okozz kárt nekik. A sport ilyenkor sokat segít. De az is lehet, hogy te menekülsz el egy olyan szituációból, ahol agresszió ér. Ellenállhatatlan vágyat érezhetsz, hogy megvalósítsd vágyaidat, viszont arra figyelj, hogy ne legyél túl önző, mert akkor nincs esélyed a sikerre, vedd figyelembe mások szükségleteit is. Ez egy jó alkalom az igazságért harcolni a védelemre szorulók érdekében.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 31. hét

2024. július 29-augusztus 4. Hétfő 07.29. Hold-Uránusz együttállás Hirtelen benyomások, tudatalatti impulzivitások érhetnek. Megborulhatnak a

Tovább olvasom »
Asztrológia

2024. 30. hét

2024. július 22-28. Hétfő 07.22. Merkúr-Uránusz kvadrát Jöhetnek kiszámíthatatlan események, váratlan és felkavaró hírek, ami

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!